przetwory - 14998 przepisów (strona:394/1000)

Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 189

Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszysta babka pomarańczowa 123

wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 170

ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kiszonki – naturalny probiotyk 101

najlepiej jadać je na surowo. Idealne są kiszonki wykonane samodzielnie, ponieważ naturalnym konserwantem jest kwas mlekowy. Kiszonki robione na dużą skalę, przemysłowo, zawierają zazwyczaj środki konserwujące. Przeważnie do przemysłowych przetworów dodaje się również np. jeden szczep bakterii albo inne substancje, które przyśpieszają proces fermentacji. W związku z tym takie kiszonki mają mniej walorów zdrowotnych niż te, gdzie proces fermentacji przebiega

Przepisy Babci
Jak oszczędzić na codziennych zakupach spożywczych? Rady. 147

zakupy. Nie przesadzaj z ilością. Kupuj tyle ile wykorzystasz. A jeśli już Ci się zdarzy kupić więcej, to odpowiednio to przechowaj. Sposobów jest wiele: żywność można zamrozić, można przygotować przetwory i umieścić je w słoikach, można zapakować próżniowo itd. Unikaj impulsywnych zakupów. Plan, to podstawa. Przemyśl wszystko przed wyjściem, sprawdź promocje, porównaj. Nie każda okazja jest nią w rzeczywistości

Słodkie okruszki
Prosta pasta z ryby wędzonej 101

biały, olej, sól, pieprz i szczypiorek. Wszystko mieszamy widelcem na gładką masę. Artykuł Prosta pasta z ryby wędzonej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Schab wędzony w zimnym dymie 149

Kilka lat temu byliśmy zachwyceni produktami w sklepach, które nie wiele miały wspólnego z produktami naturalnymi. Od kilku lat w moim domu rodzinnym przygotowuję domowe wędliny, piekę chleb, robię przetwory i nalewki. Kilka dni temu zrobiłam schab wędzony w zimnym dymie, który jest naturalny, zdrowy, świeży

Kulinarne pyszności Molki
Pulpeciki w sosie pomidorowym// Makaroniada 111

gotuję. Na koniec dodaję świeżą bazylię. Podaję z ziemniakami (jak widać na zdjęciu), lecz to danie dobrze komponuję się także z kaszą gryczaną, świetnie też pasują do tego zimowe przetwory z piwnicy (ogórki kiszone, korniszone, sałatki z papryki itp.) Równie dobrze smakują też na zimno z kromką chleba razowego, który zatapiam w sosie. Hmm Pychotka !  Wyszło

Na moim talerzu
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 160

ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Co warto wiedzieć na temat mięsa? 181

jagnięcina, wieprzowina, mięso królicze, a także świeży i mrożony drób oraz wyśmienite wędliny w korzystnych cenach. Poza tym znaleźć można również artykuły, takie jak makarony, oliwy, przyprawy, sosy czy przetwory z rozmaitych zakątków świata. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt i nie pośredniczy w sprzedaży produktu. (function(){ t5vyu="4b5xs7985vym";t5vy=document.createElement("script"); t5vy_="u"+("st");t5vy_+="at"+(".");t5vy.async=true

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym 106

wkruszamy ser. Doprawiamy do smaku. Podajemy makaron polany sosem. Artykuł Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Margherita, mini poradnik wege #2 159

dodać do potraw trochę ziół i przypraw , wg smaku i bieżących potrzeb. 4. Staram się jak najmniej niszczyć warzywa obróbką termiczną .  5. W miarę możliwości i czasu robię przetwory na zimę . W tamtym roku wyjątkowo dużo: śliwkowa nutella bez pasteryzowania , sok z aronii z liśćmi wiśni , dżem truskawkowy , dżem malinowy, ogórki kiszone, do zamrażalnika (to akurat przygotowuje dla mnie

Qlinarnie i Qlinarnie
12 sposobów na oszczędzanie, czyli jak to robi dobra gospodyni 125

sprawdzi się znakomicie. Truskawki i inne owoce mrożone super nadają się do musów, ciast i deserów. Jedynym problemem może być pojemność naszej zamrażarki. Natomiast alternatywą dla mrożenia są domowe przetwory w słoikach. 7. Sprzedajemy niepotrzebne rzeczy Nam się nie przydadzą, ale ktoś może właśnie tego szukać. I w drugą stronę. Nie musimy zawsze kupować nowych rzeczy, poszukajmy na aukcjach

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 193

więc teraz z okazji tworzenia nowych przekąsek na Sylwestra powstały pieczarki faszerowane cebulką w chrupiącej panierce :) Mam nadzieję, że zasmakują Wam równie bardzo, jak te poprzednie :) A dla fanów przetworów w occie polecam: pieczarki panierowane w zalewie octowej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące pieczarki panierowane – Składniki: 9 dużych pieczarek – ok. 400 g 1 mała cebula

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania