miski, miksujemy na gładką masę i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu mieszamy ładny serniczek łyżką, żeby otrzymać serową breję, którą i tak przełożymy potem do pucharków. Żeby przygotować hipsterski krem cytrynowy, ekhm, wyrafinowany Lemon Curd (po ch... ludzie mówią "lemon curd" zamiast po prostu "krem cytrynowy"? czy ktoś jest w stanie(...)cytrynowej jajecznicy na kolację. Masę zagotowujemy i pozwalamy jej tak chwilę pobulgotać, ale nie więcej niż 3 minuty. Zostawiamy i po ostygnięciu miksujemy dla pewności. W pucharkach układamy na dnie konkretną łyżkę kruszonki z Oreo, następnie masy serowej i kremu cytrynowego. Bez oblizywania łyżek tutaj... Arctic Monkeys, bo płyta fajna
sama złodyczdeserze. Polecam go przede wszystkim ze względu na bardzo słodki i specyficzny smak. Deser zrobiłam bardzo szybko, teraz czeka w lodówce na degustatorów. Składniki: (porcja na 3 pucharki) 3 mandarynki średni pomarańcz grejfrutopakowanie serka ricotta śmietana 30% 2 łyżeczki cukru pudru rodzynki czekolada mleczna Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno i dodawać stopniowo cukier puder. Na sam koniec(...)ubijania dodać serek. Część masy przełożyć do pucharków. Pokroić wszystkie cytrusy i ułożyć je na masie, przykryć pozostałą ilością serka ricotta. Całość posypać rodzynkami, startą czekoladą lub udekorować według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzietapetę truskawki. Zmiksowane truskawki z kawałkami żurawiny i już mamy pyszny sok. Do tego waniliowy gęsty budyń i już mamy przepis na pyszny deser. Składniki na 3 pucharki 20 dkg truskawek garść żurawiny kisiel truskawkowy 0,5 l mleka 4 łyżki żurawiny 2 laski wanilii lub łyżeczkę cukru waniliowego ( nie wanilinowy:P) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ksylitolu(...)szklance dodajemy mąkę ziemniaczana i trochę ksylitolu. Wszystko razem mieszamy i wlewamy na gorące mleko. Gdy masa zacznie gęstnieć oddajemy wanilię i odstawiamy do ostygnięcia. Do pucharka wlewam na przemian sos truskawkowy i masę waniliową. Całość można jeść od razu:) smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieśmieciowego" jedzenia to by raczej żadnych wartości odżywczych nie miał. Chociaż co zabawniejsze to on ma dużo lepsze wyniki od moich, co za sprawiedliwość. Składniki na 4 pucharki: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 4 morele 7 dużych truskawek 3 suszone morele Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno i dodać na koniec cukru pudru. Morele(...)osobnym pojemniku miksujemy blenderem, tam samo podstępujemy z truskawkami. Do pucharków dajemy dwie łyżki śmietany następnie mus morelowy, truskawkowy i tak do zapełnienia. Wierzch ozdobiłam pokrojonymi suszonymi morelami oraz wiórkami z gorzkiej czekolady. Deser nadaje się odrazu do zjedzenia
ciastkarnia na kruchym spodzieniż czekolada, z tym akurat się zgadzam z moim łasuchem więc naszym łupem padł tym razem mus czekoladowy. Pyszny lekki, nic więcej nie trzeba mówić:) Polecam:) Składniki na 3 pucharki tabliczka gorzkiej czekolady 70 albo 80%300 ml śmietany kremówki 30% lub więcejłyżeczka cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie(...)ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy trochę cukru pudru. Część śmietany zostawiamy do dekoracji resztę mieszamy z roztopioną czekoladą. Przekładamy gotowy mus do pucharków i ozdabiamy pozostałą bitą śmietaną. Gotowy mus zostawiamy w lodówce na około godzinę. ja całość posypałam wiórkami czekoladowymi. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieCzym byłoby lato bez świeżych owoców i pysznych deserów. Prezentuję moją kolejna kombinację:Składniki ( na dwa pucharki)4 banany2 jogurty greckieokoło 150 g borówek3 łyżeczki ksylitoluBanany kroimy w plastry i lekko rozgniatamy, następnie mieszamy z jogurtem.Do pucharka układamy na przemian borówki z bananowym jogurtem i dekorujemy według uznania. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziegarnek z pieca. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy ją do mlecznej masy, mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy kilka kropel aromaty migdałowego i studzimy masę, Do pucharków dajemy na dno trochę płatków migdałowych Poczekamy aż masa będzie letnia i wlewamy ją do pucharków, które wstawiamy do lodówki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy po łyżce na wierzch
ciastkarnia na kruchym spodziepewno tego typu wynalazków będzie u mnie coraz więcej. Nic bowiem tak nie umila słodkich chwil jak deser w świeżych owoców. Zapraszam więc do wypróbowania: Składniki na dwa pucharki: 200 g borówek 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru sos karmelowy garść orzechów włoskich Wykonanie: Borówki miksujemy blenderem i dodajemy roztopioną w niewielkiej ilości(...)wody żelatynę, dokładnie mieszamy całość. Przekładamy masę do pucharków. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i drugą łyżeczkę żelatyny również roztopioną w niewielkiej ilości wody. Gotową śmietanę układamy na mus z borówek. Całość ozdabiamy sosem karmelowym i pokrojonymi orzechami. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziestraszne. W sumie przez tydzień ciężko było mówić o jakimkolwiek funkcjonowaniu, jedynie kierunek prysznic, lodówka, klimatyzacja. O by w tym roku lato było mniej zwariowane. Składniki na dwa pucharki: 250 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka żelatyny Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy kilka do dekoracji. Miksujemy je blenderem na mus. Śmietanę ubijamy(...)sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Nakładamy do pucharków mus i bitą śmietanę na zmianę, całość deseru dekorujemy pozostałymi truskawkami. Deser należy schłodzić w lodówce przed podaniem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzienazwa) i króla Haakona, kiedy to odwiedzali oni wspomniane miasto. Deser jest bardzo prosty i szybki w przyrządzaniu myślę więc, że wam się spodoba. Składniki na 4 pucharki: 5 żółtek 5 łyżek cukru 2 łyżeczki żelatyny 0,5 l śmietany 30% 50 ml porto tabliczka czekolady deserowej Wykonanie: Żółtka z cukrem miksujemy blenderem na gęsty kogiel(...)dodajemy do masy z żółtek i cukru, dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno i mieszamy z resztą masy. Czekoladę trzemy na tarce na grubych oczkach. Masę układamy w pucharkach (na przemian masa i wiórki czekolady) Od razu można go zjeść, nie wymaga schłodzenia w lodówce. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieCoś dla tych na diecie. Zdrowy i szybki deser ze składników, które przeważnie mamy w domu. Spróbujecie? Składniki na dwa pucharki :* duży jogurt naturalny * posiekane orzechy, musli* 2 owoce kiwi* 4-6 orzechów włoskich w miodzie Przygotowanie :W pucharkach układać warstwami : jogurt, orzechy lub musli, jogurt, kawałki kiwi oraz orzechy w miodzie. Schłodzić
Magiczne Życie MartyWykonanieŻelatynę rozpuścić w trosze wrzątku. Mleko zagotować ze śmietanką, cukrem, kakao i nasionami wanilii. Zdjąć z ognia, dodać połamaną na kawałki czekoladę i żelatynę. Dokładnie wymieszać. Masę rozlać do pucharków i odstawić do całkowitego stężenia.Na środku każdego deseru nałożyć kleks ze śmietany.Kilka malin rozgnieść widelcem, mus rozłożyć do pucharków, udekorować świeżymi malinami
Z miłości do słodkościkarmelu. Jest on dość pracochłonny ze względu na ilość warstw, przygotowywanie można jednak podzielić na kilka etapów, a efekt jest naprawdę smaczny i wart zachodu.Deser przygotowałam w dwóch dużych pucharkach, ale szczerze przyznam, że spokojnie można podzielić go na 3-4 mniejsze porcje, gdyż te wyszły bardzo duże. Deser bananowySkładniki:krem bananowy4 żółtka1 łyżka cukrusok z jednej niedużej cytryny2 średnie(...)można podgrzewać za długo, gdyż sos za mocno zgęstnieje)MASA SEROWA- serek wymieszać z cukrem- zimną śmietankę ubić na sztywno, delikatnie połączyć ją z serkiemPRZYGOTOWANIE DESERU- na dno pucharków wyłożyć połowę kremu bananowego, na nim ułożyć po 1,5 pokruszonego herbatnika, połowę masy serowej oraz trochę karmelu, następnie należy powtórzyć warstwy: masę bananową, herbatniki i masę serową- deser schłodzić
Smakołyki Berenikiotrzymasz idealne kostki. Ja przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu, bo taką galaretkę lubię najbardziej, a kształt nie miał dla mnie znaczenia. Zresztą można po prostu wlać ją do pucharków i w nich odstawić do stężenia. A bita śmietana? Nie musi być wyciskana przez żadne rękawy itp., wystarczy wrzucić po kopiastej łyżce do każdego pucharka - i tak przykryją ją owoce
Kraina Tysiąca Smakówbardzo prosty w wykonaniu deser dla wszystkich tych, którzy dbają o sylwetkę. Deser jest na bazie świeżych owoców, bogactwo smaku i witamin. Gorąco polecam! SKŁADNIKI NA 2 PUCHARKI: - 1 banan średni - 150 ml jogurtu naturalnego 0% tłuszczu - 2 łyżki sera białego chudego - 2 słodziki w/w składniki miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie
SMYKWKUCHNI