Szybka, zdrowa i lekka sałatka na szpinaku z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi, wzbogacona lekko suszonymi pomidorami i świeżymi owocami borówki. Artykuł Sałatka ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami pochodzi z serwisu
NiePieprz.plSałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, prażonymi orzechami nerkowca, posypana pokruszonym serem feta. Z pysznym dressingiem miodowo-musztardowym. To moja propozycja w sezonie na szparagi
Moja DelicjaCzęsto robię taką sałatkę jako dodatek do obiadu. Wszystkim bardzo smakuje. Polecam przepis :) SKŁADNIKI: 0,5 sałaty lodowej 0,5 czerwonej cebuli pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych zielony ogórek opcjonalnie 0,5 czerwonej lub żółtej papryki szczypiorek słonecznik łuskany SOS: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz, sok z cytryny odrobina musztardy WYKONANIE: Sałatę myjemy, odsączamy
Pani na deserśredniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Mała zielona papryka Główka średniej wielkości kopru włoskiego Mała cebula Czosnek Szczypiorek Pietruszka Szpinak Kilogram świeżych pomidorów 250 g pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) Cytryna 2 puszki cieciorki Szalotka Musztarda francuska Opakowanie passaty pomidorowej (400 ml) 400 g soczewicy czerwonej Pól kilo mąki Drożdże Mały jogurt naturalny Razem
Niedzielny kucharzmnie bez laktozy) szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku łyżka masła Sałatka z komosą ryżową: 100g ugotowanej i ostudzonej komosy ryżowej (waga produktu przed ugotowaniem) 2 pomidory lub 150g pomidorków koktajlowych 3 ogórki gruntowe niewielka czerwona cebula 150g papryki w różnych kolorach (ja użyłam czerwonej, zielonej i żółtej) pęczek natki pietruszki (opcjonalnie) Sos: oliwa 2 łyżki, sok z cytryny
DietologPodczas mojej ostatniej przerwy w blogowaniu, wbrew pozorom, wcale nie próżnowałam. Między innymi słuchałam Waszych sugestii odnośnie sposobu prowadzenia bloga, prezentowania przepisów jak i Waszych propozycji
Garniec MagalieSkładniki; 2 jajka 1/2 kulki mozzarelli 5 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej papryki 1/2 brokuła (ugotowanego w osolonej wodzie) 2 plastry szynki konserwowej sól pieprz garść startego
MojaQchnia.plSałatka ze szpinakiem, fetą, pomidorkami, borówkami i prażonym słonecznikiem z dodatkiem świeżych ziół to proste i szybkie danie, idealne na drugie śniadanie, lunch lub kolację. Prażony
Moja Delicjaformie zapiekanej do tego maślanka, koperek i można się zajadać. Takie obiady uwielbiam. dużo ziół, warzyw sezonowych. 70 dkg młodych ziemniaków małych 200 g bobu 6 pomidorów suszonych 6 pomidorków koktajlowych 8 plastrów boczku wędzonego 2 jajka koper świeży, bazylia sól, pieprz 1/2 łyżeczki tymianku1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 4 łyżki oleju rzepakowego Ziemniaki małe nie obieram tylko
wesoła kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka doskonała! Miodowo – musztardowy kurczak podany na sałacie z dodatkiem awokado, pomidorków i chrupiącego boczku. Jednym słowem –
Marta GotujeSkładniki: 1 mała główka sałaty lodowej 4 parówki z szynki 6 pomidorków koktajlowych żółtych 6 pomidorków koktajlowych czerwonych 4 suszone pomidory 1 średnia cebula 3 ogórki kiszone 200 g sera typu fety 8 - 10 łyżek oliwy z oliwek pieprz, papryka słodka, majeranek, suszony czosnek Jak przyrządzić? Umytą i osuszoną sałatę posiekaj, ułóż w głębszej misce. Dodaj umyte
Zasmakuj KuchniSałatka Caprese z cebulką to szybka i prosta sałatka, która idealnie nadaje się do potraw z grilla. Mozzarellę w mini kuleczkach można oczywiście zastąpić zwykłą mozzarellą
Kulinarne PrzebojeFrisco.pl po raz kolejny zorganizowało świetne warsztaty! Jedne warsztaty, jeden temat, świetne produkty #friscofresh i najlepsi szefowie kuchni - czego chcieć więcej? Kiedy dowiedzieliśmy się, że
Plate of JoySkładniki: główka sałaty lodowej, 250 g pomidorków koktajlowych (mogą być normalne pomidory), ogórek świeży, 160 g wymieszanych oliwek (czarnych i zielonych), 1 czerwona cebula, 250 g sera feta, kilka listków świeżej bazylii, 50 ml oliwy extra virgin (4 i 1/2 łyżki), 1 łyżka oregano, szczypta soli, grzanki ( ja użyłam czosnkowych). Przygotowanie: Oliwę wymieszać z oregano i szczyptą soli. Sałatę umyć
W kuchni u MonikiMoja przygoda z omletami rozpoczęła się późno.W domu nie było tradycji ich przygotowywania. Lubie robić takie małe jednoosobowe omlety, na małej patelni. Ładnie się prezentują
Plate of JoyOstatnio robiłam brukselkową tarte tatin z przepisu od Yotama, który znalazłam u Moniki . Przepis czeka na dodanie w kolejce - wprowadziłam tam małe zmiany, ale o
Plate of JoyZaczął się najpiękniejszy okres w roku. Ciepłe i przyjemne powietrze, zieleń i zapach konwalii. I ten cudowny stan kiedy idzie się na targ i z lekkim
Plate of JoyNajpiękniejszy kulinarny czas - wiosna, lato! Cudowne warzywa i owoce, chce się je wszystkie! Wspaniale smakują szparagi w tarcie czy z makaronem, ale aby się nimi nasycić
Plate of Joybakłażan ma błyszcząca, jędrną skórkę! Składniki (2 porcje): 1 duży bakłażan (lub 2 małe - są lepsze, nie czuć w nich goryczy) 1 papryka żółta 10 pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłym pomidorem) 1/3 pora mozzarella 125 g 1/3 papryczki pepperoni bez pestek 1/2 pęczka natki pietruszki 1. Bakłażana przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ pozostawiając około 0,5 cm dokoła. Posolić (zarówno
Powiedz dietom niesprawdza się jako chłodnik w cieplejsze dni spożywana bezpośrednio po uprzednim schłodzeniu w lodówce :) Składniki: 1/2 główki sałaty, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, 1 ogórek świeży, 3 pomidory lub garść pomidorków koktajlowych, garść oliwek, opakowanie sera typu feta, sos vinegrett. Przygotowanie: 1. Sałatę myjemy, kroimy w drobne paski. Wrzucamy do salaterki. 2. Resztę warzyw myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę
Kuchnia Pełna Pasjipizzę + trochę do podsypania, 50 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 200 ml wody 3 łyżki oleju, ser mozzarella mini pomidorki koktajlowe zielone oliwki z papryczkami 1 duży pomidor 2 łyżki domowa lutenica gałązka świeżego rozmarynu PRZYGOTOWANIE: Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, a paprykę w kroimy w paseczki. W rondelku mieszamy wodę z olejem, cukrem, lekko podgrzewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjuż obrane, nie będziecie musieli ich sami obierać. Krewetki podsmażamy na masełku ok. 6 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy na patelnię pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe i dusimy całość aż pomidory zaczną puszczać sok. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z krewetkami i całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Post Makaron z krewetkami i pomidorkami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kiełbasa (lub dwie małe cienkie kiełbaski dobrej jakości) · puszka słodkiej fasolki w sosie pomidorowym · pomidorki koktajlowe (lub zwykłe, duże soczyste pomidory) · 2 jajka sadzone z wolnego wybiegu · 2 tosty PRZYGOTOWANIE: Kiełbasę usmażyć dobrze na patelni
Calzonella.compowinien być zbyt mocno ugotowany, no, ogórki też fajnie jakby były smaczne;) Reasumując, to bardzo fajna sałatka:) 1 duży brokuł lub dwa mniejsze 3 dojrzałe pomidory lub około 200 g pomidorków koktajlowych 6-7 ogórków konserwowych 4-5 jajek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu sól Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru(...)Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na ćwiartki lub w dużą kostkę. Pomidory po sparzeniu i obraniu ze skórki kroimy w ćwiartki lub w kostkę (wówczas pozbawiam je gniazd nasiennych). Jeśli wykorzystujemy pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić je na pół. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem i solą i powstałym sosem polewamy sałatkę
Smaki Na Talerzupachnące, słodkie, takie jakie tylko latem potrafią być! Składniki: 2 ciabatki lub kawałek bułki francuskiej Mała czerwona cebula Dwie garści sałaty: rzymska, mieszanka sałat 2 garście pomidorków koktajlowych lub miks różnych, dojrzałych pomidorów – 4-6 sztuk Kilka plastrów wędzonej/suszonej szynki Pół pęczka pietruszki Pół pęczka bazylii 3 łyżki octu balsamicznego albo soli z cytryny 3 łyżki oleju Sól
Niedzielny kucharzMakaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, pieczarkami, oliwkami i jajkiem z dodatkiem chili i czosnku i pomidorków koktajlowych To danie w pełni pokazuje jak w naszym domu uwielbiamy makaron, łącząc z nim wiele pysznych produktów. Stworzona kompozycja smaków jest pyszna, wszystko ze sobą idealnie współgra, nie potrzeba nic więcej. Niby tak proste danie a wspaniałe. Jeśli(...)świetujzlubellą #ŚwiatowyDzieńMakaronu Przepis: (dla 3 osób) Składniki: 300 g #makaronlubella Pióra penne rigate 250 g świeżego szpinaku 15 sztuk pieczarek 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie (240g) 3 jajka 6 ząbków czosnku 10 pomidorków koktajlowych 12 dużych oliwek lub 24 małe 1 żółta papryczka chili przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, pieprz, papryka słodka, zioła małgorzatki Wykonanie: 1. Jajka gotujemy
Mój pomysł naśniadanie. Dzisiaj pomysł na sałatkę z serem pleśniowym. Składniki /1 porcje: – duża garść sałaty rzymskiej z liściami szpinaku – ½ sera pleśniowego błękitny np. Lazur – 1 pomidor malinowy lub kilka pomidorków koktajlowych – 2 łyżki kukurydzy konserowej – ½ dowolnej papryki – oliwa z oliwek – ocet balsamiczny – sól i pieprz opcjonalnie – ulubione zioła Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy
I LOVE LIFEwariant) obranych i przekrojonych na pół Jajka z pastą z sera pleśniowego: 50 g sera rokpol lub lazur 20 g majonezu 4 plastry świeżego ogórka 4 plasterki pomidora (lub 8 plasterków pomidorków koktajlowych) 1 łyżka szczypiorku Jajka z pastą z łososia: 50 g wędzonego łososia 20 g majonezu 1 plasterek cytryny gałązka koperku Jajka z majonezem i krewetkami(...)krewetek koktajlowych (ugotowanych) ok. 30 g majonezu szczypiorek lub koperek Wykonanie: Jajka z pastą z sera pleśniowego. Ser miksujemy lub rozgniatamy widelcem i mieszamy z majonezem. Nakładamy na połówki jajek za pomocą szprycy zakończonej ozdobną końcówką (np. gwiazdką). Ozdabiamy połówkami plasterków ogórka i pomidora. Na koniec całość posypujemy szczypiorkiem. Jajka z pastą z łososia. Łososia miksujemy w blenderze na gładką
MyCookBook.pl