ryby - 21588 przepisów (strona:23/1440)

Ryba w cieście z puree z ziemniaków 240

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiejsza propozycja to trochę inny pomysł na podanie ryby. Ryba usmażona jest w cieście naleśnikowym. Ciasto musi mieć gęstą konsystencję aby nie spływało z ryby podczas smażenia. Podałam ją z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty. Smaczny obiad dla całej rodziny. Polecam Post Ryba w cieście

Marta Gotuje
Dorsz w sosie cytrynowo-maślanym 21

bardzo prosty sposób na zrobienie prostej, pysznej i delikatnej ryby. Ja wybrałam do tego dorsza, ale z tym sosem możesz zrobić praktycznie każdą rybę. Zobacz jakie to proste. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform:scale(1);transform-origin:0 0;-webkit-transform-origin(...)webform_success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie dania z ryb, to zapraszam Was także do przepisów na: Przepis na turbota Dorsz z kaszą bulgur i oliwkami Ryba w cieście piwnym Pieczony łosoś Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Faworki

nietylkopasta.pl
Ryba po grecku KROK PO KROKU, krokiety z grzybami i kapustą KROK PO KROKU! 62

Czas świątecznych przygotowań ruszył pełną parą . Zdradzę Wam moje dwa przepisy na świąteczne dania : rybę po grecku z pomarańczą i gałką muszkatołową - tutaj w roli głównej dorsz i przepyszne krokiety z grzybami i kiszoną kapustą . Same dania przygotowuje się na prawdę szybko i wcale nie są trudne do zrobienia wtedy, kiedy mamy w kuchni pomocnika! Od pół roku używam blendera(...)moździerzu. Teraz gotowanie skróciło się do na prawdę samych przyjemnych czynności, co w dzisiejszych zabieganych czasach jest na wagę złota! Napiszę Wam kilka słów o samych potrawach i przepisach. Ryba po grecku , ta potrawa jest w większości domów na Święta i zaryzykuje stwierdzenie, że u każdego smakuje inaczej! Prawda? To trochę, jak z rosołem, niby ten sam, a jednak kompletnie

SMYKWKUCHNI
Zero waste na 7 sposobów. Kroki dla naszej planety! 40

jedynie do tworzyw sztucznych- co oczywiście jest słuszne. Problem zanieczyszczenia Ziemi jest na tyle poważny, że specjaliści szacują, iż w roku 2050 w oceanach będzie już więcej plastiku, niż ryb. I nie mówimy tylko o plastiku w formie sieci rybackich, woreczków foliowych, czy butelek, bo być może największe zagrożenie jest… najmniejsze. Mikroplastik, czyli drobinki plastiku, których nawet nie widać(...)wyprodukowanie mięsa wymaga ogromnej ilości wody i emituje ogromne ilości CO2, pamiętać należy, że odchody zwierzęce nie są filtrowane przez oczyszczalnie, a bardzo często trafiają do rzek, gdzie trują ryby i glony. Glony są dla nas o tyle ważne, że produkują 80% całego tlenu na Ziemi! Bez nich- szybko umrzemy. Alternatywą dla mięs są strączki, które także cechują się

ProstePesto.pl
Grillowana dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem - grill elektryczny TEFAL Optigrill + XL 91

Dorada z grilla. Idealna, soczysta ryba z grilla - dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem na grillu elektrycznym Optigrill+XL.       Dorada grillowana z masłem czosnkowym, rozmarynem oraz natką pietruszki, doprawiona gruboziarnistą solą morską, pieprzem i sokiem z cytryny - z klasą, fantazyjna i niezwykle łatwa do wykonania ryba z grilla. To masło czosnkowe jest sensacyjne; najlepsza kombinacja smaków: masła(...)czosnku, przypraw i ziół! Ten  prosty i łatwy przepis wykorzystuje rybę w całości. Dorada z grilla ma delikatny i pełny smak, a zarazem przepyszną, złotą i chrupiącą skórkę. Przez lata próbowałam tak wiele przepisów i technik na idealną rybę z grilla i za każdym razem, muszę przyznać, kończyło się to mniejszym lub większym rozczarowaniem. W końcu, po wielu, wielu

Moja Książka Kucharska
Ryba w sosie chraimeh 69

Czas czytania: 2 min Kolejny raz zapraszam do Izraela. Tym razem będzie to ryba w sosie chraimeh. Jeśli lubicie wyraziste, aromatyczne i pikantne smaki, to właśnie to danie będzie dla Was. Kuchnia izraelska jest tyglem, w którym wymieszało się wiele smaków z wielu zakątków świata, spróbujmy dziś ryby w fantastycznym ostrym sosie. Najlepsza ryba do tego dania to oczywiście(...)świeża ryba, a tak zupełnie poważnie to najlepiej użyć steków z łososia, bo są ogólnodostępne. Mogą to być również filety z okonia nilowego lub tak jak w oryginalnej wersji, labraksa. Zasadniczo chodzi o to, aby ryba była raczej biała, duża i bez ości. Potrawę podajemy z pieczywem i to chyba najpopularniejszy dodatek do tego dania. Kawałki świeżej

SprawdzonaKuchnia.pl
Ryba po grecku ze świeżymi pomidorami 53

już kolejny przepis na rybę po grecku na moim blogu. Jak się więc okazuje taką rybę można zrobić na kilka różnych sposobów. Są one oczywiście podobne do siebie, ale za każdym razem można dodać inne warzywa i przyprawy i otrzymać trochę inny smak i wygląd. Dzięki temu możemy znaleźć swoją ulubioną wersję smakową. No i też dana potrawa się szybko(...)przyprawy włoskiej listek laurowy 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz czarny i ziołowy 1 łyżka papryki słodkiej w proszku ok. 900g filetów rybnych przyprawa do ryb sok z cytryny olej do smażenia mąka do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa oprócz cebuli i papryki obrałam, opłukałam i starłam na tarce na grubych oczkach

Waniliowe Improwizacje
Karp w galarecie siostry Anastazji 106

wigilijnego. Osobiście nie lubię ryb słodkowodnych a w szczególności karpia. W moim domu rodzinnym nie było na niego amatora, więc po prostu nie był przygotowywany na rzecz innych ryb podawanych podczas wieczerzy. U mojego męża w domu rodzinnym karp w galarecie czy karp smażony to pielęgnowana tradycja i rok rocznie gości na świątecznym stole. Dziś chciałam podzielić się(...)Następnie rybę układamy dekoracyjnie na półmisku. W kolejnym kroku przygotowujemy galaretę. Do pozostałego wywaru dodajemy rozpuszczoną żelatynę (zobacz poradnik Jak rozpuścić żelatynę ). Dodajemy też ocet i ubite na pianę białka. Doprawiamy do smaku. Następnie wywar gotujemy przez chwilę ciągle mieszając. Po kilku minutach klarujemy wywar, przecedzamy przez sito i gęstą gazę. Finalnie tężejącym wywarem zalewamy dekoracyjnie przybrane porcje ryby

Dorota Smakuje
Zupa rybna z warzywami 102

bardziej tłusta ryba w zupie tym lepszy efekt, tą zasadą kieruję się od lat. Dlatego często sięgam po ryby typu karp, halibut, węgorz, makrela. Często kupuję całą patroszoną rybę, najpierw ją filetuje i przygotowuję piękne płaty bez ości, a na pozostałych resztkach gotuję wywar. Polecane przepisy z rybami: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację(...)halibut pieczony – ryba z frytkami – łosoś z pomidorami – karp w galarecie – karp smażony – ryba po grecku – dorsz ze szpinakiem ZUPA RYBNA Z WARZYWAMI PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 500-800 g ryby świeżej (karp, halibut, węgorz, makrela) – 2 średnie marchewki – 1 pietruszka – 4 ziemniaki – pół

nietylkopasta.pl
Ryba po meksykańsku 93

towarzyszy nam w święta i znika w mgnieniu oka! Dlatego właśnie musiałam zrobić zdjęcie bardzo szybko, bo mogłoby się okazać żę cała ryba została zjedzona przez domowników. Składniki na rybę 1 kg filetów z mintaja, morszczuka lub dorsza (co kto lubi ) 2 średniej wielkości cebule Pół słoika ogórków konserwowych 1 papryka Puszka kukurydzy Mąka Składniki na zalewę Pół szklanki oleju(...)Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Podczas smażenia ryby należy pamiętać o tym aby tłuszcz był dobrze rozgrzany ponieważ ryba w zbyt zimnym zamiast smażyć się będzie „piła” tłuszcz i stracimy smak pysznej soczystej ryby. 2 Wszystkie składniki na zalewę gotujemy kilka minut. 3 Cebulę paprykę i ogórki kroimy w plasterki 4 W głębokim naczyniu układamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Łosoś po szwedzku – Gravlax 73

kopru Sos ½ łyżki miodu 100 ml oliwy ½ łyżeczki octu winnego 150 ml musztardy Opcjonalnie żółtko jajka lub łyżeczka majonezu Rybę oczyszczamy, dzielimy tak aby powstał równy płat i usuwamy ości ( możemy do tego użyć pęsety ). Skórę pozostawiamy. Przed natarciem ryby(...)można wstawić ją na ½ godziny do zamrażalnika lub natrzeć kieliszkiem mocnego alkoholu. Ziarna i nasiona ucieramy w moździerzu dosyć drobno, mieszamy razem z solą i cukrem, nacieramy rybę od strony mięsa. Płat ryby, skórą do dołu układamy na tacy lub w płaskim naczyniu i owijamy folią spożywczą. Następnie wstawiamy do lodówki, a na wierzch ryby układamy deskę, która

Markowy smak
Dorsz z porem 97

Dorsz z porem to bardzo smaczne i zdrowe danie. Dorsz jest chudą i łatwą do przygotowania rybą. Delikatny smak ryby świetnie podkreśla podsmażony na maśle por.  Lubię ryby, ale zbyt często ich nie robię, zawsze obiecuję sobie, że będą jeść je chociaż raz w tygodniu. Dorsz zaraz po łososiu jest jedną z tych ryb, z których(...)mnie dorsz jest tylko z aromatycznym i delikatnym w smaku porem, odpowiedni zarówno dla dzieci, jak i osób będących na diecie. Zdrowe danie, które przygotujesz w kilka chwil. Ryby najczęściej kupuję mrożone i wybieram te, które mają cienką warstwę zamrożonej glazury. Po rozmrożeniu takiej ryby mało jest w niej wody, ryba jest o wiele smaczniejsza i nie płacę

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania