przetwory - 14998 przepisów (strona:389/1000)

KUCHENNA APTEKA #39 - ARONIA 150

chorób układu krążenia, nowotworów oraz chorób narządu wzroku. Przez swój cierpki smak rzadko jest jedzona na świeżo, ale idealnie nadaje się do produkcji konfitur, dżemów, soków, nalewek i innych przetworów. Aronię można też zamrozić, dzięki temu owoce będą mniej cierpkie, ale nie stracą wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych. Sok z aronii pity codziennie nie tylko poprawi nasze zdrowie, ale również

Kuchnia MagdaLeny
Kiszone ogórki wg. klasztornego przepisu siostry Anieli 7881

odrobinę cukru (na 1 litr maleńka szczypta), co przyspieszy proces fermentacji. Koniecznie pamiętajmy o namoczeniu ogórków w zimnej wodzie przed kwaszeniem, co zapobiegnie ubywaniu wody w słoikach. źródło wiedzy: "Przetwory, które leczą" z recepturami o. Grzegorza Sroki

Kulinarne przemyslenia
Mleczno-maślane miękkie bułeczki 102

stopniach. Ciepłe bułki smarujemy masłem po wierzchu. Artykuł Mleczno-maślane miękkie bułeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Keto Keczup 270

smaku – bazylia, zioła prowansalskie, itp   Jak zrobić: Wszystko wrzucamy razem do garnka gotujemy 20-30 min aż zgęstnieje Doprawiamy do smaku Wrzucamy do słoiczków i pasteryzujemy Pasteryzacja przetworów: Gorący keczup przełożyć do małych słoików i od razu mocno zakręcić pokrywki. Ustawić słoiki na kratce w zimnym piekarniku , nastawić piekarnik na temperaturę 130 stopni C. Pasteryzować przez

Keto - Meto Przepisy
3 rzeczy, które musisz wiedzieć rzucając mięso! 81

talerzy może nam zapewnić tyle substancji odżywczych ile potrzebujemy. Warto więc pamiętać, że istnieją produkty roślinne, które określane są jako posiadające pełnowartościowy profil aminokwasowy. To soja i jej przetwory oraz komosa ryżowa zwana quinoa. Dobrze jest łączyć w posiłkach zboża z roślinami strączkowymi. Produkty zbożowe i orzechy zawierają bowiem mało takich aminokwasów jak lizyna i tryptofan, za to strączki mają

Fleksitarianizm.pl
Wafle kokosowe 123

opakowania kwadratowych wafli, w którym jest ich 5 sztuk.  Posmarowane wafle zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia, obciążyć deską do krojenia i ewentualnie jeszcze słoikiem z przetworami lub grubą książką. Wstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin, aby masa w waflach zastygła. Wafle kroić według uznania, u mnie kawałki o wymiarach

Gotuj w domu
Kruche ciasto z owocami i budyniem 118

Całość posypujemy grudkami kruszonki. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Deser z bitą śmietaną i malinami 172

teraz te małe, czerwone i pachnące owoce są już w sprzedaży. Świeże i mrożone maliny są słodkie i doskonale nadają się do deserów, czy koktajli. Robię też z nich przetwory, ale też zamrażam w małych pudełeczkach, aby mieć maliny pod ręką, gdy przyjdzie mi ochota na malinowe desery czy koktajle malinowe po sezonie malinowym. Prawie co niedzielę jeździmy z Piotrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 112

dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe owoce! Czerwone porzeczki to źródło: antyoksydantów - m.in. polifenole, antocyjany witaminy C witaminy A witaminy E witaminy K witamin z grupy

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 112

dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe owoce! Czerwone porzeczki to źródło: antyoksydantów - m.in. polifenole, antocyjany witaminy C witaminy A witaminy E witaminy K witamin z grupy

Kuchnia MagdaLeny
Chleb pszenny całonocny 105

minut. Zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze ok. 20-30 min. Chleb studzimy na kratce. Artykuł Chleb pszenny całonocny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Domowy syrop truskawkowy (i konfitura truskawkowa) 129

dziś wiadomo, że domowe przetwory dają możliwość zamknięcia letnich smaków 😊 Nie ukrywam, że takie słoiczki najbardziej cieszą jesienią i zimą, kiedy w warzywniakach nie ma już zbyt dużego wyboru świeżych owoców czy też warzyw. Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowego syropu. Truskawki to "wdzięczne" owoce, ponieważ świeże, lekko twarde możecie zamrozić, a z miękkich przygotować dżem lub domowy syrop. Uwaga

Ugotować
Orkiszowe muffinki z owocami lata 134

zezłocenia, sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekły. Podajemy solo lub z cukrem pudrem. Artykuł Orkiszowe muffinki z owocami lata pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jogurtowo-piaskowy placek z owocami lata 160

stopniach. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Artykuł Jogurtowo-piaskowy placek z owocami lata pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pierogi z truskawkami 116

Cześć Sezon na truskawki pomału się kończy. Ostatnie pyszne owoce można zjeść lub wykorzystać do przetworów na zimę. Ja przygotowałam paczkę pierogów. Przepis na ciasto jak zwykle zaczerpnęłam z „Kuchni polskiej” pod redakcją M.M. Kastelik s. 50 (z przepisu Pierogi z mięsem). Pierogi z truskawkami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, łyżkę, sitka, miski (w tym jedną bardzo

blog.moje-pasje.info

Proponowane wyszukiwania