pucharek - 500 przepisów (strona:8/34)

Pianka truskawkowa 169

jednej szklance (250 ml) wrzącej wody i ostudzić. Jogurt ubić za pomocą miksera, a na sam koniec dodać ostudzoną (galaretka nie może stężeć!) galaretkę. Przygotowaną masę przelać do pucharków i umieścić w lodówce. Gdy masa lekko stężeje - na samym wierzchu ułożyć połówki truskawek. Ponownie schłodzić, a przed podaniem zetrzeć 2 kostki czekolady

Ugotować
Letni przekładaniec 173

nakładać naprzemiennie. Najlepiej do tego celu użyć łyżki stołowej i nakładać po 3-4 łyżki danego koloru, aż do wyczerpania pianek.  Z powyższych składników przygotowałam 4 desery w pucharkach i ciasto w tortownicy o średnicy 20 cm. Przygotowane ciasto na zimno włożyć do lodówki na kilka godzin. Gdy masa stężeje posypać startą białą czekoladą, ozdobić miętą i ewentualnie kolorowymi

Ugotować
Deser makowo-brzoskwiniowy 172

pomocą miksera wszystkie składniki ze sobą połączyć. Pod sam koniec dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć. Brzoskwinie (2 połówki odłożyć do dekoracji) zmiksować za pomocą blendera.  Do 4 pucharków nakładać warstwami: zmiksowane brzoskwinie i masę twarogowo-jogurtowo-makową. Odłożone połówki brzoskwiń pokroić w plasterki i ułożyć na samym wierzchu deseru. Przygotowany deser schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje, gdy jest

Ugotować
Deser jogurtowo-malinowy z nasionami chia 251

patelnię wsypać mrożone maliny i dodać 2 łyżki cukru pudru. Gotować na małym ogniu tak długo, aż maliny puszczą sok i się odmrożą. Maliny przestudzić.  Do pucharków nałożyć białą masę, a na sam wierzch maliny wraz z sokiem. Przygotowane desery schłodzić

Ugotować
Jogurt z domowym musli 163

suszone śliwki 10 g płatków owsianych 10 g płatków pszeniczno-ryżowych 5 g płatków migdałowych kilka sztuk pestek dyni 2 sztuki orzechów pistacjowych- posiekanych Przygotowanie: Do szklanki bądź pucharka wlać płynnego miodu. Jeśli miód jest zbrylony, Połóż go na patelni, włącz gaz i podgrzewaj aż miód będzie płynny. Na miód kładziemy łyżkę jogurtu. Następnie orzechy laskowe, znów łyżkę jogurtu, pokrojone

KreatywnePiny
Deser Natas do Céu 345

cukru. Ubitą kremówkę przełożyć do miski z białkami i delikatnie połączyć, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki. Teraz należy połączyć warstwami nasz deser Natas do Céu i ułożyć w pucharkach po kolei: pokruszone ciasteczka śmietanę z białkami pokruszone ciasteczka śmietanę z białkami masę z żółtek Wstawić do lodówki. Schłodzić przez minimum 2 godziny. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Deser z serkiem Mascarpone 166

porcje 1 opakowanie serka mascarpone 12  okrągłych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru mix owoców w puszce przepis Serek mascarpone miksujemy  z cukrem pudrem na gęstą masę . Pucharki wykładamy biszkoptami , dodajemy zmiksowany serek  ,  wierzch  deseru przyozdabiamy owocami . warianty do deseru można dodać również świeże owoce według uznania

Smakowite Dania
Lody twarożkowe 143

Domowe, pyszne  lody twarożkowe  to wspomnienie zeszłorocznego lata. Mimo że za oknem mroźna zima to chętnie je przygotowałam dla swoich pociech. Smakowały wyśmienicie. składniki na 2 pucharki lodów 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru torebka cukru waniliowego 3/4 szklanki mleka 50 dag sera białego zmielonego 4 łyżki konfitur z wiśni przepis Żółtka ucieramy z cukrem. Mleko zagotowujemy

Smakowite Dania
Deser z mascarpone , truskawką i kiwi 151

przepis Serek mascarpone miksujemy razem z cukrem pudrem na gęstą masę . Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej a następnie gorącą łączymy z rozkruszonymi herbatnikami ,taką masę wkładamy na dno pucharka a na wierzch nakładamy krem z serka  mascarpone. Deser dekorujemy plasterkami kiwi i truskawką

Smakowite Dania
Deser owocowo-lodowy 181

mnie ze sklepu  SKWORCU orzechy Pecan kilka Migdałowy Przylądek- uwielbiam te ziarna- normalnie wyjadałam łyżeczką.. Ziarna są ze sklepu ZIARENKOWO syrop mango do deserów Na dno pucharka położyłam galaretki oraz mandarynki. Dodałam ociupinkę lodów. Ociupinkę. Polałam syropem wiśniowym z rumem...Jest pyszny, istnieje ryzyko, że go wypijecie troszkę prosto ze słoiczka. Z tegoż słoiczka dołożyłam wisienek. Aromatyczne rumowe

Z Kuchni Do Kuchni
Nowy smak piwa #Somersby #ElderflowerLime oraz przepis na Galaretkę z piwa 193

cytrusy w plastrach do dekoracji. Wykonanie Piwo zagotować wraz z wodą, imbirem i nasionami wanilii. Zdjąć z ognia, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać.  Lekko przestudzić i rozlać do dwóch pucharków. Wrzucić po plasterku cytrusa (ja niestety nie dostałam limonki, więc użyłam pomarańczy). Wstawić na kilka godzin do lodówki

Z miłości do słodkości
Czekoladowy deser z koroną 371

żółtkami dodaję po 1 łyżce rozpuszczonej lecz nie ciepłej czekolady ciągle mieszając, następnie do czekoladowej masy dodaję po łyżce piany również ciągle spokojnie mieszając. Gotowy mus przelewam do pucharków i wkładam do lodówki. Gdy mus czekoladowy stężeje ubijam śmietanę wraz z cukrem waniliowym i dekoruję truskawkami

Mechanik w kuchni
Kokosowy pudding z chia i mango 198

sporządzić deser. Najlepiej wypróbować samemu, która wersja jest dla nas smaczniejsza z obranego i pokrojonego mango przy pomocy blendera zrobić puree truskawki obrać, odciąć ogonki. Posiekać orzeszki pistacjowe dwa pucharki napełnić puree z mango, na to wyłożyć krem z chia. Udekorować truskawkami i orzeszkami pistacjowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus z białej czekolady 166

Przepyszny - gładki, słodki, zimny i rozpływający się w ustach! Źródło westchnień moich znajomych, którzy zawsze życzą sobie tego przy odwiedzinach: mus z białej czekolady :)   Składniki (na 2 pucharki): tabliczka białej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej 1 jajko Czekoladę roztopić i ostudzić. Ubić sztywną pianę z białka i cukru pudru. Kremówkę ubić i zmiksować

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Deser z OREO – bez pieczenia 11675

przygotowałam budyń wg dokładnych instrukcji na opakowaniu, czyli przy wykorzystaniu 500 ml mleka. Po nocy warstwa budyniowa była bardzo płynna (co oczywiście nie przeszkadza, jeśli planujecie podawać deser w pucharkach), ale jeśli zależy Wam na bardziej zwartej konsystencji dajcie mniej mleka do budyniu. Mój deser był najpyszniejszy na drugi dzień. Dlatego jeśli Wam się nie spieszy, przetrzymajcie

Moja Delicja