porzeczki - 3095 przepisów (strona:133/207)

CIASTO IZA 166

pieczenia Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe 3/4 szklanki cukru kryształ 250 g margaryny (1 kostka) 1/2 litra mleka 1 łyżka kakao 1 esencja rumowa Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki czekolada gorzka Przygotowanie: Biszkopt - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka z cukrem ubić na puszysta masę. Ubijać do momentu zbielenia jajek. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
BURGER DROBIOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I POWIDŁAMI 146

cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz bulionetka warzywna dodatki: bułeczki do hamburgerów z tego przepisu karmelizowana cebulka z tego przepisu  masło orzechowe powidła z czarnej porzeczki  ser cheddar   Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy

KuchcikoweLove
Ciasto porzeczkowy sad 216

Jeżeli lubicie intensywny smak czarnej porzeczki, to właśnie to ciasto,  będzie Wam bardzo smakowało. Kwaskowa galaretka i słodka kremówka wspaniale się ze sobą komponują. Naprawdę pycha.            biszkopt 3 jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 drobnego cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   1 szklanka soku porzeczkowego

Jadło i czytadło
KOKTAJL PORZECZKOWY 126

Lekki , pyszny koktajl, wspomagający Odchudzanie. 15 dag .czarnych porzeczek 5 dag.borówek czerwonych ze słoiczka 1 cm.starego świeżego imbiru 300 ml.mleka 1/2% 0.5 pomarańczy odrobina miodu gryczanego ****************************************** Owoce rozmrozić.Zmiksować z borówkami, mlekiem, starty imbirem ,wyciśniętym SOKIEM z pomarańczy i miodem.Przelać do szklanek, schłodzić.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Idealny przepis na naleśniki 136

szczypty kurkumy. Tak przygotowaną masę rozlewamy na patelnie. Smażąc obustronnie i cieszymy się wspaniałym smakiem naleśników z dowolnym nadzieniem :) Polecam biały ser doprawiony na słodko + dżem  z czarnej porzeczki

W Moim Magicznym Domu
Rogaliki drożdżowe 101

Gotowe ciasto wykładam na posypaną mąką stolnicę. Cienko rozwałkowuję, wykrajam kwadraty bądź też trójkąty, na środek nakładam dowolne powidła (u mnie był to tym razem domowy dżem z czerwonej porzeczki), formuję rogaliki lub też inne, dowolne kształty. Układam na blaszce i pozostawiam na kolejną 1 godzinę. Piekę w temp. 180'C (grzałki "góra-dół") przez ok. 12 minut.  SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Hui two-layer crepes - chińskie naleśniki dwuwarstwowe 164

smażyć jeszcze 1-2 minuty. Placek delikatnie przełożyć i smażyć kolejne kilkanaście sekund (do ścięcia się). Czynności powtarzać z resztą ciasta.      Naleśniki posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki i kremem lemon curd

Di gotuje
Sernik czeski 212

pszennej,  2 jajka, szklanka mleka,  szklanka oleju rzepakowego (użyłam Rapso),  1/2 szklanki cukru,  2 łyżki kakao,  2 łyżki ciemnego dżemu (u mnie z czarnej porzeczki), łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej.  Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać drewnianą łyżką, po czym miksować około 3 min.na najwyższych obrotach. Ciasto przelać na natłuszczoną

Z miłości do słodkości
Ciasto 3 bit 654

słodkie, więc postanowiłam lekko zmodyfikować przepis według własnego uznania. Zrezygnowałam z dodawania cukru do każdej z mas, a do środka dodaję dżem z czarnej porzeczki dzięki czemu ciasto nie jest przesłodzone i smakuję obłędnie. Do ciasta użyłam masy kajmakowej z firmy Helio , smak masy według gustu. Polecam do wypróbowania Post Ciasto

Marta Gotuje
Ciasto śmietankowo porzeczkowe 339

mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy* Polewa: 125 g margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki zimnej wody 0,5 szkl cukru pudru Dodatkowo 2 dżemy z czarnej porzeczki 280g  Przygotowanie: Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać

Ala piecze i gotuje
Makowiec przekładany kremem z mascarpone (przepis na biszkopt makowy). 413

łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała się wyraźniej gęstsza w swej konsystencji. Dodać cukier puder. Blaty przełożyć kremem. Wierzch ciasta: słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki 200 g opakowanie płatków migdałowych 80 g Wierzch posmarować dżemem i posypać migdałami. Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Rogaliki drożdżowe 117

godzinę (przykrywam ściereczką). Gotowe ciasto wykładam na posypaną mąką stolnicę. Cienko rozwałkowuję, wykrajam kwadraty, na środek nakładam dowolne powidła (u mnie był to tym razem domowy dżem z czerwonej porzeczki), formuję rogaliki lub też inne, dowolne kształty. Układam na blaszce i pozostawiam na kolejną 1 godzinę. Piekę w temp. 180'C (grzałki "góra-dół") przez ok. 12 minut.  SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Kakaowe babeczki dyniowe 182

fruktozy/ksylitolu lub innego słodzidła 4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dżem bez cukru o dowolnym smaku (pół łyżeczki do każdej babeczki, u mnie smak czarna porzeczka) Do babeczek można dodać kawałki czekolady bądź orzechy, można też upiec je bez dżemu (chociaż ja polecam z dżemikiem ☺) Żółtka jaj można spróbować zastąpić większą ilością jogurtu i puree

Jak gotować i nie zwariować
Bajaderka 169

opakowanie herbatników 10 łyżek mleka 7-8 łyżek cukru  cukier wanilinowy Delecta  2 łyżki kakao 4-5 łyżki dżemu  kwaskowatego dżemu (u mnie dżem z czarnej porzeczki]   1/2 tabliczki czekolady  dowolne bakalie polewa maczek mango, truskawka Decorada Delecta Blaszkę wyłożyć papierem, ułożyć warstwę herbatników. Ciasto i resztę herbatników pokruszyć. Mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao

Moje domowe kucharzenie
Miodownik teściowej 133

masła (300 g) wierzch ciasta 450 g orzechów włoskich 100 g cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 2-3 łyżki miodu dodatkowo do przełożenia  dżem z czarnej porzeczki Ciasto Składniki na ciasto przesypać na blat. Za pomocą noża składniki posiekać, następnie ciasto zagnieść i podzielić na 3 części. Każdy kawałek ciasta włożyć do woreczka i następnie wstawić

Ugotować