porzeczki - 3095 przepisów (strona:136/207)

Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym 149

budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym Dziś przepis na genialne drożdżówki, naprawdę genialne. Wilgotne, z dużą ilością budyniu, nieprzesłodzone, z świetnym pomarańczowym aromatem. Ich słodycz złamana jest przez kwaskowatą porzeczkę. Takich drożdżówek nawet u p. Gessler nie znajdziecie ;-). Wykonuje się je standardowo, jak wszystkie drożdżowe wypieki, różnica polega na formowaniu bułeczek. Inspirację czerpałam z blogu Moje Wypieki , od siebie zamieniłam część

moj przepis na
Racuchy drożdżowe 121

Racuchy drożdżowe. Z jabłkami. Albo konfiturami – z malin, porzeczek, jagód. Racuchy z samym cukrem pudrem. Albo takie, które zawsze kojarzą mi się z najlepszymi wakacjami dzieciństwa – z jagodami i bitą śmietaną, kupowane w Kołobrzegu pod latarnią morską. Udało mi się ten smak i wspomnienie odtworzyć. Lekkie, puszyste racuchy. I od razu mam przed oczami wakacje i lato. Składniki

Pociąg Do Kuchni
Suszone czarne porzeczki z UK 133

Kolejnym produktem zakupionym przeze mnie są suszone czarne porzeczki. Bardzo słodkie i delikatne. O lekkim smaku przypominające rodzynki.  Za 100g zapłaciliśmy

Gotowanie Patki
ekspresowy piernik bez jajek 2070

Składniki: 2 szklanki mleka 3 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 duże łyżki dowolnego dżemu (użyłam z czarnej porzeczki) duża łyżka przyprawy do piernika na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru  2 łyżki kakao łyżka wrzątku  Mleko, olej i dżem wymieszać. Dodać przesianą mąkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
torcik strażaka dla 4letniego Kuby 78

Torcik składa się z trzech warstw biszkopta , masa budyniowa, czarna porzeczka i masa czekoladowa. Owoce to gruszki z zalewy . Dodatkowo delicje.  genialna drabina , no cóż jedna sprawna druga za to mniej :)  Wersja po , jak na drugi tort to uważam że całkiem nieźle wyszło

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Biszkopt z masą orzechową i bitą śmietaną 403

Jest nim puszysty biszkopt z masą orzechową i bitą śmietaną. Ciasto urozmaiciłam dodając do niego prażone płatki migdałowe oraz odrobinę dżemu z czarnej porzeczki. Zrobicie je błyskawicznie, ale uważajcie zniknie z blaszki w takim samym tempie Polecam do kawy jak i na świąteczny stół Post Biszkopt z masą orzechową

Marta Gotuje
Śniadanie mistrzów 140

lata na śniadanie, gdy za oknem pochmurno i zimno, wskazane :) Składniki: 1/2 szklanki ugotowanego ryżu basmati owoce świeże lub mrożone, ja użyłam owoców leśnych(maliny, borówki,czarna i czerwona porzeczka) 1 łyżka miodu ser biały owoce goji 1 banan ciasteczko maślane Przekładam ryż ze zmiksowanymi owocami, serem białym i bananem(3 warstwy). Dekoruję owocami goji, świeżymi lub mrożonymi owocami

Bike By Life
Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi i suszoną morelą. 151

Wikulinko! Zrobiłem Ci dżem – powiedział mój dziadek podając mi słoik wypełniony ciemną porzeczką. – Super, dzięki! – Rzuciłam sucho bo podobnych słoików mam w domu całą masę. Dżemy jadać uwielbiam – to w końcu sposób na przemycenie odrobiny lata w zimie, ale niestety tych słodzonych cukrem z zasady nie otwieram. Kolekcję mam więc całkiem sporą, chociaż ostatnio udało mi się wymienić nadmiar dżemu

Fill The Bowl
Lidl na święta 86

soczyste aromaty wiśniowe, czereśniowe, truskawkowe. Usta przyjemnie owocowe z delikatną taniną i przyjazną kwasowością. Dobra cena. Château Cablanc Bordeaux Supérieur 2010 (23,99 zł) Intensywny nos z aromatami czerwonej porzeczki I wiśni. Usta ze sporą ilości tanin, ale są to taniny przyjemnie krągłe. Kwasowość umiarkowana. Przyjazne wino za rozsądną cenę. Château de Carles Fronsac 2008 (49,99 zł) Nos jest

królestwo garów
Mazurek kajmakowy 148

kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej lub marcepanowej kolorowe barwniki spożywcze(żółty,zielony,pomarańczowy,czerwony) tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,zagniatamy.Ciasto dzielimy na dwie części

Bajeczna Kuchnia
Torcik borówkowo-porzeczkowy 101

litra śmietany 30% 250 gram serka mascarpone Sok z połowy limonki Cukier waniliowy 4 łyżki cukru pudru 5-6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 250 gram borówki amerykańskiej 250 gram czerwonej porzeczki 2 galaretki truskawkowe Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i żółtka. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Przekładamy do wysmarowanej tortownicy

Bajeczna Kuchnia
Jogurtowa tarta z dżemem z czarnej porzeczki 122

graham 100g mąki żytniej pełnoziarnistej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu naturalnego 1 jajko 150ml jogurtu naturalnego Masa: 100g jogurtu naturalnego 1/4 słoika dżemu z czarnej porzeczki niskosłodzonego  1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody dodatki: wiórki kokosowe, rodzynki lub według własnego uznania  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, miód

Truskawkowa Fiesta
Deser / śniadanie jogurt z płatkami owsianymi porzeczkami i miodem 134

Najlepsze najprostsze śniadanie/deser/ musli Ever! Składniki: jogurt naturalny płatki owsiane miód dżem z kwaśnej porzeczki Wykonanie: Na dno szklanki/pucharka wyłożyć dżem, posypać płatkami, na płatki wylać jogurt całość przybrać miodem

Pychotkaaa
ROTE GRUTZE czyli kisiel z czerwonych owoców z winem 117

wymieszane z mąką ziemniaczaną, chilli i dokładnie mieszamy. Kisiel przekładamy do miseczki. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany. Do kisielu można dać dowolne czerwone owoce. Latem robię wersję z czerwoną porzeczką i świeżymi truskawkami :) zimą daje owoce ze słoika lub mrożone. To moja wersja rote grutze. Idealna na  chłodne wieczory. Rozgrzewająca i bardzo aromatyczna

KuchcikoweLove
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1184

oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy: 2 torebki

MyCookBook.pl