pucharek - 500 przepisów (strona:27/34)

TRUSKAWKI Z KREMEM MASCARPONE 435

cukrem pudrem na kogiel-mogiel, a nastepnie dodawac stopniowo mascarpone. Ze schlodzonej kremowki ubic piane i polaczyc ja z masa jajeczno-serowa.Biszkopty skropic sherry, truskawki pokroic na kawalki. Ukladac w pucharku naprzemiennie biszkopty, krem i truskawki. Podawac schlodzone.moje wykonanie:Biala czekolade roztopic w kapieli wodnej i polaczyc z mascarpone. Ubic kremowke i zmieszac z masa serowa. Reszta jak w przepisie oryginalnym.Smacznego

Przysmaki Karolki
Ostatni letni deser 274

mascarpone ubijamy mikserem, dodajemy do niego stopioną czekoladę i ewentualnie cukier puder. Na końcu do ubitego serka dodajemy sok z limonki, dokładnie mieszamy. Owoce myjemy i osuszamy, układamy w pucharkach. Na wierzch nakładamy krem z mascarpone i czekolady. Deser odstawiamy do lodówki do schłodzenia na 15 minut

Przysmaki Karolki
Lemon curd krem cytrynowy 172

Lemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy  dodatek do owoców w pucharkach,  do ciast,  sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Deser truskawkowy z lemon curd 179

weekend zaprosić was do przygotowania tego szybkiego, wiosennego i pysznego deseru z ostatnio odkrytym kremem lemon curd. Mówię wam wygląda obłędnie i tak samo smakuje. Porcja na 4 pucharki. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl Zmrożona Namiętność... do maślanki :) 175

blendera wrzucić lekko zmrożone owoce i zmiksować. Dolać sok z pozostałej połówki cytryny oraz maślankę i dalej pomiksować. Dla łaknących bardziej sytego posiłku, można dorzucić otręby.Przelać do pucharków i delektować się orzeźwiającym smakiem owocowo-maślankowym

Grunt to przepis!
Smoothie 345

truskawek4-5 łyżek jogurtu greckiegook 200 ml mleka Wykonanie:Skroić truskawki I banany w cząstki. Dodać jogurt grecki I mleko. Zmiksować wszystkie składniki w wysokim naczyniu.Gotowe :) Podawać w pucharkach :) Smacznego

Smaki Edyty
Mus czekoladowy 309

sztywności. Połączyć delikatnie śmietanę z białkami Podzielić na 3 części. Rozpuścić w oddzielnych miseczkach po 150 g każdej czekolady. Połączyć kolejno każdą ze śmietaną. Nakładać kolejno warstwami do pucharków , kielichów itp. najlepiej z przezroczystego szkła aby nacieszyć również oczy ;) Udekorować odłożona bitą śmietaną i startą pozostałą gorzką czekoladą. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Deser z borówką amerykańską 122

gęstego jogurtu naturalnego 20 dag borówki amerykańskiej cukier do smaku Zmiksować w malakserze na ,, puch ,, serek , jogurt , połowę borówki i cukier do smaku . Wymieszać z resztą borówek. Nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki by się schłodził . Jeśli chcemy mieć koktajl zamiast deseru proponuję dodać jeszcze szklankę zimnej wody mineralnej gazowanej i wrzucić kilka kostek lodu do każdej porcji

Buniabaje w kuchni
Galaretki z kawy rozpuszczalnej 135

zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny dekoracje Namoczyć w zimnej wodzie żelatynę. Kawy wsypać do jednego dużego kubka . Zalać wrzątkiem . Dodać  napęczniałą żelatynę i dobrze wymieszać. Rozlać do 2 pucharków. Zostawić do ostygnięcia. Chłodne wstawić do lodówki by całkowicie zakrzepły. Udekorować . * Oczywiście inna kawa tego typu też może być , chodzi o to by użyć kawy 3x1 - z cukrem o określonym

Buniabaje w kuchni
Domowy budyń waniliowy 164

pół, wydrążyłam nasionka i wrzuciłam do zimnego mleka. Gdy się zagotowało wyciągnęłam laskę wanilii. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym. Ja wykorzystałam ceramiczne kokilki od emako.pl , które idealnie się sprawdziły. Zapraszam Was na stronę sklepu.Na FB sklepu oraz blog kulinarny

Magiczne Życie Marty
Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 141

Marzec to moje urodziny, to wczorajszy Dzień Kobiet ale i kolejne Wyzwanie Blogerek i Blogerów. W tym miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki :* 21 herbatników* pół

Magiczne Życie Marty
Mus czekoladowy z chili tylko na święto czekolady 104

Przygotowanie :Jajko ubić z cukrem nad kąpielą wodną na kogel mogel. Kremówkę ubić na sztywno, czekoladę rozpuścić i przyprawić chili. Kremówkę wymieszać z przestudzoną czekoladą i koglem. Przełożyć do pucharków i dowolnie ozdobić. U mnie posypka z orzechów, kakao i czekolady

Magiczne Życie Marty
Domowy budyń bananowy 179

Pozostałe mleko wymieszać z mąkami, cukrem i żółtkiem. Do zagotowanego mleka wlać dokładnie wymieszane mąki z żółtkami. Mieszać aż będzie gęste. Dodać rozgniecione na gładką masę banany. Przelać do pucharków, ozdobić według własnej potrzeby np. domowym sokiem malinowym lub żurawinowym

Magiczne Życie Marty
Mus z białej czekolady i mięty z ciasteczkami dyniowymi i winogronami 208

większej miski wypełnionej lodem, wtedy krem łatwiej i szybciej zgęstnieje), na koniec dodając czekoladę. Miętę siekamy drobno i delikatnie mieszamy z masą.       W pucharkach układamy na dnie 2-3 łyżki pokruszonych ciasteczek, na które nakładamy warstwę czekoladowego musu. Wierzch również posypujemy ciasteczkami, na które układamy winogrona, wcześniej odpestkowane i pokrojone na ćwiartki. Przystrajamy miętą

sama złodycz
KISIEL DYNIOWO-JABŁKOWY. 121

wrzenia, gotuję jakieś 5-7 minut. W zimnej wodzie rozrabiam skrobię ziemniaczaną, wlewam całość do rondelka z dynią i jabłkiem. Mieszam kisiel do momentu, aż mocno zgęstnieje. 4 szklanki / pucharki wypełniam powstałym kisielem. Można zostawić do całkowitego wystygnięcia i stężenia, ale również smakuje na ciepło, jeszcze w postaci niezestalonej.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania