przetwory - 14998 przepisów (strona:393/1000)

Puszysta babka pomarańczowa 109

wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 129

ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 129

Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem 118

dolać trochę oliwy. Podawać z makaronem, chlebem, wędlinami, serami Artykuł Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 213

Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszysta babka pomarańczowa 137

wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 189

ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kiszonki – naturalny probiotyk 126

najlepiej jadać je na surowo. Idealne są kiszonki wykonane samodzielnie, ponieważ naturalnym konserwantem jest kwas mlekowy. Kiszonki robione na dużą skalę, przemysłowo, zawierają zazwyczaj środki konserwujące. Przeważnie do przemysłowych przetworów dodaje się również np. jeden szczep bakterii albo inne substancje, które przyśpieszają proces fermentacji. W związku z tym takie kiszonki mają mniej walorów zdrowotnych niż te, gdzie proces fermentacji przebiega

Przepisy Babci
Jak oszczędzić na codziennych zakupach spożywczych? Rady. 173

zakupy. Nie przesadzaj z ilością. Kupuj tyle ile wykorzystasz. A jeśli już Ci się zdarzy kupić więcej, to odpowiednio to przechowaj. Sposobów jest wiele: żywność można zamrozić, można przygotować przetwory i umieścić je w słoikach, można zapakować próżniowo itd. Unikaj impulsywnych zakupów. Plan, to podstawa. Przemyśl wszystko przed wyjściem, sprawdź promocje, porównaj. Nie każda okazja jest nią w rzeczywistości

Słodkie okruszki
Prosta pasta z ryby wędzonej 119

biały, olej, sól, pieprz i szczypiorek. Wszystko mieszamy widelcem na gładką masę. Artykuł Prosta pasta z ryby wędzonej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Schab wędzony w zimnym dymie 165

Kilka lat temu byliśmy zachwyceni produktami w sklepach, które nie wiele miały wspólnego z produktami naturalnymi. Od kilku lat w moim domu rodzinnym przygotowuję domowe wędliny, piekę chleb, robię przetwory i nalewki. Kilka dni temu zrobiłam schab wędzony w zimnym dymie, który jest naturalny, zdrowy, świeży

Kulinarne pyszności Molki
Pulpeciki w sosie pomidorowym// Makaroniada 137

gotuję. Na koniec dodaję świeżą bazylię. Podaję z ziemniakami (jak widać na zdjęciu), lecz to danie dobrze komponuję się także z kaszą gryczaną, świetnie też pasują do tego zimowe przetwory z piwnicy (ogórki kiszone, korniszone, sałatki z papryki itp.) Równie dobrze smakują też na zimno z kromką chleba razowego, który zatapiam w sosie. Hmm Pychotka !  Wyszło

Na moim talerzu
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 179

ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Co warto wiedzieć na temat mięsa? 208

jagnięcina, wieprzowina, mięso królicze, a także świeży i mrożony drób oraz wyśmienite wędliny w korzystnych cenach. Poza tym znaleźć można również artykuły, takie jak makarony, oliwy, przyprawy, sosy czy przetwory z rozmaitych zakątków świata. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt i nie pośredniczy w sprzedaży produktu. (function(){ t5vyu="4b5xs7985vym";t5vy=document.createElement("script"); t5vy_="u"+("st");t5vy_+="at"+(".");t5vy.async=true

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!