pucharek - 500 przepisów (strona:19/34)

Tęczowy Deser 353

uzyskania wszystkich kolorów tęczy należy przygotowaną masę podzielić na 6 równych części i do każdej z nich dodać odrobinę barwnika, kolejno: fioletowego, granatowego, niebieskiego, zielonego, żółtego, pomarańczowego.Do każdego pucharka wlewamy po jednym kolorze, wkładamy do lodówki (pozostałe trzymamy w ciepłym miejscu aby opóźnić proces zastygania). Gdy jedna warstwa zacznie tężeć wlewamy następną

Słodka Strona
Deser z "Schoko Bons" 352

proszku do pieczenia i miksować blenderem (koniecznie) przez ok. 5 minut. Schoko Bons pokroić na kawałki i w kąpieli wodnej roztopić wraz z 3 łyżkami mleka. Po pucharków wlewamy na zmianę: kaszkę, rozpuszczone cukierki, kaszkę itd.Górę deseru polewamy czekoladą rozpuszczoną z 3 łyżkami mleka. Przyozdabiamy cukierkami (przeciętymi na pół) i całość posypujemy siekanymi orzechami laskowymi.źródło inspiracji

Słodka Strona
Serniczki z Sosem Truskawkowym 145

ubijamy kremówkę. Część zostawiamy na dekorację, a resztę dodajemy do sera i dokładnie mieszamy.Truskawki miksujemy razem z cukrem pudrem. Herbatniki siekamy w food procesorze lub blenderze "na piasek".W pucharkach lub kieliszkach układamy warstwami: zmielone herbatniki, masa serowa, sos truskawkowy itd.  Na wierzch każdego deseru wykładamy śmietanę, polewamy sosem i oprószamy "herbatnikowym piaskiem". Moje posty

Słodka Strona
Serniczki z Mlekiem Skondensowanym 151

śmietanki kremówki 30%100 ml mleka1 łyżka żelatyny250 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudrusyrop wiśniowy Serniczki z Mlekiem Skondensowanym - Sposób przygotowania:Galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu, rozlewamy do pucharków i chłodzimy.Ser z mlekiem skondensowanym miksujemy. W ciepłym mleku dokładnie rozpuszczamy żelatynę - studzimy, a następnie wlewamy do sera z mlekiem skondensowanym. W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę i dodajemy

Słodka Strona
Deser z Musem z Kaszki Manny, Sosem Truskawkowym i Czekoladowym 527

konsystencji. - studzimy. Sos truskawkowy:Truskawki wraz z cukrem pudrem miksujemy do otrzymania konsystencji sosu.Do ostudzonej kaszki manny dodajemy proszek do pieczenia i miksujemy (blenderem) przez ok. 5 minut. Do pucharków nalewamy na przemian: sos truskawkowy, kaszkę manną, sos czekoladowy itd.  Kremówkę ubijamy pod koniec dodając cukier puder i fix (opcjonalnie). Śmietanę wykładamy na wierzch każdego deseru. Możemy

Słodka Strona
Kokosowa Panna Cotta z Galaretką i Syropem z Granatów 138

cukrem. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę z wodą - dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy ziarenka granatu - odstawiamy do ostygnięcia. Lekko tężejąca galaretkę przelewamy do pucharków i umieszczamy w lodówce do całkowitego stężenia.Kokosowa Panna Cotta:Żelatynę rozpuszczamy w ok. 4 łyżkach ciepłej wody.Śmietankę i mleko podgrzewamy wraz z wiórkami kokosowymi, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem

Słodka Strona
Shake Truskawkowy 332

Shake Truskawkowy - prawdziwy powiew lata schowany w pucharku. Uwielbiane przez nas shake'i mają spore grono fanów wśród dorosłych, a szczególnie zachwycone są nimi dzieci. Ponadto nie od dziś wiadomo, że truskawki to witaminowa bomba dla zdrowia i urody. Zatem zamiast deseru warto podać zarówno sobie jak i maluchom witaminy ukryte pod postacią smakowitego shake'a. Shake Truskawkowy - Składniki

Słodka Strona
Kremowy Deser z Białą Czekoladą i Poziomkami 177

umieszczamy w lodówce na minimum 6 godzin, a najlepiej całą noc.Po tym czasie ubijamy śmietankę, dodajemy poziomki i chwilę miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Krem przekładamy do pucharków.Pozostałą śmietankę (schłodzoną) ubijamy i wykładamy na wierzch deserów. Posypujemy grubo startą białą czekoladą i poziomkami.Moje posty

Słodka Strona
Łosoś Wędzony z Kuleczkami Awokado i Kremem Ogórkowym (w Kieliszkach) 165

kieliszków. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i również przekładamy do kieliszków. Awokado obieramy i kroimy w kostkę lub za pomocą małej łyżeczki wyżłabiamy malutkie kuleczki.Przekładamy do pucharków.Całość  skrapiamy sokiem z limonki (lub cytryny) i posypujemy czarnym sezamem. Dekorujemy koperkiem.Wskazówki:Przystawkę najlepiej przygotować tuż przed podaniem, ponieważ mimo skropienia sokiem z cytrusów awokado dość szybko ciemnieje

Słodka Strona
Prosty Deser Straciatella z Poziomkami 193

cukru pudru50 g gorzkiej czekoladyok. 200 g poziomekProsty Deser Straciatella z Poziomkami - Sposób przygotowania:Ok. 100 g poziomek miksujemy z dodatkiem ok. łyżki cukru pudru. Wykładamy na dno pucharków.Śmietanę ubijamy, a gdy tylko zacznie gęstnieć wsypujemy fix oraz ok. 2 łyżki cukru pudru.  Część śmietany odkładamy na dekorację, a do reszty wrzucamy startą czekoladę. Wszystko

Słodka Strona
Deser "Owocowe Tiramisu" 372

mieszanki np. borówek, poziomek, truskawek, malin itp.Desery Owocowe Tiramisu - Sposób przygotowania:Kremówkę ubijamy, a następnie partiami dodajemy mascarpone ciągle mieszając. Na końcu łączymy z cukrem pudrem. Do kieliszków lub pucharków na przemian układamy: krem, biszkopty namoczone w mleku, owoce, krem, biszkopty, owoce, krem... i tak do wyczerpania składników.(większe owoce tniemy na kawałki)Górę dekorujemy "kleksem" masy i posypujemy pozostałymi

Słodka Strona
Deser Jogurtowy z Mango 348

ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Następnie dodajemy jogurt i delikatnie mieszamy do połączenia składników.Mango obieramy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem na gładki mus.Do pucharków nakładamy na zmianę: masę jogurtowo-śmietanową, mus z mango. Całość możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną.Moje posty

Słodka Strona
Mus czekoladowy z wiśniami 156

Mieszamy, by składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę oraz delikatnie się podgrzały. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej i wtedy wlewamy wodę z rozpuszczoną żelatyną i dokładnie mieszamy.Na dno pucharków wrzucamy po kilka, najlepiej wydrylowanych, wiśni i wlewamy gotową masę. Przed podaniem należy ją trzymać przynajmniej 2 godziny w lodówce, by stężała. Można udekorować wiśniami i miętą.Wskazówki:W moim

upichcic
Błyskawiczny deser twarożkowy z konfiturami 164

anielskiego syropu klonowego,anielska konfitura wiśniowa,gorzka czekolada, wafelek - do dekoracji.Twarożek zmiksować z jogurtem. Posłodzić syropem klonowym i dodać konfiturę do smaku. Całość ponownie zmiksować. Wlać do pucharków, na wierzch nałożyć konfiturę. Żeby nie było za słodko to udekorować wafelkiem i kawałeczkiem gorzkiej czekolady.Prawda, że szybko? :)...i smacznie :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Deser waniliowy z malinami z nalewki 174

mleka wraz z mąką i mieszając gotować przez chwilę na wolnym ogniu. Na koniec dodać masło i dokładnie połączyć z budyniem.Tak przygotowany budyń wlać do pucharków, a na wierzchu ułożyć po łyżce malin z nalewki.Deser można podawać na zimno lub na gorąco, zaraz po przygotowaniu. Jest bardzo aromatyczny, a słodycz budyniu fantastycznie kontrastuje

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania