pucharek - 500 przepisów (strona:27/34)

Lemon curd krem cytrynowy 191

Lemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy  dodatek do owoców w pucharkach,  do ciast,  sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Deser truskawkowy z lemon curd 200

weekend zaprosić was do przygotowania tego szybkiego, wiosennego i pysznego deseru z ostatnio odkrytym kremem lemon curd. Mówię wam wygląda obłędnie i tak samo smakuje. Porcja na 4 pucharki. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl Zmrożona Namiętność... do maślanki :) 195

blendera wrzucić lekko zmrożone owoce i zmiksować. Dolać sok z pozostałej połówki cytryny oraz maślankę i dalej pomiksować. Dla łaknących bardziej sytego posiłku, można dorzucić otręby.Przelać do pucharków i delektować się orzeźwiającym smakiem owocowo-maślankowym

Grunt to przepis!
Smoothie 368

truskawek4-5 łyżek jogurtu greckiegook 200 ml mleka Wykonanie:Skroić truskawki I banany w cząstki. Dodać jogurt grecki I mleko. Zmiksować wszystkie składniki w wysokim naczyniu.Gotowe :) Podawać w pucharkach :) Smacznego

Smaki Edyty
Mus czekoladowy 330

sztywności. Połączyć delikatnie śmietanę z białkami Podzielić na 3 części. Rozpuścić w oddzielnych miseczkach po 150 g każdej czekolady. Połączyć kolejno każdą ze śmietaną. Nakładać kolejno warstwami do pucharków , kielichów itp. najlepiej z przezroczystego szkła aby nacieszyć również oczy ;) Udekorować odłożona bitą śmietaną i startą pozostałą gorzką czekoladą. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Deser z borówką amerykańską 142

gęstego jogurtu naturalnego 20 dag borówki amerykańskiej cukier do smaku Zmiksować w malakserze na ,, puch ,, serek , jogurt , połowę borówki i cukier do smaku . Wymieszać z resztą borówek. Nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki by się schłodził . Jeśli chcemy mieć koktajl zamiast deseru proponuję dodać jeszcze szklankę zimnej wody mineralnej gazowanej i wrzucić kilka kostek lodu do każdej porcji

Buniabaje w kuchni
Galaretki z kawy rozpuszczalnej 154

zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny dekoracje Namoczyć w zimnej wodzie żelatynę. Kawy wsypać do jednego dużego kubka . Zalać wrzątkiem . Dodać  napęczniałą żelatynę i dobrze wymieszać. Rozlać do 2 pucharków. Zostawić do ostygnięcia. Chłodne wstawić do lodówki by całkowicie zakrzepły. Udekorować . * Oczywiście inna kawa tego typu też może być , chodzi o to by użyć kawy 3x1 - z cukrem o określonym

Buniabaje w kuchni
Domowy budyń waniliowy 193

pół, wydrążyłam nasionka i wrzuciłam do zimnego mleka. Gdy się zagotowało wyciągnęłam laskę wanilii. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym. Ja wykorzystałam ceramiczne kokilki od emako.pl , które idealnie się sprawdziły. Zapraszam Was na stronę sklepu.Na FB sklepu oraz blog kulinarny

Magiczne Życie Marty
Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 169

Marzec to moje urodziny, to wczorajszy Dzień Kobiet ale i kolejne Wyzwanie Blogerek i Blogerów. W tym miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki :* 21 herbatników* pół

Magiczne Życie Marty
Mus czekoladowy z chili tylko na święto czekolady 132

Przygotowanie :Jajko ubić z cukrem nad kąpielą wodną na kogel mogel. Kremówkę ubić na sztywno, czekoladę rozpuścić i przyprawić chili. Kremówkę wymieszać z przestudzoną czekoladą i koglem. Przełożyć do pucharków i dowolnie ozdobić. U mnie posypka z orzechów, kakao i czekolady

Magiczne Życie Marty
Domowy budyń bananowy 211

Pozostałe mleko wymieszać z mąkami, cukrem i żółtkiem. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Dodać rozgniecione na gładką masę banany. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym lub żurawinowym

Magiczne Życie Marty
Mus z białej czekolady i mięty z ciasteczkami dyniowymi i winogronami 230

większej miski wypełnionej lodem, wtedy krem łatwiej i szybciej zgęstnieje), na koniec dodając czekoladę. Miętę siekamy drobno i delikatnie mieszamy z masą.       W pucharkach układamy na dnie 2-3 łyżki pokruszonych ciasteczek, na które nakładamy warstwę czekoladowego musu. Wierzch również posypujemy ciasteczkami, na które układamy winogrona, wcześniej odpestkowane i pokrojone na ćwiartki. Przystrajamy miętą

sama złodycz
KISIEL DYNIOWO-JABŁKOWY. 143

wrzenia, gotuję jakieś 5-7 minut. W zimnej wodzie rozrabiam skrobię ziemniaczaną, wlewam całość do rondelka z dynią i jabłkiem. Mieszam kisiel do momentu, aż mocno zgęstnieje. 4 szklanki / pucharki wypełniam powstałym kisielem. Można zostawić do całkowitego wystygnięcia i stężenia, ale również smakuje na ciepło, jeszcze w postaci niezestalonej.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
KOLOROWE GALARETKI Z ŻELKAMI. 257

opakowania żelek JOJO I Like Fun szklanka kremówki  1/2 szklanki cukru pudru Każdą galaretkę rozpuszczam osobno w 1 szklance gorącej wody.  Pozostawiam do wystudzenia. Na dno szklaneczek / pucharków wykładam żelki (nie te pastelowe, lecz te z białą częścią i zwykłe), zalewam je galaretką niebieską. Chowam do lodówki na 5 minut. Wlewam galaretkę zieloną, znów chowam do lodówki

W kuchni Karmel-itki
Ekspresowe Tiramisu 366

Przepis pochodzi z tej strony. Nie będę się dużo rozpisywać na temat tego deseru - po prostu zróbcie i już! A koniecznie podzielcie się wrażeniami :) Składniki na 2 pucharki: 6 podłużnych biszkoptów (typu Ladyfingers) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao gorzkiego 1 mała filiżanka mocnego naparu kawy Wykonanie: Co ja tu mogę napisać... Serek

Blondynka Gotuje