Słoiczki z ajvarem leżą na półeczce w piwnicy u Mamusi. Swojej nie mamy wiec wykorzystujemy piwniczkę u Rafała Mamy. Tam mamy swoją szafkę i nasze przetwory dobrze się tam mają. Słoiczek ajvaru zawsze lubię mieć w domu, ponieważ jest idealnym dodatkiem do sosów. Tym razem wykorzystałam je do rybek. Śledziki po kaszubsku czy salsa to jest to, to może właśnie
Gotowanie z pasjącukru, jeśli za mdła, dodajemy amaretto lub olejku migdałowego. Artykuł Szybka masa makowa z mielonego maku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuNotes Ciasto możemy posypać cukrem pudrem, polukrować lub oblać polewą czekoladową. Artykuł Makowiec japoński, makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPigwa to owoc podobny do jabłek, chociaż dużo kwaśniejszy i twardszy, więc nie nadaje się do jedzenia na surowo, musi być przetworzony. Z tego owocu
Bon appetit mon amiewięcej białka. Konsystencja lukru musi być gładka i dość gęsta. Artykuł Krajanka piernikowa – miękkie pierniczki bez leżakowania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupolewy zagotować mieszając. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Polewą posmarować ciasto. Artykuł Miodownik z kremem z kaszą manną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukuchni, ani w życiu. “Slow West Wege” pokazuje mieszczuchom jak wygląda życie na wsi przez cały rok. Zbieranie opału i porządki na wiosnę, letnicy w czasie wakacji, jesień z przetworami i wykopkami i zima we dwoje z ukochanym, z kotami i fotografowaniem okolicy Co bym ugotowała z tej książki? Dobrze wygląda pokrzywowa kasza, tarta gryczana z cukinią, pierożki nadziewane warzywami
Ugotowane pozamiataneopcjonalnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w 200 stopniach na rumiano. Artykuł Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudość szybko zastyga. Posmarowane wafle zawinąć w folię aluminiową i obciążyć deską do krojenia. Jeśli deska jest lekka to położyć na nią np. kg cukru lub postawić słoik z przetworami i wstawić na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu pokroić wafle według uznania i przechowywać raczej w chłodnym miejscu. Zobacz również: wafle z galaretką
Kuchcik gotujesmaku. Jeśli chcemy blendujemy zupę. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/sycaca-zupa-z-soczewica-i-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Sycąca zupa z soczewicą i dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkurzadka, dodajemy mleko w proszku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-orzeszki-z-kremem-kokosowym/ MieszamWGarnku Artykuł Ciastka orzeszki z kremem kokosowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkutalerzach, danie wykańczam kolejną porcją parmezanu i kilkoma listkami tymianku. Pyszności! 😊 Wpis powstał we współpracy z marką Devaldano , która specjalizuje się w dostarczaniu na polskie stoły grzybów, marynat i przetworów owocowych. Bardzo lubię produkty, które mogą zapełnić moją domową spiżarnię, a gdy mam pewność, że są pozyskiwane z ekologicznie czystych terenów Puszczy Noteckiej i są przetwarzane z poszanowaniem dla środowiska
Cooking Monsteruzyskania rumianego lub nawet brązowego koloru. Studzimy na kratce. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-maslane/ MieszamWGarnku Artykuł Bułki Maślane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku