Pora na owoce sezonowe przed nami. Warto dobrze wykorzystać ten czas by wzmocnić organizm w naturalne witaminy i minerały. My oprócz corocznej produkcji przetworów na zimę, staramy się na bieżąco zjadać jak najwięcej warzyw i owoców. Z tych od paru już lat robimy domowej produkcji soki. Pijemy je na surowo (obowiązkowo szklanka soku dziennie) lub robimy z nich lody, sorbety
Arbuziakibędzie pysznie i wyjątkowo. Dlaczego? Bo od kilku dni wraz z rodziną i przyjaciółmi testujemy, próbujemy i zachwycamy się smakiem produktów ze wspomnianej restauracji. W ofercie znajdziecie m.in. przetwory, syropy owocowe, sery, wędliny i mięsa wędzone, a nawet chleby żytnie na zakwasie. Wszystko doskonałej jakości. Wszystko, to można spróbować siedząc w domu. Wystarczy zajrzeć do spiżarni „Schroniska Smaków
Słodkie okruszkismarujemy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami i podprażonymi płatkami migdałów. Artykuł Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkułyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuHortex, który ma intensywny smak i barwę, dzięki czemu nadaje niepowtarzalny smak sernikowi. Przyznam się wam, że taki nektar zawsze mam w lodówce, bo po pierwsze uwielbiam wszelkie przetwory i soki z czarnej porzeczki, a po drugie taki sok to moja tajna broń przy obniżaniu gorączki. I by nie było u mnie to działa od jakiś dwudziestu kilku
vaniliowoczekoladowaposypujemy ziarnami. Odstawiamy na 20 min. Pieczemy w 180 stopniach, do lekkiego zrumienienia. Artykuł Bułeczki z owsianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuMasę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy ok 45-50 min w 180 stopniach Artykuł Piegowata babka świętokrzyska pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumasy białej. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. 5.0 https://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/piaskowa-babka-marmurkowa/ MieszamWGarnku Artykuł Piaskowa babka marmurkowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuoregano. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu w zależności od upodobania. Artykuł Sałatka z pieczarek, kukurydzy, szynki i sera pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkubloga po 2,5 latach przerwy. Jak ten czas szybko zleciał! Wracam z inną świadomością o pochodzeniu pożywienia oraz jaki ma na nas wpływ. Zrezygnowałam z mięsa. Ryby i przetwory mleczne jeszcze jem. Nie wiem czy kiedykolwiek zrezygnuję. Póki co nie mam jeszcze na tyle sił. Trzymajcie kciuki za moją wytrwałość w świadomym żywieniu oraz abym znalazła chęci na spisywanie
Bon Appetit Małgorzatyzgęstnienia. Polewa Składniki polewy rozpuszczamy w rondelku, cały czas mieszając. Artykuł Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupoziomie, zaś najsłabiej chłodzoną częścią lodówki są półki na drzwiach. Jak wykorzystać tę wiedzę, by odpowiednio poukładać poszczególne produkty? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na górnej półce stawiaj produkty mleczne i przetwory owocowe Jogurt, mleko czy kefir najlepiej przechowywać na najwyższym poziomie w lodówce. Wyższa temperatura sprzyja rozwojowi pożytecznych bakterii kwaszących. Jeśli umieścimy produkty mleczne na dolnych półkach, gdzie temperatura jest znacznie
Kulinarne Przebojenajmniej śmieci, a z tego, co i tak wyrzucamy, to segregujemy - szkło, plastik, papier, elektrośmieci, baterie. Co się da, to przetwarzamy i używamy wielokrotnie - jak choćby słoiki na przetwory czy szklane butelki na nalewki a tekturowe opakowania na drapaki dla kotów. Oczywiście mamy też kompostownik i wszystkie odpady bio przerabiamy na kompost. Największy problem jest z plastikami. Co z nimi
dobra gospodyni dom wesołym czyniproste placki, które często przygotowuję synkowi na śniadanie. To mój sposób na przemycenie do jego diety nabiału. Tadzio do drugiego roku życia był alergikiem i teraz odrzuca wszystkie mleczne przetwory... chyba, że sprytnie ukryję je w daniu ;) Placki jogurtowe są lekko pulchne, miękkie i mają delikatnie słodki smak dzięki dodatkowi miodu i dojrzałego banana. Z ich zrobieniem poradzi sobie każdy
Chilli Czosnek i Oliwadopiekamy chleb jeszcze 20 minut, aż chleb będzie ciemnobrązowy. Chleb studzimy na kratce. Artykuł Pyszny chleb pszenny wiejski pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku