pucharek - 500 przepisów (strona:23/34)

Deser z mascarpone i truskawkami 335

łyżką cukru pudru. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do rozdrobnionego serka mascarpone i mieszamy. Na koniec do kremu dodajmy jedną łyżkę cukru pudru. Do przezroczystych szklanek lub pucharków układamy na zmianę pokruszone płatki kukurydziane, krem i sos truskawkowy. Z podanych składników wychodzą trzy desery

Aga w kuchni
Zaziarenkowany deser lodowy 183

prażone ziarna od Ziarenkowo Cynamonowy Raj- w swoim składzie mają słonecznik,sezam,orzechy arachidowe,cynamon,kardamon,gozdziki. -brzoskwinia -arbuz -suszona śliwka i listek bazylii, bo nie miałam mięty Do pucharka lub szklanki włóż pokroojonego arbuza, posyp ziarnami,dodaj Twoje ulubione lody.  Następnie polej syropem do deserów.  Dodaj obrana ze skóreczki brzoskwinię. Posyp ziarenkami, pokrój sliwkę na paski

Z Kuchni Do Kuchni
Syty deser z dodatkiem wódki 135

ananas kandyzowany od Skworcu -wódka weselna- czyli jakikolwiek rodzaj wódki Postępowanie banalnie proste, tylko musi być szybkie, bo lody się topią rzecz jasna. Gałka lodów na dno szklanki lub pucharka a następnie kulki winogron. Całość posyp Cynamonowym Rajem i dodaj pokrojonego w kawałeczki sernika, on tu nie jest bez przyczyny, ale jeśli nie masz sernika to też się obejdzie ! Dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Pudding z tapioki z truskawkami i galaretką 151

ogień i gotujemy 10-15 minut, aż tapioka zrobi się przezroczysta i mięciutka. Pamiętajmy, że trzeba ją często mieszać zwłaszcza pod koniec gotowania, żeby się nie przypaliła. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Truskawki myjemy,  kroimy w ćwiartki, szypułki wyrzucamy. Delikatnie układamy na zastygniętym puddingu. 4. 1/2 opakowania galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, mieszamy

My Culinary Art
Deser z pijanymi rodzynkami 175

dodatkiem rumu) 2 wafelki do dekoracji 2 kostki białej czekolady (potartej do posypania) Przygotowanie: Rodzynki namoczyć w rumie ok godzinę wcześniej. Po tym czasie ubić schłodzoną kremówkę. Na dno pucharków nałożyć po kilka rodzynek i łyżeczkę rumu w którym się moczyły. Przykryć grubą warstwą bitej śmietany, następnie wyłożyć mus owocowy, posypać rodzynkami (zostawić odrobinę do dekoracji). Przykryć cienką warstwą śmietany

Ze smakiem i z pasją
Mus truskawkowy z bitą śmietaną 216

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając cukier puder. Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę (1 łyżeczkę) do śmietany i przez chwilkę ubijamy, żeby się dobrze połączyła ze śmietana. Do szklanek lub pucharków przekładamy mus, wstawiamy do lodówki. Gdy lekko stężeje na wierzch kładziemy ubitą śmietanę. Ponownie wkładamy do lodówki na 2 godziny. Jeśli nie możemy wytrzymać, deser oczywiście można też zjeść

Kulinarne przygody Gatity
Minipizze z tortilli 232

plasterki żółtego sera 2 plastry szynki gotowanej 2 pieczarki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Przy pomocy pucharka do lodów, z tortilli wycinamy 6 krążków (po 3 z każdej). Wkładamy je do foremki na muffinki. Dociskamy do dna, uważając, żeby ich nie porwać.  2. Do garnuszka wlewamy passatę, porwane

My Culinary Art
Mus czekoladowy z owocami 325

rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie mieszamy ją z 2 łyżkami jogurtu greckiego. Ubite białka dodajemy do czekoladowej masy i ostrożnie łączymy na jednolity puszysty mus. Mus przekładamy do szklanych pucharków i obsypujemy mieszanką owoców. Smacznego! The post Mus czekoladowy z owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Koktajl bananowy z musem malinowym i kiwi 168

więcej 1 banan jogurt naturalny około 300 ml miód lub cukier brązowy Przygotowanie : Kiwi i maliny miksujemy oddzielnie, banana miksujemy razem z jogurtem dodajemy ewentualnie miód Mus przelewamy do pucharków tak, by wyglądał tak jak na zdjęciach :) Maliny zawierają wit. C, E, niektóre witaminy z grupy B, oprócz tego mają miedź, fosfor i cynk.  Zawierają błonnik, dzięki czemu

Proste Potrawy
Deser z truskawkami 118

oleju z orzechów laskowych i odstaw owoce na co najmniej pół godziny do lodówki Płatki migdałów podpraż na suchej patelni i odstaw do ostygnięcia Śmietanę ubij z cukrem W pucharkach wykładaj na przemian łyżkę truskawek, odrobinę migdałów i śmietany.             Deser bardzo prosty, ale smaczny i na czasie :)      Dla podkreślenia smaku

Proste Potrawy
Koktajl z musem truskawkowym i jagodowym 142

odrobiną cukru 3 - 4 łyżki jagód, mogą też być owoce leśne (np.mrożone ) około 300 g jogurtu ewentualnie cukier puder do smaku Przygotowanie : Mus truskawkowy wlać na dno pucharków Jagody również zmiksować i przelać chwilowo do kubka Jogurt wlać do miksera (nie myjąc go) i zmiksować Na truskawki wlać jogurt, a na wierzch wlać ostrożnie mus jagodowy Smacznego

Proste Potrawy
TIRAMISU KASZTANOWE. BEZ MIKSERA, PRZEPIS WŁOSKI. 1525

łyżeczki kawy rozpuszczalnej  odrobina wrzątku  ciemne kakao do posypania krem kasztanowy w tubce Zalewam kawę odrobiną wrzątku, a gdy wystygni, dodaję alkohol. Namaczam biszkopty i układam w pucharkach.  Im bardziej nasączone, tym większe prawdopodobieństwo, że nie wypłyną na powierzchnię. Żółtka wrzucam do miski, najlepiej miedzianej i lekko roztrzepuję za pomocą trzepaczki z cukrem. Zagotowuję wodę w garnku

W kuchni Karmel-itki
Eton mess 113

trochę soku.  Śmietanę ubić, ale nie na sztywno. Wystarczy, aby była gęsta. Bezy pokruszyć i dodać do ubitej śmietany. Wsypać również większość truskawek. Delikatnie wymieszać. Nałożyć deser do pucharków, wierzch udekorować pozostałymi truskawkami

wyzwania kuchenne
Granita z truskawek i szampana 120

wstawić do zamrażalnika na godzinę.  Wyjąć i przemieszać widelcem. Wstawić ponownie do zamrażalnika. Powtarzać operację co godzinę, do momentu uzyskania na wpół zamrożonej lodowej konsystencji. Nałożyć do pucharków lub szklanek i podawać

wyzwania kuchenne
Słodkie risotto z rabarbarem 125

skarmelizuje. Następnie dodać ryż i powoli bardzo wlewać mleko. Gotować ok. 25 min na małym ogniu, często mieszając. Gotowy ryż wymieszać ze śmietanką i rozłożyć do pucharków. Rabarbar oczyścić, pokroić w kosteczkę. Przełożyć do garnka, zalać małą ilością wody (ok. 1/4szkl.), dodać cukier puder oraz sok z cytryny. Gotować ok. 5 min na małym ogniu. Ciepłą masę

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania