porzeczki - 3095 przepisów (strona:136/207)

Śniadanie mistrzów 151

lata na śniadanie, gdy za oknem pochmurno i zimno, wskazane :) Składniki: 1/2 szklanki ugotowanego ryżu basmati owoce świeże lub mrożone, ja użyłam owoców leśnych(maliny, borówki,czarna i czerwona porzeczka) 1 łyżka miodu ser biały owoce goji 1 banan ciasteczko maślane Przekładam ryż ze zmiksowanymi owocami, serem białym i bananem(3 warstwy). Dekoruję owocami goji, świeżymi lub mrożonymi owocami

Bike By Life
Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi i suszoną morelą. 165

Wikulinko! Zrobiłem Ci dżem – powiedział mój dziadek podając mi słoik wypełniony ciemną porzeczką. – Super, dzięki! – Rzuciłam sucho bo podobnych słoików mam w domu całą masę. Dżemy jadać uwielbiam – to w końcu sposób na przemycenie odrobiny lata w zimie, ale niestety tych słodzonych cukrem z zasady nie otwieram. Kolekcję mam więc całkiem sporą, chociaż ostatnio udało mi się wymienić nadmiar dżemu

Fill The Bowl
Lidl na święta 93

soczyste aromaty wiśniowe, czereśniowe, truskawkowe. Usta przyjemnie owocowe z delikatną taniną i przyjazną kwasowością. Dobra cena. Château Cablanc Bordeaux Supérieur 2010 (23,99 zł) Intensywny nos z aromatami czerwonej porzeczki I wiśni. Usta ze sporą ilości tanin, ale są to taniny przyjemnie krągłe. Kwasowość umiarkowana. Przyjazne wino za rozsądną cenę. Château de Carles Fronsac 2008 (49,99 zł) Nos jest

królestwo garów
Mazurek kajmakowy 156

kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej lub marcepanowej kolorowe barwniki spożywcze(żółty,zielony,pomarańczowy,czerwony) tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,zagniatamy.Ciasto dzielimy na dwie części

Bajeczna Kuchnia
Torcik borówkowo-porzeczkowy 105

litra śmietany 30% 250 gram serka mascarpone Sok z połowy limonki Cukier waniliowy 4 łyżki cukru pudru 5-6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 250 gram borówki amerykańskiej 250 gram czerwonej porzeczki 2 galaretki truskawkowe Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i żółtka. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Przekładamy do wysmarowanej tortownicy

Bajeczna Kuchnia
Jogurtowa tarta z dżemem z czarnej porzeczki 130

graham 100g mąki żytniej pełnoziarnistej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu naturalnego 1 jajko 150ml jogurtu naturalnego Masa: 100g jogurtu naturalnego 1/4 słoika dżemu z czarnej porzeczki niskosłodzonego  1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody dodatki: wiórki kokosowe, rodzynki lub według własnego uznania  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, miód

Truskawkowa Fiesta
Deser / śniadanie jogurt z płatkami owsianymi porzeczkami i miodem 146

Najlepsze najprostsze śniadanie/deser/ musli Ever! Składniki: jogurt naturalny płatki owsiane miód dżem z kwaśnej porzeczki Wykonanie: Na dno szklanki/pucharka wyłożyć dżem, posypać płatkami, na płatki wylać jogurt całość przybrać miodem

Pychotkaaa
ROTE GRUTZE czyli kisiel z czerwonych owoców z winem 126

wymieszane z mąką ziemniaczaną, chilli i dokładnie mieszamy. Kisiel przekładamy do miseczki. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany. Do kisielu można dać dowolne czerwone owoce. Latem robię wersję z czerwoną porzeczką i świeżymi truskawkami :) zimą daje owoce ze słoika lub mrożone. To moja wersja rote grutze. Idealna na  chłodne wieczory. Rozgrzewająca i bardzo aromatyczna

KuchcikoweLove
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1197

oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy: 2 torebki

MyCookBook.pl
Kokosowy puch 121

mąka pszenna,5 łyżek Składniki na krem kajzerki, 2 sztuki wiórki kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę   cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170st. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem

Gotowanie moimi oczami
Kokosowe ciasto z dżemem porzeczkowym 271

pszenna, 125g margaryna, 100g żółtka, 3szt cukier, 80g wiórki kokosowe, 100g sól, szczypta Składniki na bezę białka, 3szt cukier, 60g mąka ziemniaczana, 1 kopiasta łyżka Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Przygotowanie W misce mieszamy mąkę, kokos, cukier i sól. Dodajemy mocno schłodzoną margarynę, siekamy całość nożem, aż powstaną drobne okruszki. Dodajemy żółtka, szybko wyrabiamy ciasto, wykładamy na małą

Gotowanie moimi oczami
Kruche babeczki z serkiem mascarpone 113

pszenna, 150g masło, 100g cukier, puder, 50g żółtko, 1 szt cukier waniliowy, 1 małe opak Składniki na nadzienie serek mascarpone, 250g cukier puder, 3-4 łyżki dżem z czarnej porzeczki, 1/2 słoiczka Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski. Początkowo siekamy nożem, później wyrabiamy ręcznie gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę. Foremki

Gotowanie moimi oczami
CIASTO " PYCHOTKA" 577

równe części Masa 5 żółtek 5 łyżek cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej ½ litra mleka ½ kostki masła orzechy włoski - ja dałam migdały dżem - dałam z czarnej porzeczki Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i ½ szklanki mleka – dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i powoli wlać żółtka utarte z cukrem i mąką stale mieszając. Zagotować

Darcia w kuchni
test herbatek TEEKANNE 122

Fruit Kiss- wiśnie i truskawki Herbatką, którą najbardziej upodobała sobie moja córeczka jest zapakowana w ozdobiony dziecięcymi motywami kartonik Cherry Berry. Aromatyzowana mieszanka herbatek o smaku wiśni i czarnej porzeczki, w stu procentach naturalna, zawierająca również hibiskus, jabłko, dziką różę. Pachnie zabójczo.  Najbardziej smakiem zaskoczyła mnie zielona herbata z jaśminem. Spróbowałam jej jako ostatniej, bo byłam przekonana

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orzechowa pychotka 631

żółtka 15 dkg cukru 20 dkg margaryny 2-3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki amoniaku dodatkowo: 2 szkl. orzechów powidła (śliwkowe,lub z czarnej porzeczki) 4 białka(pozostałe z ciasta) i 10 łyżek cukru na masę: 0,5 l mleka 3/4 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka margaryny PRZYGOTOWANIE

Swojskie jedzonko