mandarynek w syropie maliny w syropie WYKONANIE: śmietanę ubijamy z 1/2 torebki cukru waniliowego i cukrem pudrem, mascarpone mieszamy z ajerkoniakiem, dodajemy 3-4 łyżki ubitej śmietany, na dno pucharka wkładamy łyżkę malin, kruszymy na kawałki bezę , wkładamy krem z mascarpone, na niego zmiksowane kiwi, kiwi przykrywamy ubitą śmietaną, dekorujemy owocami, posypujemy gorzką czekoladą
Kuchnia Beatytruskawkowej 2 kopiaste łyżki musli bakaliowego Truskawki rozmrozić w kąpieli wodnej posypując je odrobiną cukru , następnie rozdusić widelcem- powstał sos z kawałkami truskawek. Słonecznik prażyć na suchej patelni. Do pucharka układamy jogurt ,musli, konfiturę, jogurt , zalewamy truskawkami i posypujemy słonecznikiem. Smacznego
Cukier&Puderskórki, odetnij od pestki, pokrój na kawałki. Banany obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Wsyp do blendera, dodaj pozostałe składniki, wszystko dokładnie razem zmiksuj. Rozlej do szklanek lub pucharków. Ten napój może być pełnowartościowym śniadaniem lub deserem. Dostarczy naszemu organizmowi wiele cennych witamin i minerałów
Przepisy i porady kulinarneBita śmietana 1 łyżka miodu 1 duża truskawka kilka sztuk suszonej żurawiny Przygotowanie: 1/ Tahini mieszamy ze śmietanką i miodem na jednolity sos. 2/ Sos wlewamy do mini pucharka, uzupełniamy bitą śmietaną, nakładamy pokrojoną truskawkę i posypujemy żurawiną. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaowsiane) i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut. Następnie w odstępie kilku minut kilkakrotnie zamieszać. Gdy masa zacznie już żelować (będzie dość gęsta) możemy ją rozdzielić do przygotowanych wcześniej pucharków. Deser najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, choć u mnie rzadko tak bywa, przeważnie znika godzinę po przygotowaniu. Podawać z ulubionymi owocami, choć według mnie ta wersja nawet sama
Smaczne Zdrowesposób owoce miały konsystencję sorbetu. Ulokowałam go w lodowce i zajęłam się przygotowaniem śmietany. Połączyłam schłodzoną śmietanę z serkiem i cukrem pudrem i ubiłam mikserem na sztywno.Do pucharków na dno wyłożyłam zmiksowane truskawki a na nie śmietanę.Udekorowałam rodzynkami i orzechami włoskimi.Desery ustawiłam w lodówce uprzednio każdy z osobna przykrywając folia aluminiową ...śmietana bardzo szybko łapie zapachy z lodówki
Gosia gotujecukier. Pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem, aby nie zrobił się kożuch. Gdy się schłodzi zmiksuj go, nabierze puszystości. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Wszystkie składniki poprzekładaj na przemian w pucharkach lub szklaneczkach, włóż do lodówki na godzinę albo i dłużej. Taki deser można przechowywać 4-5 dni w lodówce. SMACZNEGO > CMOK
Pasje Jolkisekund * (nie chcemy, aby powstała nam "papka", pierniczki mają tylko zmięknąć i być w pełni pokryte czekoladowym mlekiem). Tak powstałą masą piernikową oblewamy ułożone na dnie pucharka 3 łyżki płatków kukurydzianych. Na wierz nakładamy warstwę jogurtu naturalnego. Ozdabiamy paskami pierniczków. * Moje pierniczki były stwardniałe. Dlatego czas "łączenia" ich z czekoladowym mlekiem wynosił około 10-12 sekund. W przypadku świeżych pierników
Słodkie okruszkijest za słodki. A ziarenka fajnie chrupią :) (Ilość składników według uznania) Gęsty jogurt grecki Konfitura figowa Bonne Maman od DeCare Musli lub domowa granola W ozdobnym pucharku układamy warstwowo: musli, jogurt grecki, marmoladę, następnie znów musli, jogurt i marmoladę. Mozemy udekorować, np. orzechami. Podajemy od razu
Zawsze głodna!banana wyciagamy, kilka odkładamy, resztę wkładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy mleko prosto z lodówki i całość krótko blendujemy blenderem ręcznym. Dorzucamy odłożone wcześniej plasterki banana i mieszamy. Przekładamy do pucharków, posypujemy orzechami i czekoladą. Podajemy od razu. Moje sugestie: Zamiast normalnego mleka można użyć np. kokosowego. Jeśli Wasze banany nie były zbyt dojrzałe lub lubicie bardziej słodkie smaki, przed zblendowaniem
Zawsze głodna!truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) do lodówki. Po tym czasie mieszamy pudding z sojowym kremem czekoladowym i przekładamy do pucharków. Dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego
Zawsze głodna!cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/owocowy-pucharek/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5e8a193565a5acc3863fc7897a9a59e9').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Owocowy pucharek appeared first
dom-agi.plczęści rozgrzewamy patelnię cukier rozsypujemy na patelni i karmelizujemy- czyli podgrzewamy do momentu uzyskania płynnej konsystencji, dolewamy rum, podgrzewamy, dolewamy mleko kokosowe. odparowujemy je i wrzucamy banany przekładamy do pucharków i podajemy z gałką lodów waniliowych i biszkoptem. Smacznego! P.S najlepsze lody waniliowe -Carte Dor z Wanilią z Madagaskaru- polecam
Luźna Kuchniamleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam i gotuję 3 minuty. Do gorącego budyniu wsypuję galaretkę. Dokładnie mieszam. 2. Masę przelewam do miseczek lub pucharków. Odstawiam do przestudzenia. 3.Na stężonym budyniu układam bezy. Na wierzch deseru nakładam porcję jagód z syropu
Tradycyjna kuchnia KasiDodajemy 2 łyżki cukru . Gotujemy na wolnym ogniu, mieszając. Następnie w wodzie rozpuszczamy mąkę. Dodajemy do truskawek, mieszamy dokładnie i jeszcze chwilę gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Całość: Do przygotowanych pucharków nakładamy jogurt. W środek (łyżką) nakładamy pieczone jabłka. Na wierzch dodajemy mus truskawkowy. I posypujemy całość ryżem preparowanym. Smacznego
Słodkie okruszki