domowa wędlina-schab schab karkowy wędzony w domu schab pieczony z morelami schab pieczony z konfiturą z orzechów polędwiczki wieprzowe wędzone w domu karkówka pieczona z czarną porzeczką wędzonki boczek pieczony boczek pieczony w niskiej temperaturze rostbef z trawą żubrową pasztet z dzika pasztet z żurawiną pasztet wieprzowy z grzybami pasztet z cielęciny z żurawiną pasztet z wątróbki
królestwo garówśrodku ma być różowa a z wierzchu ładnie przyrumieniona. Podawać z cebulką duszoną lub smażoną. Ja podałam ze smażonymi w głębokim tłuszczu krążkami cebuli i sosem z czerwonej porzeczki. zastawa
królestwo garówdumni, przez kolejne sześć lat wino to otrzymywało trzy kieliszki w przewodniku Gambero Rosso . Kolor ciemny rubin z refleksami granatu. Zapach jest intensywny dominują aromaty czerwonych jagód, czarnej porzeczki, śliwki, dzikich wiśni i ziół. Wino jest pełne dobrze zrównoważone z pikantnymi nutami. Taniny są bardzo ładnie wtopione. Delikatne, kompletne wino. Andrea polecał je do dań z koniny, delikatnej duszonej
królestwo garówKilka listków szpinaku pokroić w cienkie paski. Na liściach szpinaku ułożyć łososia i paski galaretki, na wierzchu ułożyć paski listków. *Użyłam mrożonej mieszanki owocowej Hortex- wiśnie, truskawki, czarna porzeczka, maliny . zastawa
królestwo garówłatwiejszy, też kruche 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 400 ml śmietany kremówki 30%, 2 – 3 łyżki cukru pudru maliny, jagody, borówki, porzeczki.... Wykonanie w przypadku obu przepisów takie samo. Wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę
królestwo garówregionu Valencia. Jest to kupaż Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Wino we francuskim stylu. Dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach. Bardzo aromatyczne ( wiśnie, czarna porzeczka, pieprz oraz lekka, ale nie przesadzona wanilia). To już poważniejsze wino do poważnych dań np. wołowiny z grilla. " Pyrene " Crianza 2009 – 19,99 zł. Kupaż Tempranillo i Cabernet Sauvignon. Piękny rubinowy kolor, wyraźne
królestwo garówkwasowo - podpuszczkowy ( krótko dojrzewający) absolutnie unikatowy w skali światowej. Jest to ser młody, delikatny, bardzo aromatyczny. Od strony skórki jest obłożony wytłoczynami po najlepszych nalewkach ( smorodiny, czerwonej porzeczki ) Dojrzewa- maceruje się w oparach nalewki w szczelnie zamkniętych pojemnikach zrobionych ze szlachetnego drewna. Pachnie genialnie, smakuje obłędnie. Kozidymek to ser wędzony podpuszczkowy. Leżakuje kilka dni a potem przez kilka godzin wędzony
królestwo garówMedoc 2010 (33 zł ), kupaż cabernet sauvignon z merlotem z małą domieszką cabernet franc. Wino spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino smakuje i pachnie dojrzałymi czerwonymi wiśniami, czarną porzeczką, jeżynami. Wędzona pierś kaczki podana na doskonałym pieczonym na miejscu chlebie z popiołem, do tej przekąski zaproponowano nam wino Les Caves du Pré Côtes du Rhône Puy Saint
królestwo garówbeczce. Próba opisania aromatów tego wina jest niebywale trudna. Powiedzieć, że są intensywne to mało. Wyczuwamy tu przede wszystkim słodycz oraz cynamon, kamforę, czekoladę, masło, lukrecję, gałkę muszkatołową, czarną porzeczkę, drewno. Równie trudno opisać smak tego wina. Jest niebywale bogate, aksamitne, słodkie z lekką goryczką ale jednoczenie ze sporą dozą świeżości. Wyczuwamy tam smak czerwonych owoców, migdałów. Jest po prostu
królestwo garównich zaproponowano nam wino Marques De Casa Cabernet Sauvignon. Typowy, bardzo przyjemny przykład chilijskiego Cabernet Sauvignon z Maipo Valley. O pięknym głębokim czerwonym kolorze i aromacie wiśni, czarnej porzeczki, jeżyny, czekolady i dymu z ładnie schowanymi jedwabistymi taninami. Desery: Panacotta z oliwą z oliwek / winogrona / borówki amerykańskie Gruszki / rodzynki / orzechy włoskie / sopaipillas pasadas(6) Borgoña(7) / kokos / owoce leśne
królestwo garówaromacie przypomina agrest i zielone marynowane papryki. W smaku jest lekkie i świeże. Krásná Hora Sauvignon Blanc 2012 W nosie dominują aromaty kwiatów czarnego bzu i czarnej porzeczki. Usta pełne, w smaku charakterystyczna mineralność z Podvorova, karmelowe zakończenie. Sauvignon może nie każdemu będzie do dań z gęsi odpowiadało, ale myślę, że wyrazisty smak gęsiny, wymaga wyrazistego wina
królestwo garówGavi ’13, które było idealnym wstępem do Barbery del Monferrato Maria 2012. To wino charakteryzowało się żywym i lśniącym rubinowo-czerwonym kolorem, zdecydowanym owocowym aromatem, z nutami dzikiej jagody, porzeczki i wiśni oraz przyjemnym i długim posmakiem. Idealnie komponowałoby się z pieczonym lub gotowanym mięsem czy też makaronami np. autorstwa Joanny. Najciekawsze wino oczywiście było na koniec, czyli Barolo Tradizione
królestwo garówtalerz, polać masłem i odczekać 5 minut. Oprószyć solą. Podawać. Do steka polecam Merlot trocken barrique Rappemhof: Unikatowe, wytrawne, aksamitnie miękkie Merlot o rubinowej barwie i bukiecie pełnym czerwonych porzeczek i suszonych śliwek. Na finiszu pikantne akcenty z ciemną czekoladą w tle. Wino leżakowane w beczce barrique z francuskiego dębu. poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji
królestwo garówpotraw z czerwonego mięsa. Importer: PWW Sp. z o.o. Starmont Cabernet Sauvignon 2010 Region: Napa Valley Cabernet Sauvignon z Napa Valley w całej swojej okazałości - aromaty dżemu z czarnych porzeczek, nalewki, wanilii i przypraw egzotycznych, a w ustach skoncentrowane, krągłe i trwałe w posmaku. Dodanie odrobiny Merlot sprawiło, że dużo wcześniej taniny zyskują na miękkości i dojrzałości. Ekstraktywne i atłasowe
królestwo garówmnie najlepsze wino wieczoru, tu odezwała się moja miłość do rieslinga :) Dawson Creek Cabernet Sauvignon 2012 - dobrze zbalansowane, w nosie i ustach ciemne owoce z przewagą czarnej porzeczki i wiśni. Primavera Dao Casal Mor Special Selecion 2012 w nosie dojrzałe owoce i przyprawy, w ustach krągłe, świeże. Do ryb, makaronów i serów. Château Tour Prignac Medoc 2011 Rubinowe, nuty czerwonych
królestwo garów