nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piekłam około 25-30 minut. Posypałam płatkami migdałowymi lub cukrem pudrem. Smacznego! A jeśli lubicie rabarbar to zajrzyjcie tu: * ciasto z rabarbarem czerwoną porzeczką i maślanką * kruche ciasto z rabarbarem * ciasto z rabarbarem i truskawkami * ciasto drożdżowe z rabarbarem
potrawyregionalnekruchym ciastem jest wprost przepyszny. Polecam również z rabarbarem: ciasteczka serowe z rabarbarem indyk z sosem rabarbarowym ciasto z rabarbarem i truskawkami i maślanką ciasto z rabarbarem czerwona porzeczką i maślanką ciasto drożdżowe z rabarbarem A także kruche ciasto jak w dzisiejszym wpisie ale ze śliwkami Dzisiejsze wariacje są również z tym kwaskowatym warzywem. Składniki
potrawyregionalnesokowirówki. Wyciskarki soków wyciskają praktycznie każdy gatunek warzyw, owoców i ziół: od natki pietruszki, sałaty, brokułów, szpinaku, trawy pszenicznej itp., przez wszystkie owoce, w tym miękkie (maliny, aronie, porzeczki, jeżyny itp.) i cytrusowe (grejpfruty, pomarańcze,ananasy, mango, granaty) do twardych warzyw korzeniowych (marchew, burak, seler itp.), liściowych oraz ziół. Dziś napiszę o soku z marchwi i buraków
potrawyregionalnepudrem. Smacznego! Ładnie wygląda również w okrągłej formie. Dodałam oprócz rabarbaru - truskawki. Polecam inne ciasta z rabarbarem: KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM CIASTECZKA SEROWE Z RABARBAREM CIASTO Z RABARBAREM CZERWONĄ PORZECZKĄ I MAŚLANKĄ CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI
potrawyregionalnejeszcze trochę gęściejszy. I gotowe! Przepyszne zapewniam. Można już się rozkoszować smakiem zamkniętych w słoikach truskawek. Smacznego! DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM Z WIŚNI DŻEM Z DYNI I POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM
potrawyregionalneMożna je zagotować. Ja je zakręciłam i odstawiłam do góry nogami. Smacznego! ZAPRASZAM NA INNE PYSZNE DŻEMY DŻEM Z WIŚNI DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM Z TRUSKAWEK SOK Z ARONII
potrawyregionalneczasie gotowania powstawała piana, którą należy zdejmować. Pozostało już tylko nalewać gorący dżem do wyparzonych i suchych słoików. Ustawiałam je przykrywką do dołu. Smacznego! Polecam DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM Z DYNI POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM TRUSKAWKOWY SOK Z ARONII
potrawyregionalneowoców. Każdy łyk, to radość dla zmysłów. Pierwszą herbatką, którą od razu z wielkim zaciekawieniem przetestowałam była World of Fruits „Cherry Berry“ . Owocowe połączenie jabłek, czarnej porzeczki i słodkiego aromatu wiśni bez dodatku cukru. Jestem zachwycona jej smakiem i... niebywałym zapachem. A co najważniejsze, jest to idealna herbatka dla mojej pociechy. Wypiła ją z wielką radością
Słodkie okruszkibudyń śmietankowy 2 łyżki cukru 150 g masła 1/2 szklanki rodzynek 3 łyżki orzechów włoskich 1/2 tabliczki czekolady z chrupkami 1/2 kieliszka brandy 3/4 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki do naponczowania 3/4 szklanki posłodzonej herbaty brandy (ilość według uznania) na dekorację: bita śmietana z kakao cukrowe kwiatki i listki perełki cukrowe rodzynki Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić i przekroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasła 1 żółtka 2 łyżki cukru pudru duża szczypta soli na wypełnienie: 500 ml mleka opakowanie kremu do karpatki 100 g masła 2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki dodatkowo: opakowanie galaretek: rubinowej, niebieskiej i żółtej (lub inne dowolne) Składniki ciasta szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki do babeczek wysmarować masłem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej dodatkowo: 1/2 szklanki przegotowanej wody 3 łyżki soku z cytryny 5 łyżek kwaśnego dżemu (użyłam z czarnej porzeczki) na dekorację: 300 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny perełki cukrowe niebieski barwnik spożywczy lalka Białka ubić, kiedy będą sztywne nadal ubijając wsypywać po trochę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadzieci rzadko jadają owoce to pod taką postacią łatwo będzie je przemycić. Składniki na 4 sztuki; 1 opakowanie galaretki zielonej (użyłam limetkowej) banan garść borówek amerykańskich garść czerwonej porzeczki kilka malin kiść drobnych zielonych winogron Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i wystudzić. Owoce umyć, banana pokroić na plasterki. Wszystkie owoce umieścić w plastikowych lub silikonowych foremkach (użyłam kubeczków
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszkl. mleka i 0,5 szkl. wody - zalane płatki zostawione na noc i zagotowane rano) banan 2 łyżki masła orzechowego (zmielone fistaszki bądź kupne 100% orzechów) dżem z czarnej porzeczki orzechy (nerkowiec i laskowe) ew. ziarna (słonecznik, pestki dyni, siemię lniane) Owsianka owocowa baza owsiana j.w. duże jabłko 2 łyżki masła orzechowego j.w. żurawina nerkowiec/pestki słonecznika Obydwa zestawy
Przepysznik - BLW i nie tylkoszkl mąki 3 żółtka 1 szkl śmietany 5-6 łyżek cukru cukier waniliowy 50 g drożdży 70 g masła marmolada lub gęsty dżem (u mnie z czarnej porzeczki) Mąkę rozetrzeć z masłem i żółtkami. Śmietanę wymieszać z cukrem i drożdżami. Dodać do mąki i masła, zagnieść ciasto. Ciasto przekroić na 4 części. Z każdej wałkować placek
Gotowanie jest łatwemasła miękkiego 37 ml spirytusu (opcjonalnie) Poncz: dowolny alkohol Polewa czekoladowa: 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki posiekane orzechy włoskie do dekoracji boków tortu biała i gorzka czekolada do dekoracji tortu Przygotowanie: 1. Biszkopt kakaowo- orzechowy: Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać
Nastoletnie Wypiekanie