pucharek - 500 przepisów (strona:10/34)

Krem z awocado z łososiem 166

wymieszać. Można delikatnie posolić i popieprzyć ale nie jest to koniecznie. Łososia pokroić w nieduże kawałki i dodać do kremu, lub też po przełożeniu samego kremu do pucharków, ułożyć łososia dekoracyjnie w kształcie różyczki. Podawać schłodzone jako przystawkę

Jadło i czytadło
Rozkosz podniebienia 312

Mleko przelewamy do garnka dodajemy masło, wiórki kokosowe, cynamon, cukier puder, cukier waniliowy oraz likier. Zagotowujemy dodajemy kaszę mannę, gotujemy ok 5 minut często mieszając. Maliny miksujemy blenderem. Do pucharków wlewamy maliny następnie dodajemy przestudzoną kaszę mannę. Dekorujemy według uznania. Smacznego

kgwjanczewo
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LUTY 2015 151

statystykach wyglądał tak : 484 polubień na FB       14 3 obserwujących       13 postów 32 ,640 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Kremowy sernik w pucharkach Sałatka z kurczakiem i ananasem   Serduszka z musem malinowym   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Pudding kokosowy z chia. 332

czasie czynność potrząsania ponawiamy. Słoik wstawiamy do lodówki na min 4 h, najlepiej na całą noc. Truskawki blendujemy, dosładzamy do smaku. Do pucharków wlewamy nasz mus truskawkowy i gotowy pudding z nasionami chia. Całość dekorujemy owocami i podajemy. Z tej ilości wyjdzie nam 2- 3 porcje deseru. Dla mnie bomba! Szałwia hiszpańska (Salvia hispanica L.) to roślina pochodząca z Meksyku

Malinowe Pocałunki
Owocowy deser z mascarpone. 317

mandarynek w syropie maliny w syropie WYKONANIE: śmietanę ubijamy z 1/2 torebki cukru waniliowego i cukrem pudrem, mascarpone mieszamy z ajerkoniakiem, dodajemy 3-4 łyżki ubitej śmietany, na dno pucharka wkładamy łyżkę malin, kruszymy na kawałki bezę ,  wkładamy krem z mascarpone, na niego zmiksowane kiwi, kiwi przykrywamy ubitą śmietaną, dekorujemy owocami, posypujemy gorzką czekoladą

Kuchnia Beaty
Szybki deser truskawkowy 211

truskawkowej 2 kopiaste łyżki musli bakaliowego Truskawki rozmrozić w kąpieli wodnej posypując je odrobiną cukru , następnie rozdusić widelcem- powstał sos z kawałkami truskawek. Słonecznik prażyć na suchej patelni. Do pucharka układamy jogurt ,musli, konfiturę, jogurt , zalewamy truskawkami i posypujemy słonecznikiem. Smacznego

Cukier&Puder
Napój z owoców mango i bananów. 124

skórki, odetnij od pestki,  pokrój na kawałki. Banany obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Wsyp do blendera, dodaj pozostałe składniki, wszystko dokładnie razem zmiksuj. Rozlej do szklanek lub pucharków.  Ten napój może być pełnowartościowym śniadaniem lub deserem. Dostarczy naszemu organizmowi wiele cennych witamin i minerałów

Przepisy i porady kulinarne
PUDDING CHIA W NOWEJ ODSŁONIE 355

owsiane) i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut. Następnie w odstępie kilku minut kilkakrotnie zamieszać. Gdy masa zacznie już żelować (będzie dość gęsta) możemy ją rozdzielić do przygotowanych wcześniej pucharków. Deser najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, choć u mnie rzadko tak bywa, przeważnie znika godzinę po przygotowaniu. Podawać z ulubionymi owocami, choć według mnie ta wersja nawet sama

Smaczne Zdrowe
Sorbet truskawkowy z bitą śmietaną i mascarpone 128

sposób owoce miały konsystencję sorbetu. Ulokowałam go w lodowce i zajęłam się przygotowaniem śmietany. Połączyłam schłodzoną śmietanę z serkiem i cukrem pudrem i ubiłam mikserem na sztywno.Do pucharków na dno wyłożyłam zmiksowane truskawki a na nie śmietanę.Udekorowałam rodzynkami i orzechami włoskimi.Desery ustawiłam w lodówce uprzednio każdy z osobna przykrywając folia aluminiową ...śmietana bardzo szybko łapie zapachy z lodówki

Gosia gotuje
Deser czekoladowo budyniowo jagodowy 247

cukier. Pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem, aby nie zrobił się kożuch. Gdy się schłodzi zmiksuj go, nabierze puszystości. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Wszystkie składniki poprzekładaj na przemian w pucharkach lub szklaneczkach, włóż do lodówki na godzinę albo i dłużej. Taki deser można przechowywać 4-5 dni w lodówce. SMACZNEGO > CMOK

Pasje Jolki
Deser jogurtowy z konfiturą figową 194

jest za słodki. A ziarenka fajnie chrupią :) (Ilość składników według uznania) Gęsty jogurt grecki Konfitura figowa Bonne Maman od  DeCare Musli lub  domowa granola W ozdobnym pucharku układamy warstwowo: musli, jogurt grecki, marmoladę, następnie znów musli, jogurt i marmoladę. Mozemy udekorować, np. orzechami. Podajemy od razu

Zawsze głodna!
Domowe lody bananowe 179

banana wyciagamy, kilka odkładamy, resztę wkładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy mleko prosto z lodówki i całość krótko blendujemy blenderem ręcznym. Dorzucamy odłożone wcześniej plasterki banana i mieszamy. Przekładamy do pucharków, posypujemy orzechami i czekoladą. Podajemy od razu. Moje sugestie: Zamiast normalnego mleka można użyć np. kokosowego. Jeśli Wasze banany nie były zbyt dojrzałe lub lubicie bardziej słodkie smaki, przed zblendowaniem

Zawsze głodna!
Czekoladowo-sojowy pudding chia 203

truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) do lodówki. Po tym czasie mieszamy pudding z sojowym kremem czekoladowym i przekładamy do pucharków. Dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego

Zawsze głodna!
Owocowy pucharek 167

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/owocowy-pucharek/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5e8a193565a5acc3863fc7897a9a59e9').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Owocowy pucharek appeared first

dom-agi.pl
Hawana banana 198

części rozgrzewamy patelnię cukier rozsypujemy na patelni i karmelizujemy- czyli podgrzewamy do momentu uzyskania płynnej konsystencji, dolewamy rum, podgrzewamy, dolewamy mleko kokosowe. odparowujemy je i wrzucamy banany przekładamy do pucharków i podajemy z gałką lodów waniliowych i biszkoptem. Smacznego! P.S najlepsze lody waniliowe -Carte Dor z Wanilią z Madagaskaru- polecam

Luźna Kuchnia