przetwory - 14998 przepisów (strona:388/1000)

Ogórki w musztardzie 122

rewelacyjny i super prosty przepis na ogórki w zalewie musztardowej. Wspaniałe ogóreczki na kanapki, do sałatek, koreczków czy też na talerz jako dodatek do obiadu. - świetny pomysł na przetwory z ogórków - bardzo oryginalny i uniwersalny smak - na kanapki, do koreczków, sałatek

AniaGotuje.pl
Pyszna sałatka z cukinii na zimę z pomidorami i papryką 277

ściereczce, nakrywam drugą ściereczką i pozostawiam do wystudzenia. Słoiki możemy również pasteryzować na sucho w piekarniku. Sałatka z cukinii na zimę jest gotowa, słoiki wynoszę do piwnicy. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa z wiśni i innych owoców 92

kompotu. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem jogurtu lub śmietany. Artykuł Zupa z wiśni i innych owoców pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Domowa kostka rosołowa na mięsie i warzywach z rosołu 139

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym jaki skład mają kostki rosołowe? To bomba nie tylko konserwantów, ale także kaloryczna. Glutaminian sodu, sztuczne aromaty, "tony" soli..

Kuchnia moimi oczami
Domowy sok i dżem wiśniowy 105

zapominając o mieszaniu, żeby dżem się nie przypalił. Gotowy i jeszcze gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików i stawiamy do góry dnem. Jeśli chcemy mieć pewność, że tak zrobione przetwory dotrwają do zimy i się nie zepsują, to dobrze jest je zapasteryzować. Na dnie dużego garnka o grubym dnie układamy ściereczkę i stawiamy na niej zakrętkami do góry nasze gotowe

Lamarida.pl
porzeczkowiec z bezą 85

udziałem. Dzisiaj w roli głównej czerwona porzeczka. Czerwoną porzeczkę można wykorzystać w wielu dolegliwościach. Między innymi robiąc napary z ich liści. Również owoce można suszyć. Jednak najczęściej robimy przetwory lub wykorzystujemy do ciasta. Przygotowałam dzisiaj ciasto na kruchym spodzie. Porzeczki … Czytaj dalej porzeczkowiec z bezą Artykuł porzeczkowiec z bezą pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
Narodowy Park Krka 87

jest taniej). Park jest otwarty w sezonie od 9.00 do 20.00. Warto się więc wybrać do niego na cały dzień. W samym parku można coś zjeść i kupić lokalne przetwory. Ceny są jednak bardzo zawyżone. No cóż Chorwacja żyje z turystyki. Jest drogo ale jakość jedzenia jest dobra. Nasze wydane pieniądze idą na utrzymanie tak pięknych pomników przyrody dla kolejnych

codojedzenia
Dżem wiśniowy i bananowy z cukinii 149

Dżem z cukinii robię co roku, jest naprawdę pyszny.Można kombinować ze smakami galaretek a wybór galaretek jest dość spory.Na blogu jest już kilka przepisów na

Moje domowe kucharzenie
Jakie rzeczy warto jeść podczas upałów, a jakich lepiej unikać? 194

sobą butelkę wody i popijać ją co jakiś czas. W czasie upałów należy też sięgać po inne płyny – najlepiej takie które działają orzeźwiająco. Na szczególną uwagę zasługują pitne przetwory mleczne. Przynoszę ulgę i gaszą pragnienie, a dodatkowo wspomagają proces trawienia zaburzony wysokimi temperaturami. Przykładem może być popularny w krajach arabskich ajran, napój wytwarzany z jogurtu i wody. Ulega

Kulinarne Przeboje
Najlepsze przepisy z cukinii 588

warzywo. Cukinia to spolszczona nazwa włoskiego zucchino, która dotarła do Polski z Włoch i zadomowiła się w naszym klimacie. Można ją jeść na surowo, faszerować, smażyć, przyrządzać leczo, robić przetwory i piec wytrawne ciasta. Zrobisz z niej pyszny makaron warzywny, ozdobisz pasztet, ugotujesz zupę oraz przygotujesz na wiele innych! Sprawdź nasze najlepsze i niezawodne pomysły z cukinią w roli głównej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak z morelami w zupie francuskiej 102

sposób podnoszą walory smakowe. Dodatkowo bardzo apetycznie tak przygotowanie danie się prezentuje. Sos przygotowany jest na bazie zupy cebulowej francuskiej i soku z moreli , ze słoika. Aktualnie mamy czas przetworów z owoców, więc myślę, że nie będzie z dodatkami większego kłopotu. … Czytaj dalej Kurczak z morelami w zupie francuskiej Artykuł Kurczak z morelami w zupie francuskiej pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa 164

drugą ściereczką i pozostawiam do wystygnięcia. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy słoiczki złapały, to możemy je pasteryzować około 15 minut. Dżem z borówki czerwonej-brusznicy jest gotowy, życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
KUCHENNA APTEKA #39 - ARONIA 150

chorób układu krążenia, nowotworów oraz chorób narządu wzroku. Przez swój cierpki smak rzadko jest jedzona na świeżo, ale idealnie nadaje się do produkcji konfitur, dżemów, soków, nalewek i innych przetworów. Aronię można też zamrozić, dzięki temu owoce będą mniej cierpkie, ale nie stracą wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych. Sok z aronii pity codziennie nie tylko poprawi nasze zdrowie, ale również

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania