ryby - 22088 przepisów (strona:26/1473)

Ryba po grecku z czarniakiem 112

Już niedługo święta, więc pora wypróbować nowy przepis, ryba po grecku z czarniakiem. Czarniak to ryba z rodziny z rodziny dorszowatych. Wiadomo, dorsz jest mocno odławiany i aby go uchronić lepiej wybrać inne ryby często mniej znane jak właśnie czarniak. Ryba po grecku z czarniakiem jest smaczna i aromatyczna. Oczywiście podstawą tej znanej świątecznej potrawy, której nazwa(...)octowej ½ łyżeczki oregano 1 łyżeczka czarnego pieprzu ½ łyżeczki suszonych chili płatków 4 goździki 2 liście laurowe 100 ml wrzątku sól do smaku Na dużej patelni roztop 1 łyżkę masła. Rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Smaż w wysokiej temperaturze przez minutę po każdej stronie. Wyjmij na talerz. Na patelnię wrzuć resztę masła i oliwę, dodaj pokrojoną w kostkę

codojedzenia
Ryba po grecku 130

Ryba po grecku to smaczne i proste do przygotowania danie obiadowe. Ryba z warzywami jest zdrowym i chętnie jedzonym daniem nawet przez dzieci. Zdrowy obiad z dużą ilością warzyw. Ponoć w Grecji nikt nie słyszał o tym daniu i nie wiadomo, dlaczego ten sposób przygotowania ryby tak właśnie się nazywa. Uważam, że w gotowaniu ważniejszy jest smak niż sama(...)wolą warzywa krojone, gdyż bardziej wyczuwalny jest smak każdego warzywa. Uwielbiamy taki zdrowy obiad jednogarnkowy. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 50 - 60 minut Składniki na rybę po grecku: 1 kg filetów z białej ryby (dorsz, mintaj morszczuk) 1 mały korzeń selera 2 korzenie pietruszki 4 duże marchewki 1 duża papryka czerwona 3 cebule 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe

Gotuj w domu
Grillowane szaszłyki z cytrusowym łososiem w towarzystwie chrupiącej cukinii i słodkiego ananasa 146

łosoś MOWI - MOC KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3 I CHUDE BIAŁKO - Hodowane przez nas łososie są rybami pełnymi zalet: bogate w białko, witaminy A, D i E. Należą do ryb tłustych, największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy omega-3. To właśnie mięso łososia jest najbogatszym, występującym w naturze, źródłem(...)firmą na świecie, która może poszczycić się posiadaniem kontroli nad całym procesem hodowli łososi atlantyckich począwszy od selekcjonowania najbardziej wartościowej ikry, przez produkcję narybku, kontrolę optymalnych warunków dla wzrostu ryb na naszych farmach w Norwegii (jako jedyny polski producent posiadamy własne farmy w Norwegii), po wprowadzenie bardzo restrykcyjnych warunków przetwórczych i logistycznych. - NASZE FARMY OGRANICZAJĄ WPŁYW NA ŚRODOWISKO NATURALNE

Szalona Kuchnia Eweliny
Chrupiąca smażona ryba – szybki sposób 53526

Chrupiąca smażona ryba – szybki sposób Moi drodzy na Waszą prośbę podaję Wam szybki sposób na chrupiącą smażoną rybę. Cały sekret tkwi w dodaniu jednego składnika. Przyprawy możecie dobrać według własnych upodobań. Spróbujcie. Wesołych Świąt Składniki: (ilości przykładowe, zależą od ilości ryby) płaty z mintaja lub innej ulubionej ryby jajka mąka pszenna bułka tarta + tyle samo mąki kukurydzianej(...)świeżo mielony pieprz i sól słodka czerwona papryka olej do smażenia – u mnie Woj-len Przygotowanie: Ryby należy wcześniej rozmrozić, ja swoje zostawiłam na noc. Ryby osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb (około małej szczypty na płat). Płaty dzielimy na pół. Szykujemy głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę pszenną, do drugiego bułkę tartą i mąkę kukurydzianą

Słodkie okruszki
PSTRĄG W SZPINAKOWO-MIGDAŁOWYM PESTO 116

jakoś tak się przyjęło, że u mnie w domu ( i pewnie w wielu innych domach ) rybę jadło się tylko i wyłącznie w piątki. Ja robię to zdecydowanie częściej i przygotowuję je za każdym razem w inny sposób, udowadniając w domu, że ryby są przepyszne i zarażając domowników miłością do ich jedzenia. Najczęściej gości u mnie pstrąg , który to jest(...)codziennie świeże we wszystkich sklepach sieci Biedronka? Jest ona pewnym i zaufanym dystrybutorem tych ryb. Pochodzą z gospodarstw ( farm ) naszych, lokalnych, polskich producentów zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych. Świeży Pstrąg Patroszony Marinero pakowany jest w technologii MAP , która wraz z nieprzerwanym chłodzeniem zapewnia świeżość ryby. Na opakowaniach bez problemu widoczna jest również data przydatności do spożycia

Ostra na Słodko
Ryba w cieście piwnym 131

być zwietrzałe), a filety rybne muszą być dokładnie osuszone. Polecam również przepis na rybę po grecku wg receptury mojej Babci <3 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba w cieście piwnym – Składniki: Składniki do przygotowania ryby: ok. 500g filetów rybnych (u mnie morszczuk) odrobina soku z cytryny do skropienia ryby sól i pieprz do smaku Składniki na ciasto piwne(...)150g 1 jajko 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 2 szklanki oleju rzepakowego do głębokiego smażenia *szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na rybę w cieście piwnym: Jeśli używacie mrożonej ryby, to filety najpierw należy rozmrozić, a następnie osuszyć. Następnie każdy filet ryby skropić sokiem z cytryny, odstawić na 20 minut. Następnie ponownie osuszyć filety za pomocą

Kulinarne Przeboje
Nadziewana ryba – proste i eleganckie danie z grilla 154

obficie posypujemy za zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem. Plasterki limonki i kolendrę wkładamy do ryby. Tak przygotowaną rybę związujemy kuchennym sznurkiem. Rybę grillujemy około 6-10 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby. Aby odwrócić łatwo rybę umieścić pod nią metalową łopatkę a z wierzchu rybę docisnąć lekko szczypcami. (Można również grillować ją w specjalnych(...)koszach do grillowania całych ryb ). Całość delikatnie podnieść i odwrócić. Talerz wyłożyć pozostałą kolendrą i plasterkami limonki i umieścić na nim grillowaną rybę. The post Nadziewana ryba – proste i eleganckie danie z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Ryba panierowana 196

Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym  oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne..filety z rybysok z cytrynyestragon, sól,pieprzmąka jajkasól, wegetabułka tartaRybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Ryba po grecku 241

się że pomidory to podstawa tego przepisu. Zorientowałam się, że czegoś nie dodałam dopiero jak ją jadłam i zachwycałam się sama sobą, jak wyjątkowo pyszną rybę po grecku zrobiłam. Potrzebujesz: włoszczyzna cebula kawałek ryby (dorsz super pasuje) masło, oliwa z oliwek, sól Co robić? 1. Piec nagrzać do 180 C góra-dół. 2. Marchewki, pietruszkę i seler obrać(...)patelni, na oliwie podsmażyć cebulę i pora, dodać resztę warzyw, podlać minimalnie wodą dołożyć łyżkę (lub dwie) masła. Posolić i poddusić 5. W naczyniu żaroodpornym ułożyć osoloną rybę na oliwie i piec 30 minut pod przykryciem. 6. Podawać rybę przykrytą duszonymi warzywami. (Jeśli chcesz być bliżej oryginalnego przepisu dodaj do warzyw pomidory np. z puszki lub passatę

Matka Żywicielka
Dorsz w sosie z białym winem 23

Jeden z moich ulubionych sposobów na przygotowanie ekspresowego i pysznego rybnego obiadu to upieczenie ryby w piekarniku. Wystarczy naprawdę 10 do kilkunastu minut, w czasie których przygotujesz bardzo prosty i genialny w smaku sos. Sos robi się na bazie białego wina. Jakie wino wybrać? Najlepszą podpowiedzią jest zawsze – takie jakie Ci smakuje. Wybierz jednak wino wytrawne, bo słodkie(...)webform_success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie dania z ryb, zapraszam Was także do przepisów na: Makaron z pieczonym łososiem Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta

nietylkopasta.pl
Pieczona ryba w sosie koperkowo-serowym+ film 51

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną pieczoną rybę w sosie koperkowo-serowym! Wystarczy ulubiona przyprawa do ryby, czarny pieprz oraz koperek, starty żółty ser i śmietana kremówka by powstało to pyszne danie. Ten pyszny przepis z pewnością zaspokoi podniebienie miłośników rybnych smaków, równocześnie oferując interesującą kombinację aromatów. Gotowanie jeszcze nigdy nie było takie proste i smaczne!     Film(...)Składniki na 2-3 porcje: 5 filetów rybnych ( np. dorsza, mintaja, morszczuka ) 1-2 łyżki przyprawy do ryb czarny pieprz mąka pszenna do obtoczenia ryby 300 g żółtego sera 1 duży pęczek koperku 500 ml śmietany 30 % olej do smażenia Przepis: Odmrożone i odsączone z nadmiaru wody filety rybne doprawiamy przyprawą do ryb oraz czarnym pieprzem

Smakowite Dania
Pieczony pstrąg 26

był w grudniu po południu. Czyli ciemno, więc do bani. Dobra, to może w kwietniu koło 15. Też źle. Serio. Za każdym razem było coś nie tak. A to ryba źle wyszła, a to papier był w złym kolorze, a to coś się spiekło za bardzo. Za dużo wody, zła temperatura. Zawsze kurna coś. I jakoś parę tygodni temu pstrągi(...)był ok. No to siup. Wyszło to co macie poniżej. Już więcej nie będę walczyć, nie chce mi się. Przyznam się Wam bez bicia, że zawsze jedliśmy za mało ryb. Nie wiem czemu. Jeżeli chodzi o czas teraźniejszy, mam świadomość jak obecnie wygląda sytuacja mórz i oceanów. Nie jest kolorowo. Jeżeli lubicie oglądać filmy dokumentalne, polecam film „Ciemne

Kardamonovy
Ryba po grecku. 68

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Poznaj najlepszy sprawdzony przepis na rybę po grecku. Rybkę można podawać zarówno na ciepło jak również zimno. Moja rodzina uwielbia obie wersje. Pieczone kawałki rybki pod warzywną pierzynką to prawdziwy raj dla podniebienia. Rybka nie jest tylko daniem świątecznym, można ją przygotować na różne okazje, a także np. na zdrowy i pyszny obiadek(...)Przepis warty wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba po grecku – składniki: 1 kg filetów białej ryby np. ( dorsza, morszczuka, mintaja..) około 7 dużych marchewek 3 korzenie pietruszki mniejszy kawałek selera kawałek pora 2 duże cebule mąka do panierowania ryby bułka tarta do panierowania olej około 5 jajek do panierki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego ( 200 g Pudliszki) 3 liście

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania