przetwory - 14998 przepisów (strona:385/1000)

Sos kurkowy serowo-śmietanowy 114

nada dodatkowego smaku daniu, a zdecydowanie lepiej się sprawdzi niż dodatek zwykłej wody. Artykuł Sos kurkowy serowo-śmietanowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Targi Smaki Ragionów 84

targi Smaki Regionów. Musicie być tam z nami! Podczas targów "Smaki Regionów" będziecie mogli skosztować tradycyjnych potraw, charakterystycznych dla poszczególnych zakątków kraju i przygotowanych według dawnych receptur. Zdrowych, ekologicznych przetworów, pysznych chlebów i ciast i wielu, wielu innych smakołyków, wyprodukowanych przez lokalnych producentów. Tych produktów nie znajdziecie na półkach w popularnych marketach. To prawdziwe rarytasy kuchni polskiej. A będzie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zatoka Mew: domki z widokiem na morze- recenzja z pobytu 135

której możecie wybrać się przy okazji wypadu na półwysep helski. Obfituje w dania rybne, szczególnie polecam zupę rybną i dania z łososia bałtyckiego. Na miejscu możecie kupić także przetwory rybne własnego wyrobu.   4. Ewa zaprasza   W miejscowości Sasino (po drodze do latarni w Stilo), znajduje się popularna od lat restauracja „Ewa zaprasza”. Jest to miks kuchni

kuron.com.pl
Dżem jabłkowy bez cukru – pyszny i prosty – przetwory domowe 103

pozostawiam do wystudzenia. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy słoiki złapały, to należy je pasteryzować. Tak przygotowany dżem przechowuję w chłodnym i ciemnym miejscu. Dżem jabłkowy jest gotowy, życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Sok z owoców dzikiej róży. 139

wzmacniająco - regenerujące, dlatego pomoże przywrócić nam utracone siły. Sok z dzikiej róży polecany jest osobą w podeszłym wieku, którzy są wyczerpani długotrwałymi chorobami. Regularne spożywanie przez te osoby  przetworów z dzikiej róży, pomoże znacznie wzmocnić ich organizm.    C zęść pozostałych resztek owoców z soku wykorzystałem do zrobienia pysznej marmolady. Oczywiście przed użyciem ich trzeba usunąć wszystkie

Przepisy i porady kulinarne
Tort Rafaello (Keto, Paleo, LowCarb, bez nabiału) 159

kokos Zresztą, ja już nieraz zdradziłam się ze swoją słabością do kokosa wychwalając korzyści wynikające z jego spożywania . Potrafię dodawać go do przeróżnych dań, nie tylko tych słodkich. Oczywiście przetwory z kokosa nie zawsze są mocno kokosowe w smaku. Stąd olej czy mleko kokosowe świetnie nadają się do przeróżnych kombinacji smakowych. W tym przypadku mamy do czynienia z kokosem

Modern Cave Girl
Keto tiramisu z kalafiora (Paleo, LowCarb) 112

kombinowanie ze składnikami jest jednak czasami koniecznością. Zwłaszcza dla osób z różnymi restrykcjami żywieniowymi. Na przykład będących na diecie bezzbożowej, Paleo czy ketogenicznej . Albo dla tych unikających nabiału i przetworów mlecznych. Jakoś trzeba sobie w końcu radzić… Tradycja vs nowoczesność Kalafior nie zamyka jednak listy modyfikacji tradycyjnego przepisu. Biszkopt jest na mące kokosowej . Krem zaś – oprócz kalafiora

Modern Cave Girl
Sok i dżem z owoców czarnego bzu 85

Wiosną mogliśmy się cieszyć obfitością delikatnych i pachnących jasnych kwiatów bzu czarnego i robić z nich napary i odwary . Późnym sierpniem przyszedł czas na zbiór dojrzałych

Przepisy Kulinarne
Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami 123

powidłami i posypujemy posiekanymi i podprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami włoskimi. Artykuł Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Magazyn Aromat - jesien 2019 95

Mało mnie tu ostatnio, ale cóż, doba ma tylko 24 godziny:) Zapraszam do lektury najnowszego jesiennego numeru Magazyn Aromat , a w nim ciekawe przepisy na przetwory, pomysły na dania z dynią, kawowe inspiracje, w tym także słodka historia tiramisu oraz mój wywiad z właścicielem palarni kawy z Biłgoraja. Gorąco zachęcam do lektury i gotowania:) https://issuu.com/magazynaromat/…/jesien_2019_a063dbd3ccb484

Obiad gotowy
Owsianka z musem śliwowym 95

Uwielbiam owsianki na mleku z dodatkiem świeżych owoców, musów owocowych, karmelizowanych owoców i innych owocowych przetworów. Akurat po sezonie wiśniowym jestem w trakcie przerabiania śliweczek i robiąc mus nabrałam ochoty na owsiankę z tymże musem. Aromatyczny mus śliwkowy z dodatkiem cynamonu i goździków, istna jesienna kompozycja ... ale smakuje wyśmienicie o każdej porze :) Moja owsianka jest z tych rzadszych, bo taką

Kocham..lubię..gotuję..
Ciastka krucho-drożdżowe z wiśniami 116

kosztować. Więc gdy tylko Halinka umieściła przepis na blogu wiedziałam, że również muszą pojawić się u mnie. Aktualnie jestem w trakcie sezonu wiśniowego, słoiki i spiżarka zapełnia się przetworami a wiśnie jakby nigdy się nie kończyły, ciągle mąż donosi mi nowe wiaderka zerwanych owoców do przerobienia. Padła więc decyzja, na deser będzie coś z wiśniami. Miały być rogaliki

Kocham..lubię..gotuję..
kuchnia przełomu XIX / XX wieku 111

pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: jajka poszetowe obsmażone – jajka zwane eklerkami Kartofle / ziemniaki: opiekanki z kartofli kluski, knedle, placuszki: knedle z suszonymi śliwkami małdrzyki napoje: kardynał z ananasem przetwory: konfitura z orzechów włoskich  konfitura z pomidorów oliwki z derenia – fałszywe oliwki skórka pomarańczowa - przechowywanie skórki  sosy: puree z pieczarek – sos pieczarkowy warzywa: bulwy (topinambur) „au gratin” bulwy

królestwo garów
Co zrobić z kurek 104

wszelakich grzybów, nawet pieczarek. Nie wie co traci, bo kurki są w cenie! Mogą być pysznym składnikiem wielu potraw – przekąsek, zup i dań obiadowych, oraz świetną bazą dla przetworów. Nie pozostaje Wam zatem nic innego, jak ruszać do lasu na grzyby lub do sklepu, a następnie skorzystać z naszych sprawdzonych przepisów z kurkami! Dania i potrawy z kurkami. Najlepsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI 98

najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka, ale należy pamiętać

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania