Pindzur - Пинџур - pindžur, pinđur, pindżur - bałkańska pasta

Pindzur - Пинџур - pindžur, pinđur, pindżur - bałkańska pasta

Pindzur - Пинџур - pindžur, pinđur, pindżur - bałkańska pasta

Wszystkie nazwy, które są w tytule dozwolone. Pindzur bo tak będę go tutaj nazywać to bałkańska pasta, prawie identyczna jak Ајвар - ajvar, tylko z dodatkiem pomidorów. Mnie osobiście obie pasty smakują bardzo, a jeśli bym miała wybierać to pindzur jednak na pierwszym miejscu. Do produkcji pasty pindzur potrzebne są papryki, bakłażany i jak już wspomniałam pomidory. Paprykę i bakłażana piecze się jak w Ajvarze a potem łączy z pomidorami Aromat w całym domu gwarantowany. Zrobicie ze mną Pindzur? Pasta z papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.