pucharek - 500 przepisów (strona:15/34)

Galaretka z granatu z parowaru 167

włączamy parowar na 20 minut. Jak parowanie się skończy, wsypujemy substancję żelującą agar-agar i mieszamy, żeby się rozpuściła. Teraz studzimy galaretkę i przekładamy do 3/4 wysokości do pucharków, szklaneczek czy innych słoiczków ;) Serek homogenizowany roztrzepujemy trzepaczką czy widelcem by był bardziej puszysty i wypełniamy nim pozostałą część naczynia w którym będziemy podawać deser. Na wierzch układamy pestki owocu, które

Parowar Faceta
Mus z kiwi 144

Przygotowanie:  Śmietankę z mlekiem  ubijamy i w trakcie dodajemy sok z wyciśniętej cytryny oraz miąższ z kiwi.. Rozkładamy w maleńkich miseczkach lub filiżankach, mogą być również pucharki. W naszym przypadku starczyło na 8 filiżanek do espresso. Przystrajamy kawałkami kiwi. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia (lub na kilka chwil do zamrażarki).  Efekt? W smaku pycha, mus słodki

Smaki Brazylii
Waniliowa panna cotta z sosem malinowym 451

stężeje wykłada “babeczkę” na talerz. Aby wyjąć deser z foremki należy ją na kilka sekund zanurzyć w gorącej wodzie. Można również panna cottę podać w pucharkach lub szklaneczkach. Fajny efekt dekoracyjny uzyskacie wlewając śmietankę do szklaneczki ustawionej pod kątem :) SKŁADNIKI: Na 4 porcje. Panna cotta : 500 ml śmietany kremówki 30 - 36% 1 laska wanilii 70 g cukru

W kuchni Katie
Prościutki mus czekoladowy 129

wodą).  Gdy się już rozpuści odstawiamy, żeby stała się lekko ciepła. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno ( pamiętajmy o wcześniejszym jej schłodzeniu) i dodajemy stopniowo czekoladę, mieszamy. Nakładamy do pucharków i umieszczamy w lodówce lub od razu konsumujemy. :)) SMACZNEGO:)) Pozdrawiam

Cukier&Puder
Dietetyczny deser z musem z persymony 185

białych błon. Kaki obrać, przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i starty na tarte o małych oczkach imbir. Zmiksować na gładki mus. Deser nakładać na zmianę do dwóch pucharków/szklanek. Warstwy: 2 łyżki musli, dwie łyżeczki jogurtu, dwie łyżki musu z kaki, 2 łyżki musli, 1 łyżka nasionek granatu, 2 łyżeczki jogurtu i znów dwie łyżki musu z kaki

Pasja Smaku
Desernik agrestowy z winogronami 222

wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Twaróg wymieszać z cukrem. Gdy galaretki już się ostudzą, dodać je do twarogu i mieszać do połączenia się w jednolitą masę. Do pucharków włożyć po kilka winogron. Zalać je masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch deseru można ozdobić owocami. Smacznego!   The post Desernik agrestowy z winogronami

Kulinarne Przeboje
Domowa galaretka z jogurtem i domową granolą 223

zagotowuję. Dodaję agar i postępuję dokładnie tak jak z galaretką wiśniową. Do galaretki ananasowo-kokosowej dodałam troszkę żółtego barwnika.Kiedy galaretki stężeją widelcem "tnę" je na drobne kawałki. Do pucharków nakładam najpierw galaretkę anansowo-kokosową. Polewam jogurtem zmieszanym z miodem. Następnie nakładam galaretkę wiśniową i ponownie polewam jogurtem z miodem. Całość posypuje granolą czekoladową na którą przepis już niedługo

Magiczna kuchnia Darii
Deser z owocami i ciastem francuskim 132

bitej śmietany, nie da się tak łatwo wydzielić porcji widelczykiem na jeden kęs.A ponieważ deser bardzo nam smakował,postanowiłam go trochę ujarzmić i dopieścić. Ciasto francuskie podane w pucharku, przełożone musem owocowym i bitą śmietaną, do tego sos czekoladowy, który tak naprawdę jest... najzwyklejszą i najprostszą polewą do ciast. Zastanawiałam się czy mam prawo użyć nazwy "sos czekoladowy

bistro mama
Lody truskawkowo-jogurtowe 179

zjeść od razu po przygotowaniu. Jeśli cokolwiek nam zostanie możemy zamrozić, a przed kolejnym podaniem wystarczy wyjąć pojemnik z zamrażarki na ok. 10 minut przed nałożeniem lodów do pucharków. Czytaj więcej

bistro mama
Trifle 140

zabraknie owoców i ciasta na spodzie. Pierwsze Trifle kupowałam w angielskich supermarketach. W przezroczystych opakowaniach, które pięknie eksponowały kolory tego deseru. O właśnie, Trifle powinno być podawane w szklanych pucharkach lub w jednej większej szklanej misie. Tak, aby patrząc z boku, można było zobaczyć każdą warstwę.Czytaj więcej

bistro mama
Kremowy deser mascarpone z powidłami i sasankami 142

krem. Na koniec przekładamy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy z masą mascaropne, aby nie stracić jej puszystości.Ciasteczka kruszymy i zabieramy się do złożenia deseru. Na dnie pucharku układamy pokruszone sasanki, a następnie krem mascarpone. I znów ciasteczka, posiekane orzechy włoskie, a na nim krem. Na końcu polewamy konfiturą truskawkową i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego

kulinarnyJa
Tiramisu z truskawkami 142

cukier puder. Ubijamy na jasną kremową masę.Do masy z żółtek dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy ze sobą składniki.Biszkopty pojedynczo zanurzamy w zielonej herbacie i układamy w pucharku do deserów.Następnie dodajemy krem mascarpone. Na wierzchu posypujemy pokrojonymi truskawkami.Przed podaniem, deser warto schłodzić w lodówce. Smacznego

kulinarnyJa
Babka Jagodowa 148

muszę zrobić co najmniej 3. Bo albo ktoś akurat może nie mieć ochoty na suche ciasto i będzie wolał zjeść coś z budyniem, albo np. ktoś ma ochotę na pucharek owoców? Ciężko trafić w gusta 13 osobowej grupie na raz. Dlatego zawsze staram się jakoś pogodzić te smaki. Tę babkę przygotowałam na urodziny mojej bratowej, nie będę zdradzała ile skończyła

Słodkie Przyjemności
Ananasowo-żurawinowy deser z krówką 144

poczęstujcie się Ananasowo-żurawinowym lekkim deserem z kawałkami słodkiej krówki waniliowej. Szybka propozycja na słodki, owocowy deser. Coraz bardziej zastanawiam się, czy na moim świątecznym stole nie pojawią się pucharki z musami owocowymi. Na szczęście mam jeszcze czas na wybór świątecznego menu. A Wy zaplanowaliście już co przygotujecie? "Składniki na 2 porcje:200 ml śmietanki 30%ew. łyżka cukru

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania