Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką

Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką

Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką

Doczekaliśmy środy popielcowej. W większości polskich domów królują dzisiaj ryby. Makrelę pokochałam jako świeżą rybę, bardzo niedawno. Zazwyczaj jadłam ją w postaci wędzonej. Ma same zalety. Jest przede wszystkim tania, bardzo mięsista i ma smak ryby, czego nie można powiedzieć o wielu innych rybach. Dzisiaj występuje w mojej kuchni w postaci smażonej. Ale zapewniam, ze jest dobra również z parowaru, jak i duszona czy pieczona w folii. Po prostu ryba uniwersalna ☺  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.