Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry

Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry

Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry

Proste, szybkie do przygotowania i wyjątkowo smaczne tajskie czerwone curry z kurczakiem. Pikantne jak diabelski ogon, ze słodką nutą cukru palmowego i aromatem kokosa to świetny pomysł na szybki i niezbyt drogi obiad. Przygotowaliśmy, zjedliśmy i możemy ze spokojnym sumieniem zarekomendować wszystkim miłośnikom kuchni tajskiej. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, możecie zamiast chili dodać czerwoną paprykę. Składniki: około 75 dag piersi z kurczaka  1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 1 lub 2 papryczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, kurczak, pasty, pasta, kokosowe, piersi, mięso, shoarma, pierś, zupa, ciasto, sałatka, sałatki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, fasolka, ryż, obiad, fasola, papryka, kurczak curry, proste ciasto, kurczak po tajsku, kurczak w mleku kokosowym, szybki obiad, obiad na szybko, dania z kurczakiem, pomysł na obiad, kurczak z papryką , proste i szybkie ciasto

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.