Marmolada dyniowo-ananasowa

Marmolada dyniowo-ananasowa

Marmolada dyniowo-ananasowa

Przepis na : śniadanie

Na fali dyniowego przetwarzania unosimy się nadal. Aby na dłużej zachować smak tego jesiennego warzywa, postanowiliśmy zamknąć je w słoiczku. Naszą uwagę przykuł pomysł na zrobienie marmolady z dyni i ananasów w kompozycji z chilli i cytryną. Muszę powiedzieć, że od razu poczułam ten smak i pomimo iż przeglądaliśmy jeszcze wiele pomysłów, ten pozostał w mojej pamięci. To był bardzo słuszny wybór, smak wprost nieziemski i już chciało by się, żeby nadeszły ciemne poranki, aby otworzyć słoiczek marmolady dyni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję