pucharek - 500 przepisów (strona:24/34)

Lody rabarbarowo - truskawkowe 110

godziny. Po dwóch godzinach po raz ostatni zmiksować lody, dodać pokrojone w kosteczkę truskawki, wymieszać i wstawić na całą noc do zamrażalnika. Łyżką do lodów nakładać porcje do pucharków lub wafelków waflowych. Najlepiej wyjąć lody na 30minut przed podaniem, by nie były takie zimne

Z miłości do słodkości
Deser czekoladowo-owocowy 133

sezonie nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie, a szczególnie na pieczenie, dlatego często przygotowuję szybkie desery. Najlepiej w szklankach czy pucharkach, aby każdy miał taką samą porcję i by warstwy deseru były wyraźnie widoczne:) Ciasto upiekłam sobie dzień wcześniej, żeby było szybciej:) Owoce możecie użyć dowolne, ja wybrałam te, które mam i które najbardziej lubimy... Składniki:2 jajka

Z miłości do słodkości
Trifle z truskawkami po włosku 221

laski wanilii, 5g startej czekolady.     Przygotowanie     Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki. Polać octem balsamicznym, dokładnie wymieszać. Odstawić na 30minut. Na dno 4 pucharków ułożyć po łyżce truskawek. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz nasiona z 1/2 laski wanilii. Na owoce ułożyć po 2 łyżki ubitej kremówki. Nałożyć po kawałku

Z miłości do słodkości
Bezowy deser z borówkami i mascarpone 205

układamy na               dnie pucharków.        Przykrywamy kremem.    Posypujemy resztą owoców  i pozostałymi kawałkami bezy.     Przystrajamy świeżą miętą.                SMACZNEGO

Moje Kuchenne Rewelacje
Lassi truskawkowe z kiwi 116

pięknie rosną sobie w ogródku, więc  zrobię "napad" na krzaczki w najbliższym czasie i pewnie pokarzę wam nowy przepis z borówkami w roli głównej. Składniki: ( porcja na 3 pucharki) 2 szklanki mielonych migdałów szczypta cynamonu 2 szklanki mleka 2 szklanki jogurtu naturalnego szklanka zmiksowanych truskawek 2 kiwi Mielone migdały zalewamy mlekiem i jogurtem, dodajemy cynamon do smaku. Na spód

ciastkarnia na kruchym spodzie
Puszysta kaszka manna 432

sokiem z malin. Białka ubijamy wraz z cukrem pudrem na gęstą pianę. Sok oraz białka łączymy z wystudzoną kaszką manną mieszając delikatnie łopatką. Tak przygotowaną kaszkę rozkładamy do pucharków, a te odstawiamy do lodówki. Schłodzoną piankę z kaszki mannej ozdabiamy truskawkami, listkiem mięty i startą czekoladą. Smacznego

Kolizje Smaków
Deser budyniowy 140

poście opisać wam jak zrobić deser budyniowy, tylko jak ładnie go ozdobić aby był wisienką na torcie każdej domowej imprezy. Potrzebne nam będą do tego szklanki lub pucharki nie tyle ozdobne co o ciekawych kształtach. Dobrą opcją są szklanki o podwójnym dnie, które dają ciekawy efekt. Bardzo ważne miejsce w dekoracji deserów mają świeże owoce, które dobrze użyte są najlepszą

cookpl
Sorbet z melona 136

melona wkładamy do pojemnika z nożem FP 270 Kenwood , zalewamy syropem winnym, dokładnie miksujemy. Przekładamy zmiksowane owoce do pojemnika i zamrażamy ok. 5 godzin. Sorbet z melona przekładamy do pucharków, podajemy z owocami. The post Sorbet z melona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mleczna galaretka 259

Mleko gotujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysta masę. Powoli dolewamy przestudzone mleko. Na koniec dodajemy galaretkę cytrynową. Rozlewamy mleczną galaretkę do pucharków, miseczek czy szklanek. Gdy galaretka stężeje układamy ulubione owoce, ja dodałam jagody i banany. Zalewamy czerwoną galaretką. Pozostawiamy do zastygnięcia

Olikowa kuchnia
Mrożony banan z gorącym musem jabłkowym 146

zrobi się z niego papka. W trakcie gotowania dodajemy cynamon i często całość mieszamy.     Banana wykładamy na talerzyk lub do miseczki lub do pucharka lub czegoś innego wedle życzenia i polewamy go lekko wystudzonym, ale wciąż gorącym musem jabłkowym. Bon appetit!      Było miło. Czasami dość ekstremalnie, niewygodnie i niezdrowo, ale wciąż miło

Weganizm infantylny
Budyń rabarbarowo-wanilowy 115

masę, dodając mleko i zagotowałam. Mąkę ziemniaczaną rozrobiłam w odrobinie mleka i wlałam energicznie mieszając do zagotowanej masy rabarbarowo-mlecznej. Gotowałam do zgęstnienia, cały czas mieszając. Budyń przełożyłam do pucharków (wyszły 2 porcje) i udekorowałam karmelizowanym rabarbarem (na patelni podsmażyłam kilka plasterków z cukrem i wodą - do zbrązowienia

Kulinarny Pamiętnik
Pianki limonkowe... 189

kremówkę ubijamy chwilę i dodajemy do niej nasz syrop z limonek. Na sam koniec dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką. Na sam koniec przelewamy masę do pucharków i wkładamy do lodówki, aż stężeję. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Xmas... and a Happy 2014 178

kaszą gryczaną i grzybami, a dla siebie zapiekankę z ziemniakami, kurczakiem i grzybami. Szampana będziemy spijać z tartą straciatellą i pijanymi galaretkami. Makrela faszerowana kaszą gryczaną i grzybami Pijane pucharki Wesołych Świąt

bastalena
1519. Deser jogurtowy 154

Bardzo prosty i szybki deserek.. jogurt owocowy [ u mnie truskawkowy] herbatniki Ciastka pokruszyć.Układać w pucharkach na przemian z jogurtem

Moje domowe kucharzenie
1539. Deser jogurtowy z dodatkami 176

mnie wyszła mieszanka różnych smaków..dżem brzoskwiniowy...frużelina malinowa ..konfitura truskawkowa z cynamonem.. jogurt naturalny [ cukier do smaku] dżem, frużelina lub konfitura herbatniki Ciastka pokruszyć.Układać w pucharkach na przemian z jogurtem i dżemem, konfiturą

Moje domowe kucharzenie