porzeczki - 3095 przepisów (strona:144/207)

Serniczek na zimno- błyskawiczny i kremowy. 149

przygotowania sernika na zimno 0,5 l zimnego mleka 250g sera twarogowego mielonego 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego biszkopty do wyłożenia blaszki galaretka truskawkowa garść mrożonych truskawek, jagód, porzeczek, malin     Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Schłodzone mleko przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy serek waniliowy i twaróg, miksujemy, a następnie dodajemy sernik w proszku i miksujemy

Rozpustne gotowanie
Proste ciasto z owocami. 118

owocami 4 spore jajka 150 g mąki pszennej 150 g cukru 125 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao zapach waniliowy 2 garści owoców np. czarnej porzeczki cukier puder do posypania      Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier, po jednym żółtku, olej, zapach i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta

Rozpustne gotowanie
Ogórki małosolne. 148

ogórków koper (najlepszy jest taki z baldachami, dodajemy zarówno kwiaty, jak i łodyżki) chrzan (korzeń o długości 4-5 cm lub kilka liści) 1 nieduża główka czosnku liście czarnej porzeczki lub wiśni (niekoniecznie) ZALEWA: na każdy litr wody dodajemy 30 g soli (najlepiej kamiennej). Ja na ta ilość ogórków użyłam 3 litrów wody, ale wszystko zależy od wielkości garnka

Rozpustne gotowanie
Tarteletki z bitą śmietaną i frużeliną jagodową. 198

prawdziwie letni, delikatny deser. Miękkie, puszyste ciasto, kremowa śmietanka i słodka, gęsta frużelina jagodowa. Pycha!!! Polecam, bo naprawdę warto! Frużelinę można przygotować z innych owoców (np. wiśni, truskawek, porzeczek), zarówno świeżych, jak i mrożonych. Składniki na tarteletki z bitą śmietaną i frużeliną jagodową na 6 sztuk CIASTO: 120 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli

Rozpustne gotowanie
Waniliowe ciasto z owocami. 139

czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy  1/2 szklanki mleka 500 g owoców (najlepiej kwaśnych) u mnie 1 jabłko, 1 gruszka, mrożone jagody, jeżyny i czerwone porzeczki cukier puder lub lukier do dekoracji      Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy olej (cienką strużką) ciągle ubijając, następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem

Rozpustne gotowanie
Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 179

litra śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 wanilii 4 łyżki maki 4 białka 250 g mrożonych owoców jagodowych (u mnie 150 g jagód i 100 g porzeczek-czarnych i czerwonych) cukier puder      Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C. Śmietanę ubijamy z cukrem, ziarenkami wanilii, mąką, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy

Rozpustne gotowanie
Woda Różana 154

próbowałam się od niej wymigać ile się da. Nie pytajcie czemu, sama nie wiem. Szukałam wymówek, że skąd ja płatków tyle zdobędę itd. Któregoś dnia pojechałam na działkę zebrać porzeczkę, a tam kwiatów róż od groma. No i wtedy to już obojętnie nie mogłam przejść. Na koniec zbiorów okradłam z płatków kilka krzaków :) Co dalej? Waga zastrajkowała, bo jakiś czas

Blondynka Gotuje
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 264

każdy różni się rodzajem wykorzystanych owoców: Juniper berry, Jazbay oraz Snowberry. Z wyglądu wszystkie trzy z powodzeniem można zaliczyć do grupy owoców jagodowych, także zamiennie można użyć borówek, jagód, porzeczek, malin, jeżyn, truskawek czy poziomek. My wybraliśmy borówki, ale możecie też pomieszać kilka różnych odmian. W grze receptura ciasta składa się z masła, mąki i owoców; od siebie dodaliśmy

Nerds Kitchen
Etykiety na dżemy - 2015 132

Sezon konfiturowy w pełni dlatego postanowiłam przygotować etykiety na słoiki z pysznymi owocami. Zaprojektowałam 11 etykiet na przetwory z jagód, śliwek, agrestu, wiśni, truskawek, porzeczki, brzoskwiń. Mam nadzieję, że skorzystacie. Etykiety przeznaczone do druku , wykonane w wysokiej rozdzielczości. Zestawione na dwóch kartkach A4. Wystarczy kliknąć w obrazek i zapisać na swoim komputerze. Jeśli będziecie potrzebować takich samych na jednym arkuszu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Protein pancakes! 164

ciasto było gęstsze :) Gotowy naleśnik wędruje na talerz i teraz możecie czarować  z dodatkami :) U mnie jogurt naturalny, ananas, truskawki  i odrobina (podkradzionej współlokatorowi - R. wybacz :)) czarnej porzeczki :) Smacznego

Spektrum Smaku
Koktajl ze szpinakiem i porzeczką 117

Dziś w moim koktajlu wylądował szpinak prosto z grządki, czerwone porzeczki prosto z krzaczka i maślanka prosto ze sklepowej półki, do tego odrobina cukru i gotowe. Odkąd stałam się szczęśliwą posiadaczką blendera Aura Mix&Go Pro Russell Hobbs, nie kupuje już smakowych jogurtów. Miksuje wszystkie dostępne plony mego ogrodu, gdyż blendowanie tym urządzeniem jest tak łatwe i przyjemne

Jadło i czytadło
Brownie na wypasie 137

dodać jedno całe jajko, tyle mąki (pszennej i kukurydzianej) i mleka, żeby otrzymana masa miała konsystencję lekko ciągnącą się za miotełką (sprawdzone kryterium konQbka), cukier oraz dużą garść czerwonych porzeczek. Usmażyć omlet i podać ze śmietanką, rabarbarowym musem i czarnymi malinami

les mirabelles
List do Złodzieja. I obłędnie aromatyczny dżem z bzem 146

pestkami, dodać pektynę, wymieszać. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zamknąć, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! W ogóle uważam, że wszelkie wariacje z bzem będą smakowały wybornie. Wiśnie na przykład, albo czerwona porzeczka... Gdybym tylko mogła, przetestowałabym wszystkie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkoptowe z czerwoną porzeczką 124

fareast-language:EN-US;} Składniki:   6 jajek 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 500 g czerwonej porzeczki Mąkę z proszkiem przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Do ubitej piany dodawać stopniowo cukier, nadal miksujemy. Następnie dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Wolnym

kulinarnyswiatdomi
sernik na zimno z porzeczkami 163

jednej dodajemy kakao i mieszamy. dodatki: ok. 80 g okrągłych biszkoptów (ja zużyłam 15 szt. o 5 cm średnicy) 1 galaretka czerwona (rozpuszczona wg opisu na opakowaniu) ok. 200 porzeczek (mieszanej czerwonej z czarną) wykonanie: Dno i boki tortownicy (24 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia. Sód tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę kakaową i wstawiamy na chwilę do lodówki. Następnie

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania