przetwory - 14998 przepisów (strona:396/1000)

Sycąca zupa z soczewicą i dynią 104

smaku. Jeśli chcemy blendujemy zupę. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/sycaca-zupa-z-soczewica-i-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Sycąca zupa z soczewicą i dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciastka orzeszki z kremem kokosowym 101

rzadka, dodajemy mleko w proszku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-orzeszki-z-kremem-kokosowym/ MieszamWGarnku     Artykuł Ciastka orzeszki z kremem kokosowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Risotto z borowikami, brązowymi pieczarkami i tymiankiem 111

talerzach, danie wykańczam kolejną porcją parmezanu i kilkoma listkami tymianku. Pyszności! 😊 Wpis powstał we współpracy z marką Devaldano , która specjalizuje się w dostarczaniu na polskie stoły grzybów, marynat i przetworów owocowych. Bardzo lubię produkty, które mogą zapełnić moją domową spiżarnię, a gdy mam pewność, że są pozyskiwane z ekologicznie czystych terenów Puszczy Noteckiej i są przetwarzane z poszanowaniem dla środowiska

Cooking Monster
Bułki Maślane 107

uzyskania rumianego lub nawet brązowego koloru. Studzimy na kratce. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-maslane/ MieszamWGarnku Artykuł Bułki Maślane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pyszne ciastka gwiazdki, jak ciastka francuskie 164

stopniach 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/pyszne-ciastka-gwiazdki-jak-ciastka-francuskie/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne ciastka gwiazdki, jak ciastka francuskie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zupa migdałowa 94

suchej patelni. Podajemy z ryżem, posypaną płatkami migdałowymi. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-migdalowa/ MieszamWGarnku   Artykuł Zupa migdałowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Klasyczna sałatka jarzynowa 164

doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majonezem do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczna-salatka-jarzynowa/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczna sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Gulasz z dzika 163

wolna od antybiotyków , ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone. Mięso zwierząt łownych niezwykle rzadko wywołuje uczulenia . Uważać trzeba jedynie na konserwanty dodawane do wędlin i przetworów. Nie ma specjalnych ograniczeń w spożywaniu dziczyzny. Zatem dziś zapraszam Cię na gulasz z dzika.     Składniki mięso z dzika – 600 g masło klarowane cebula – 2 szt. bulion wołowy

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku 165

polewą wafle. Ozdabiamy orzechami. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wafle-kawowo-kajmakowe-z-mlekiem-w-proszku/ MieszamWGarnku   Artykuł Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z pieczonych buraków i awokado 242

Sałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne buraczki zasmażane 90

dodajemy do startych buraków i doprawiamy do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczne-buraczki-zasmazane/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczne buraczki zasmażane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Powidło z dyni i pomarańcza. 93

wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk. Dynia jest także bogatym źródłem kwasu foliowego i pantotenowego oraz błonnika i pektyn, warto więc zrobić sobie z niej powidło lub inne przetwory, zwłaszcza jeśli mamy dynię z własnej działki

Przepisy i porady kulinarne