Kolorową, pachnącą surówkę z pomidorów, ogórków świeżych i ogórków małosolnych. Skusicie się? Zachęcam również do przeczytania przepisu na ogórki małosolne . Składniki: 3 zwykłe pomidory lub około 14 koktajlowych 2 -3 świeże, małe ogórki gruntowe 2 -3 małe ogórki małosolne 1 średnia czerwona cebula 3/4 - 1 płaska łyżeczka oregano 3/4 - 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
Smak mojego domuteraz już kolejny pomysł na sałatkę. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 2 piersi kurczaka, 200 g kiełków soi, 2 cebule, liście sałaty, 2 duże pomidory albo garść pomidorków koktajlowych, 2 łyżki pokruszonych orzeszków ziemnych, 3 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki oleju arachidowego, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka octu winnego xeres. Przygotowanie: Kroimy mięso kurczaka. Rozdrabnimy (kruszymy) orzeszki
MODA NA BIOszpinaku i czerwony pomidor :) Całość zwieńczyły przyprawy i posiekana natka pietruszki. Smacznego! Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 1 Składniki: 2 jajka Cebula Garść liści szpinaku ½ pomidora (można zastąpić pomidorkami koktajlowymi) łyżka masła Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Na patelni rozgrzewamy ½ łyżki masła i wrzucamy posiekaną cebulę. Podsmażamy na złoto kolor. Szpinak myjemy i odcinamy twarde ogonki
Kolizje SmakówDziś bardzo prosty przepis na mule na maśle i z pomidorami. Zabrakło białego wina ;) Trzeba było improwizować ;) Składniki: 1 kg świeżych lub mrożonych muli 2-3 duże pomidory lub małe opakowanie koktajlowych 1 duża cebula 4-5 ząbków czosnku 1 szklanka bulionu lub wody do podlania 2-3 łyżki masła natka pietruszki sól pieprz łyżeczka ziół prowansalskich Mule
Jemy Pijemypozbawiamy stwardniałych części. Rozgrzewamy szeroki rondel lub garnek, dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego. Gdy ten się rozgrzeje wrzucamy cebulę i dodajemy przyprawy. Obsmażamy mieszając. Po chwili dodajemy pomidory z puszki, można dołożyć koktajlowych, gdyż są niezwykle słodkie. Doprawiamy solą.Możemy dodać 2 daktyle, złagodzą kwaskowaty posmak pomidorów z puszki. Kolejno dodajemy starty imbir, czosnek i gotujemy pod przykryciem około
Z Kuchni Do Kuchniwykonaniu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno w te upały😎😓 Składniki: -100 g kaszy jaglanej -pół puszki tuńczyka -1 papryka -1 cebula -1 duży pomidor lub parę szt koktajlowych -2 jajka -100 g jogurtu naturalnego -masło do wysmarowania formy Przygotowanie: 1. Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy do przestygnięcia. 2. Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę
Zdrowie i pysznie na talerzusałatka jest wyrazista w smaku i zarazem zdrowa. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 3 Składniki: 3 jajka 250 g brokułów 10 pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory Sos czosnkowy: 5 łyżeczek jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Ugotować brokuły zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować jajka na twardo, ostudzić
KuchniaWeDwoje.plsię przyjęła jest troszkę inna. Składniki: 1 sałata lodowa lub lollo (karbowana) 1 ogórek 1 mała czerwona cebula 1 opakowanie sera typu feta pęczek rzodkiewek kilka pomidorków koktajlowych sos winegret Przygotowanie: Pokrój pomidory w ćwiartki, ogórek w plastry (ja zawszę obieram go ze skórki) i cebulę w piórka. Fetę podziel na większe kostki. Dlaczego większe? Podczas mieszania często zmniejszają swoją(...)gdyby nie było go za wiele) i wymieszaj . Posyp sałatkę startym parmezanem. Gotowe! Sałatka z pomidorami i grzankami To sałatka typu: szybciej już się nie da . Kilka składników, prosta, a do przekąszenia przy kiełbasce i karkówce będzie akurat. Składaniki: mix sałat kilka pomidorków koktajlowych grzanki 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu ząbek czosnku sól pieprz koperek Ułóż na głębokim
Rozdomowionakremowa i aromatyczna. GULASZ Z BATATA I CUKINII Czas przygotowania 30-40 minut Z podanych składników przygotowałam dwie porcje Batat Pół dużej cukinii 4-5 pomidorki koktajlowe 2-3 suszone pomidory Około 300 ml passaty pomidorowej Do garnka wlać passatę pomidorową i wstawić na mały ogień Batata pokroić w kostkę, wrzucić do passaty i dolać tyle wody, żeby bataty
HealthyCreationssłoik suszonych pomidorów w olejusłodka paprykasól,pieprzolej do smażeniaSałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do miski. Ser sałatkowy pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe, dałam żółte i czerwone, przekroić na pół. Połówki suszonych pomidorów przekroić na pół. Wszystkie pokrojone składniki dodać do porwanej sałaty. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć słodką papryką i solą oraz pieprzem. Usmażyć na patelni
Monia miesza i gotujeodrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente. Makaron wykładamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem bolońskim. Smacznego! Inne przepisy na makarony: Makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem Post Makaron razowy z sosem bolońskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!odrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente. Makaron wykładamy na talerzu i polewamy przygotowanym sosem bolońskim. Smacznego! Inne przepisy na makarony: Makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem Post Makaron razowy z sosem bolońskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mielonego mięsa z indyka 1 średnia cukinia puszka kukurydzy konserwowej puszka 400 g pomidorów krojonych z papryczką chili sól bazylia suszona oregano czosnek granulowany tymianek mielony kminek 20-25 dag sera gouda 50 dag makaronu muszelki lub innego grubszego kilka pomidorków koktajlowych lub śliwkowych (dałam oba rodzaje) porządna garść posiekanego grubego szczypioru masło do wysmarowania formy WYKONANIE: Makaron ugotować(...)zapiekania posmarować masłem, piekarnik rozgrzać do 180 stopni z termo obiegiem. Masę mięsno warzywną wymieszać z odcedzonym makaronem. Na koniec dodać utarty ser, posiekany szczypior i pomidorki koktajlowe, lub pokrojone w cząstki pomidory śliwkowe. Wymieszaną masę wyłożyć do formy, całość przykryć folią aluminiową. Zapiekać 30 minut
Kuchenne zapiski Edytypowrocie z wakacji mój ogród przywitał mnie piękną dynią i mnóstwem pomidorów. Mam w sumie 7 rodzajów pomidorów w szklarni, ale moimi faworytami są żółte koktajlowe. Miałam ochotę na coś lekkiego ale jednocześnie kremowego, bo u mnie już pogoda jesienna. Padło oczywiście na mój ulubiony typ dania czyli curry. Miśka po raz kolejny stwierdziła, że robię najlepsze curry na świecie(...)porcji: około 1-1,2 kg dyni, po obraniu ze skóry i wyrzuceniu bebechów powinno być około 800 g 400-500 g pomidorków koktajlowych 1-2 cebule 50 g suszonych pomidorów- mogą być te w zalewie, a wtedy wykorzystaj pozostały olej do podsmażenia cebuli 400 ml mleka kokosowego (cała puszka) łyżeczka mieszanki garam masala płaska łyżeczka mielonej kolendry pół łyżeczki
greenscarfpapryką i kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 150 g kiełbasy śląskiej mała cebulka mała papryka ząbek czosnku 2 pomidory (zamiast jednego pomidora dodałam garść pomidorków koktajlowych, bo akurat miałam w lodówce) łyżeczka słodkiej papryki pół łyżki ostrej papryki pół łyżeczki zmielonego kuminu (roztartego w moździerzu) 4 jajka sól i pieprz do smaku łyżka masła
Kuchnia Bazyliipapryką i kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 150 g kiełbasy śląskiej mała cebulka mała papryka ząbek czosnku 2 pomidory (zamiast jednego pomidora dodałam garść pomidorków koktajlowych, bo akurat miałam w lodówce) łyżeczka słodkiej papryki pół łyżki ostrej papryki pół łyżeczki zmielonego kuminu (roztartego w moździerzu) 4 jajka sól i pieprz do smaku łyżka masła
Kuchnia Bazylii