tahini,ktore nie jest slodzone.Dla nas z mezem jest to absolutny hit deserowy.Dlatego naprawde goraco polecam do skorzystania z przepisu.Bedziecie naprawde zachwyceni.Owoce mozecie dodac wedlug wlasnych upodoban.Skladniki na 2 pucharki:200-250 g jogurtu greckiego2 duze lyzki tahini2 lyzki miodu150 g truskawek1 lyzka soku z cytryny1 lyzeczka cukru1/4 owocu granatu8-10 ciastecze amarettiWykonanie: Truskawki pokroic na mniejsze czastki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smak podbudowany dodatkiem Malibu.Resztki melonow i arbuza zuzylam do melonowego smoothie.Przepis znajdziesz tutaj:klik Jesli uzyjesz mocno schlodzonych skladnikow prosto z lodowki,deser po prostu blyskawiczny.Skladniki na 2 duze pucharki:300 ml jogurtu greckiego3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej3 lyzki cukru pudru (lub miodu)1 lyzka malibu ( lub innego likieru kokosowego)4 biszkopty i ewentualnie wiorki kokosowekulki arbuza,melona
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!soku.Kto zna jego smak tylko z torebki,koniecznie musi sprobowac tego domowego.A,ze moja jezyna caly czas obdarowuje mnie smacznymi owocami u mnie wlasnie jezynowy.Skladniki na 4 male pucharki:0,5 kg jezyn3 lyzki cukru2-3 lyzki maki ziemniaczanej0,5 l wody1 lyzka jogurtu greckiegoWykonanie:Jezyny przebrac,oplukac.Wrzucic do rondelka,dodac cukier ,pogotowac kilka minut.Przetrzec przez sito.Do przetartych jezyn dodac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się mrożą przygotować sztywną folię i robić na niej dowolne wzorki czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.Następnie folię z wzorkami włożyć do lodówki do stężenia.Gotowe lody nakładać do pucharków i udekorować przygotowanymi ozdobami z czekolady
Ewa w kuchniśliwki rozpadną się i powstanie mus z cząstkami. Powstały sok możesz odlać albo zostawić, jak wolisz, mój mus był rzadszy, ponieważ nie odlewałam soku.Do szerokich szklanek lub pucharków nałóż po porcji gorącego musu, a na wierzch połóż solidną porcję jogurtu greckiego. Górę posyp kruszonką. Jogurt pod wpływem ciepła szybko się rozpuszcza, więc nie zwlekaj z degustacją:) Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyminuty, aż odrobinkę zmiękną. Po tym czasie przerzuć je do miski. Dodaj odsączone z zalewy mandarynki, suszoną żurawinę, posiekane orzechy i siemię lniane. Wszystko delikatnie wymieszaj. Rozdziel do pucharków lub miseczek. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonywystygnięcia. Śmietanę kremówkę i połamaną na kostki czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Przestudzić do momentu, aż zacznie gęstnieć. Masę owocową przełożyć do pucharków, a następnie polać każdą porcję polewą czekoladową. Udekorować bitą śmietaną. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę.Źródło: pin-upcake
Świat Domowej Kuchnicelu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.Inspiracja: miszmasz-marghe Przepis bierze udział w akcjach
Świat Domowej Kuchnilodówki.Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do wysokiego naczynia. Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku.Brzoskwinie dobrze odsączyć i również przetrzeć na mus.Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę śmietanową a na koniec umyte i osuszone jagody.Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Smacznego
Świat Domowej Kuchnipolecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować, żeby dobrze go rozprowadzić w jednolitą, gładką masę. Śmietankę dodać do sera, wlać sok i delikatnie wymieszać całość, aż do połączenia składników
Świat Domowej Kuchniplacek. Jeżeli ciasto delikatnie przykleja się do blatu/stolnicy , podsyp mąką. Bierzemy coś w kształcie koła o średnicy (8-11cm) , może to być maszynka do robienia pierogów, kubek , kufel , pucharek , szklanka itp. I dalej robimy tak jak na obrazku poniżej :Rób etapowo : 10 krążków , potem dodaj farsz i uformuj pieroga i odstaw na talerz pod ściereczką i tak dalej ...5.Wyjmujemy
Gotuj Z Muzykąmleko kokosowe i wiórki cały czas miksując. Białka z jajek ubijamy na sztywną piane , a następnie dodajemy je stopniowo po 1 łyżce do kremu i cały czas miksujemy. Do pucharków wkładamy biszkopty … krem … biszkopty … krem … a na końcu mus z kiwi. Posypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny , by smaki się przegryzły a biszkopty
Ostra na Słodkoodstawiamy do przestygnięcia i na chwilę wstawiamy do lodówki ( od czasu do czasy trzeba ją zamieszać ).Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z tężejącym kremem.Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na ok.2 godziny.Dekorujemy wg. własnego pomysłu
Ostra na Słodkointensywne w smaku , kremowe , czekoladowo – waniliowe , pokryte dużą ilością kremowej bitej śmietany , a do nich gorący sos wiśniowy z kawałkami owoców.T. nie mógł się doczekać kiedy zacznie wcinać ;)Pucharek został opróżniony do zera – czyli smakowało! :D Podsumowując :Myślałam , że będę narzekać , a tutaj absolutnie nie było na co!Przemiła atmosfera , przytulne wnętrze i zachwycające jedzenie – a wszystko
Ostra na Słodkokakao gorzkie do posypaniaMascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Śmietankę ubijamy na sztywno. Mieszamy śmietankę i serek, delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Biszkopty moczymy krótko w kawie i układamy w pucharku na przemian z serkiem, na wierzchu ma znaleźć się serek. Całość posypujemy gorzkim kakao i wkładamy na kilka godzin do lodówki.Ot i cała filozofia, gotowe
Z butelką mleczka w tle