Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami

Przepis na : deser

W piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszny deser. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Jagody można zastąpić dowolną, ulubioną konfiturą.  SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku, 15 dag bezów, 1 szklanka jagód z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam i gotuję 3 minuty. Do gorącego budyniu wsypuję galaretkę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.