pucharek - 500 przepisów (strona:10/34)

Budyń waniliowy 214

waniliowego. Do gotującego się mleka wlewamy powoli mleko z żółtkiem i mąką, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 3-5 minut. Gotowy budyń przelewamy do salaterek lub pucharków, dodając na wierzch łyżeczkę ulubionego dżemu. Podajemy na ciepło. Smacznego

KasiekGotuje
Eton Mess. 163

Eton Mess to niezwykle smaczny deser . Robiłam go dwa dni pod rząd ,raz tylko z truskawkami ,potem z dodatkiem kiwi i oba były wspaniałe .Ta pokruszona beza !. Składniki: trzy pucharki 200 g truskawek 3 kiwi 200 ml śmietany 36% odrobina cukru ,łyżeczka bezy ,tyle ,ile lubicie Śmietanę ubijamy z odrobiną cukru . Owoce kroimy na kawałki . Bezy kruszymy. Układamy warstwami : śmietana

Ladylaura.
Deser z kaszy jaglanej 99

obiadem  a ja dzisiaj chciałam pokazać że może być również deserem, dodam bardzo sytym  deserem ;)  Bez zbędnego pisania deserowa kasza jakglana tadam: Przepis na 2 duże pucharki (ale spokojnie można zrobić 4 mniejsze) Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 2 pomarańcze 3 łyżki kakao 2łyżki cukru 1 łyżeczka masła Pół szklanki kaszy jaglanej gotujemy

W kuchennej krainie
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z GRANATEM 182

efekcie da pianę zwartą, twardą i lśniącą. Łączę kremówkę z czekoladą, na samym końcu dodając porcjami pianę z białek i mieszając (najlepiej) drewnianą łopatką lub trzepaczką. Na dno pucharków/kieliszków wrzucam po trosze granatu, przykrywam musem, ozdabiam owocem i wstawiam do lodówki na około godzinę. Podaję mocno schłodzony. SMACZNEGO! * Przed użyciem białej należy sparzyć skorupki jaj! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pudding z kaszy manny 145

rozpuszczenia się cukru. Kiedy mleko zacznie się gotować, wsypać powoli kaszę, mieszając cały czas.Gotować na małym ogniu przez ok. 2 min. cały czas mieszając. Gęstą masę przelać do pucharków, ostudzić i wstawić na 2 godz. do lodówki. Udekorować owocami (w posiadaniu akurat miałam wiśnie ze słoika

pink envelope
Owoce z kremem mascarpone 144

wymieszać z cukrem pudrem. W oddzielnej misce mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodawać do ubitej śmietany po jednej łyżce serka mascarpone i miksować na jak najmniejszych obrotach. Do pucharków (szklanek) dać na sam spód herbatniki nasączone kawą, krem mascarpone, owoce i jeszcze raz krem. Posypać z góry kakao i przyozdobić borówkami. Dać najlepiej na noc do lodówki. Smacznego

pink envelope
Deser red velvet 161

irish cream. Potrzebne nam (na 2 osoby): - jedna babeczka pokruszona tak, by powstały małe okruszki - 7 truskawek - 12 czubatych łyżeczek kremu śmietanowego Przygotowanie: Połowę okruchów podzielić między dwa pucharki, następnie do każdego włożyć pokrojone drobno truskawki (po 1,5 sztuki) i wycisnąć na nie połowę kremu. Podobnie postąpić z drugą warstwą pozostawiając odrobinę okruchów do posypania wierzchu deseru. Ostatnią truskawkę

W poszukiwaniu inspiracji
Brzoskwiniowo-czekoladowy deser bakaliowy na Dzień Kobiet 201

mieszając. Gdy nasza masa zacznie gęstnieć dodajemy łyżkę masła czekoladowego. A następnie resztę manny. Nasza masa czekoladowo-bakaliowa ma mieć gęstą konsystencję. Zdejmujemy z ognia. Przekładamy do wcześniej przyszykowanych pucharków. Na wierz każdego układamy połówkę brzoskwini. Cięciem do góry, aby nasz deser przypominał kwiat. Smacznego

Słodkie okruszki
Deser kawowy z granatem i bananami 131

Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder i kawę. Banana zmiksować, skropić sokiem z cytryny. Na dnie pucharków ułożyć pestki granatu, śmietaną i mus bananowy. Udekorować pestkami granatu. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Deser cytrynowy z truskawkami 146

Składniki na 2 porcje: 200 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki lemon curd 150 g świeżych truskawek 3-4 beziki Śmietanę ubić na sztywno, dodać lemon curd, wymieszać. W pucharkach układać krem na przemian z bezami i truskawkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 180

oczywiście:): lekkie, miękkie i puszyste ciasto (nie lepi się od oleju!), pyszne nadzienia w różnych smakach, w zestawie 2 sztuki.  Poza tym szeroki wybór ciast, tortów, deserów w pucharkach, lodów i gofrów - są też wegetariańskie, ale nieoznaczone jako takie. Gdy jest ciepło, można usiąść na zewnątrz. Jedyny minus to pewnie fakt, że kawiarnia nie jest zbyt duża (tylko

Qlinarnie i Qlinarnie
Krem z awocado z łososiem 133

wymieszać. Można delikatnie posolić i popieprzyć ale nie jest to koniecznie. Łososia pokroić w nieduże kawałki i dodać do kremu, lub też po przełożeniu samego kremu do pucharków, ułożyć łososia dekoracyjnie w kształcie różyczki. Podawać schłodzone jako przystawkę

Jadło i czytadło
Rozkosz podniebienia 279

Mleko przelewamy do garnka dodajemy masło, wiórki kokosowe, cynamon, cukier puder, cukier waniliowy oraz likier. Zagotowujemy dodajemy kaszę mannę, gotujemy ok 5 minut często mieszając. Maliny miksujemy blenderem. Do pucharków wlewamy maliny następnie dodajemy przestudzoną kaszę mannę. Dekorujemy według uznania. Smacznego

kgwjanczewo
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LUTY 2015 113

statystykach wyglądał tak : 484 polubień na FB       14 3 obserwujących       13 postów 32 ,640 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Kremowy sernik w pucharkach Sałatka z kurczakiem i ananasem   Serduszka z musem malinowym   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Pudding kokosowy z chia. 306

czasie czynność potrząsania ponawiamy. Słoik wstawiamy do lodówki na min 4 h, najlepiej na całą noc. Truskawki blendujemy, dosładzamy do smaku. Do pucharków wlewamy nasz mus truskawkowy i gotowy pudding z nasionami chia. Całość dekorujemy owocami i podajemy. Z tej ilości wyjdzie nam 2- 3 porcje deseru. Dla mnie bomba! Szałwia hiszpańska (Salvia hispanica L.) to roślina pochodząca z Meksyku

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania