przetwory - 14998 przepisów (strona:386/1000)

Tort Rafaello (Keto, Paleo, LowCarb, bez nabiału) 145

kokos Zresztą, ja już nieraz zdradziłam się ze swoją słabością do kokosa wychwalając korzyści wynikające z jego spożywania . Potrafię dodawać go do przeróżnych dań, nie tylko tych słodkich. Oczywiście przetwory z kokosa nie zawsze są mocno kokosowe w smaku. Stąd olej czy mleko kokosowe świetnie nadają się do przeróżnych kombinacji smakowych. W tym przypadku mamy do czynienia z kokosem

Modern Cave Girl
Keto tiramisu z kalafiora (Paleo, LowCarb) 97

kombinowanie ze składnikami jest jednak czasami koniecznością. Zwłaszcza dla osób z różnymi restrykcjami żywieniowymi. Na przykład będących na diecie bezzbożowej, Paleo czy ketogenicznej . Albo dla tych unikających nabiału i przetworów mlecznych. Jakoś trzeba sobie w końcu radzić… Tradycja vs nowoczesność Kalafior nie zamyka jednak listy modyfikacji tradycyjnego przepisu. Biszkopt jest na mące kokosowej . Krem zaś – oprócz kalafiora

Modern Cave Girl
Sok i dżem z owoców czarnego bzu 80

Wiosną mogliśmy się cieszyć obfitością delikatnych i pachnących jasnych kwiatów bzu czarnego i robić z nich napary i odwary . Późnym sierpniem przyszedł czas na zbiór dojrzałych

Przepisy Kulinarne
Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami 113

powidłami i posypujemy posiekanymi i podprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami włoskimi. Artykuł Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Magazyn Aromat - jesien 2019 91

Mało mnie tu ostatnio, ale cóż, doba ma tylko 24 godziny:) Zapraszam do lektury najnowszego jesiennego numeru Magazyn Aromat , a w nim ciekawe przepisy na przetwory, pomysły na dania z dynią, kawowe inspiracje, w tym także słodka historia tiramisu oraz mój wywiad z właścicielem palarni kawy z Biłgoraja. Gorąco zachęcam do lektury i gotowania:) https://issuu.com/magazynaromat/…/jesien_2019_a063dbd3ccb484

Obiad gotowy
Owsianka z musem śliwowym 89

Uwielbiam owsianki na mleku z dodatkiem świeżych owoców, musów owocowych, karmelizowanych owoców i innych owocowych przetworów. Akurat po sezonie wiśniowym jestem w trakcie przerabiania śliweczek i robiąc mus nabrałam ochoty na owsiankę z tymże musem. Aromatyczny mus śliwkowy z dodatkiem cynamonu i goździków, istna jesienna kompozycja ... ale smakuje wyśmienicie o każdej porze :) Moja owsianka jest z tych rzadszych, bo taką

Kocham..lubię..gotuję..
Ciastka krucho-drożdżowe z wiśniami 113

kosztować. Więc gdy tylko Halinka umieściła przepis na blogu wiedziałam, że również muszą pojawić się u mnie. Aktualnie jestem w trakcie sezonu wiśniowego, słoiki i spiżarka zapełnia się przetworami a wiśnie jakby nigdy się nie kończyły, ciągle mąż donosi mi nowe wiaderka zerwanych owoców do przerobienia. Padła więc decyzja, na deser będzie coś z wiśniami. Miały być rogaliki

Kocham..lubię..gotuję..
kuchnia przełomu XIX / XX wieku 103

pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: jajka poszetowe obsmażone – jajka zwane eklerkami Kartofle / ziemniaki: opiekanki z kartofli kluski, knedle, placuszki: knedle z suszonymi śliwkami małdrzyki napoje: kardynał z ananasem przetwory: konfitura z orzechów włoskich  konfitura z pomidorów oliwki z derenia – fałszywe oliwki skórka pomarańczowa - przechowywanie skórki  sosy: puree z pieczarek – sos pieczarkowy warzywa: bulwy (topinambur) „au gratin” bulwy

królestwo garów
Co zrobić z kurek 96

wszelakich grzybów, nawet pieczarek. Nie wie co traci, bo kurki są w cenie! Mogą być pysznym składnikiem wielu potraw – przekąsek, zup i dań obiadowych, oraz świetną bazą dla przetworów. Nie pozostaje Wam zatem nic innego, jak ruszać do lasu na grzyby lub do sklepu, a następnie skorzystać z naszych sprawdzonych przepisów z kurkami! Dania i potrawy z kurkami. Najlepsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI 91

najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka, ale należy pamiętać

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI 91

najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka, ale należy pamiętać

Kuchnia MagdaLeny
Keczup z pomidorków koktajlowych, bez cukru 159

Nadszedł czas nasycenia się smakiem tegorocznych pomidorów i hurtowego niemal pakowania ich do słoików na zimę. Krzaki pomidorków koktajlowych owocują jak szalone, więc i na nie

Weekendy w domu i ogrodzie
Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem 239

Lukier Składniki wymieszać na gładki lukier. Polukrować ostudzone ciasto. Artykuł Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Domowe powidło śliwkowe bez cukru 76

wieczko. Słoiczki ustawiam do góry dnem na ściereczce, nakrywam drugą i pozostawiam do wystudzenia. Tak przygotowane powidło, przechowuję w ciemnym i chłodnym miejscu. Powidło śliwkowe jest gotowe, życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Papryka marynowana 111

Papryka marynowana jest już na blogu,ale ta ma nieco inną zalewę. p apryka olej Zalewa : 1 szkl. octu 5 szkl. wody 4 łyżki cukru 2

Moje domowe kucharzenie