porzeczki - 3095 przepisów (strona:147/207)

Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 165

litra śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 wanilii 4 łyżki maki 4 białka 250 g mrożonych owoców jagodowych (u mnie 150 g jagód i 100 g porzeczek-czarnych i czerwonych) cukier puder      Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C. Śmietanę ubijamy z cukrem, ziarenkami wanilii, mąką, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy

Rozpustne gotowanie
Woda Różana 137

próbowałam się od niej wymigać ile się da. Nie pytajcie czemu, sama nie wiem. Szukałam wymówek, że skąd ja płatków tyle zdobędę itd. Któregoś dnia pojechałam na działkę zebrać porzeczkę, a tam kwiatów róż od groma. No i wtedy to już obojętnie nie mogłam przejść. Na koniec zbiorów okradłam z płatków kilka krzaków :) Co dalej? Waga zastrajkowała, bo jakiś czas

Blondynka Gotuje
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 240

każdy różni się rodzajem wykorzystanych owoców: Juniper berry, Jazbay oraz Snowberry. Z wyglądu wszystkie trzy z powodzeniem można zaliczyć do grupy owoców jagodowych, także zamiennie można użyć borówek, jagód, porzeczek, malin, jeżyn, truskawek czy poziomek. My wybraliśmy borówki, ale możecie też pomieszać kilka różnych odmian. W grze receptura ciasta składa się z masła, mąki i owoców; od siebie dodaliśmy

Nerds Kitchen
Etykiety na dżemy - 2015 108

Sezon konfiturowy w pełni dlatego postanowiłam przygotować etykiety na słoiki z pysznymi owocami. Zaprojektowałam 11 etykiet na przetwory z jagód, śliwek, agrestu, wiśni, truskawek, porzeczki, brzoskwiń. Mam nadzieję, że skorzystacie. Etykiety przeznaczone do druku , wykonane w wysokiej rozdzielczości. Zestawione na dwóch kartkach A4. Wystarczy kliknąć w obrazek i zapisać na swoim komputerze. Jeśli będziecie potrzebować takich samych na jednym arkuszu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Protein pancakes! 146

ciasto było gęstsze :) Gotowy naleśnik wędruje na talerz i teraz możecie czarować  z dodatkami :) U mnie jogurt naturalny, ananas, truskawki  i odrobina (podkradzionej współlokatorowi - R. wybacz :)) czarnej porzeczki :) Smacznego

Spektrum Smaku
Koktajl ze szpinakiem i porzeczką 105

Dziś w moim koktajlu wylądował szpinak prosto z grządki, czerwone porzeczki prosto z krzaczka i maślanka prosto ze sklepowej półki, do tego odrobina cukru i gotowe. Odkąd stałam się szczęśliwą posiadaczką blendera Aura Mix&Go Pro Russell Hobbs, nie kupuje już smakowych jogurtów. Miksuje wszystkie dostępne plony mego ogrodu, gdyż blendowanie tym urządzeniem jest tak łatwe i przyjemne

Jadło i czytadło
Brownie na wypasie 124

dodać jedno całe jajko, tyle mąki (pszennej i kukurydzianej) i mleka, żeby otrzymana masa miała konsystencję lekko ciągnącą się za miotełką (sprawdzone kryterium konQbka), cukier oraz dużą garść czerwonych porzeczek. Usmażyć omlet i podać ze śmietanką, rabarbarowym musem i czarnymi malinami

les mirabelles
List do Złodzieja. I obłędnie aromatyczny dżem z bzem 130

pestkami, dodać pektynę, wymieszać. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zamknąć, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! W ogóle uważam, że wszelkie wariacje z bzem będą smakowały wybornie. Wiśnie na przykład, albo czerwona porzeczka... Gdybym tylko mogła, przetestowałabym wszystkie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkoptowe z czerwoną porzeczką 109

fareast-language:EN-US;} Składniki:   6 jajek 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 500 g czerwonej porzeczki Mąkę z proszkiem przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Do ubitej piany dodawać stopniowo cukier, nadal miksujemy. Następnie dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Wolnym

kulinarnyswiatdomi
sernik na zimno z porzeczkami 146

jednej dodajemy kakao i mieszamy. dodatki: ok. 80 g okrągłych biszkoptów (ja zużyłam 15 szt. o 5 cm średnicy) 1 galaretka czerwona (rozpuszczona wg opisu na opakowaniu) ok. 200 porzeczek (mieszanej czerwonej z czarną) wykonanie: Dno i boki tortownicy (24 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia. Sód tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę kakaową i wstawiamy na chwilę do lodówki. Następnie

Domowy Smak Jedzenia
Leśny mech 201

śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo owoce do dekoracji . Wszędzie w przepisach jest granat, ja użyłam naszych sezonowych owoców-czerwonej porzeczki Kiedy kupisz szpinak mrożony, od razu zostaw go na sitku, musi być rozmrożony i dobrze odciśnięty z wody. Można go dodatkowo potraktować blenderem ręcznym. Jaja z cukrem i cukrem waniliowym

Z Kuchni Do Kuchni
Jogurtowy deser śniadaniowy z granolą i owocami 213

odrobina magii w postaci granoli, czyli płatków owsianych lub jęczmiennych uprażonych z dodatkiem migdałów, wiórków kokosowych i miodu. Całość uzupełnia warstwa ulubionego dżemu, w moim wypadku - z czarnej porzeczki. Granoli z płatków można przygotować więcej - w szczelnym pojemniku spokojnie można ją przechowywać tydzień i dłużej. Składniki: na granolę: 2 szklanki płatków owsianych lub jęczmiennych 1/3 szklanki płatków z migdałów

W SMAK
Ciasto jagodowe 146

być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę jagodową: 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub czarnej porzeczki + 150 ml wody 250-260 g jagód (do zblendowania) 500 g serka śmietankowego naturalnego (można zastąpić serkiem homogenizowanym) 1 opakowanie żelatyny-fix deserowej Dr Oetkera 120 g jagód (wrzucane

Passions hobbies life
Bułeczki drożdżowo-serowe z wiśniami. 165

bałtyckiej plaży. Ale teraz wracam już z nowa porcją słodkości. Sezon owocowy w pełni i miałam dziś dylemat czy wybrać długo goszczące w tym roku truskawki , czarne porzeczki, słodkie maliny czy kwaśne wiśnie. Wybór padł na te ostatnie . A z nich bułeczki. Ciasto drożdżowe z dodatkiem białego sera , delikatne , wilgotne i puszyste.. A na dokładkę solidna porcja słodkiego lukru

Malinowa Kawiarenka
Ciasto z truskawkami 145

jabłkach można ułożyć gęściej). Całość pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach. RADY: Do tego ciasta można wykorzystać różne owoce, np. truskawki, jabłka, czereśnie, maliny, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie, itp. Z każdym owocem smakuje wyśmienicie! Świeże owoce z powodzeniem zastępują marynowane (trzeba odpowiednio wcześniej odsączyć). Do ciasta można dodać odrobinę kakao - będziemy mieć biszkopt czekoladowy :) Jeśli na dużą blaszkę

Kolorowy Przepisownik