makaronem volanti. Po prostu pycha! Składniki na 4 porcje: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz z młynka 1/2 łyżeczki cukru 400 g filetu z dorsza 250 g pomidorków koktajlowych 350 g volanti (włoski makaron) garść ziół: oregano lub bazylia Wykonanie: obrać i drobno pokroić cebulę i czosnek. Posmażyć na rozgrzanej patelni(...)Dodać puszkę pokrojonych pomidorów. Puszkę popłukć małą ilością wody i dolać do sosu. Dodać cukier, sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować 15-20 minut. Pod koniec gotowania dołożyć pokrojonego w grubą kostkę, odfiletowanego,obranego ze skóry dorsza i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Gotować z dorszem kilka minut i pozostawić pod przykryciem, by ryba "doszła" w międzyczasie ugotować makaron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli uwielbiacie czarną rzepę jak my to proponuję Wam świetną surówkę do obiadu. Składniki: 2 czarne rzepy 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory bądź kilka pomidorków koktajlowych 1/2 pęczka szczypiorku sok z 1/2 cytryny 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól,pieprz Rzepę obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Kapustę umyć,osuszyć
Niespełnione zdolności kulinarnemaślana lub węgorz. Do nadzienia dodaliśmy też trochę pomidorków koktajlowych. Efekt jest absolutnie wspaniały: rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Sprawdź też przepis na calzone z warzywami i chorizo – idealne do zagospodarowania resztek z lodówki. Składniki: Wędzony pstrąg 1 duży ziemniak Mała cebula czerwona 2 pomidory Natka pietruszki 2 łyżki masła Sól, pieprz Ciasto: 2 szklanki(...)duże pierogi), uformuj w kulki i rozwałkuj każdą na bardzo cienki placek. Na środek placka połóż plastry ziemniaka z cebulą, kawałki wędzonej ryby i jeden-dwa pomidorki koktajlowe (lub cząstki pokrojonego pomidora). Posól, popierz i zawiń pieroga, dobrze sklejając brzegi. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do pieca nagrzanego na 180 stopni na około 20 minut, albo aż mocno się przyrumienią
Niedzielny kucharzZdrowa pizza z mąki orkiszowej z mozzarellą, pomidorami i rukolą , na domowym sosie pomidorowym to nasza ulubiona pizza fit, którą często robimy i nie mamy wyrzutów
Moja Delicjapomidory, ale też pomidory teraz są chyba najlepsze. Proponuję zrobić domowe suszone pomidory. Zrobienie suszonych domowych pomidorów nie jest trudne ani skomplikowane. Można ususzyć pomidorki koktajlowe jak poniżej, albo zwykłe duże pomidory (muszą być mięsiste najlepsze są podłużne, niezbyt duże). Jeśli decydujemy się na zrobienie dużych pomidorków, najpierw trzeba je przekroić wzdłuż i usunąć pestki. Składniki: pomidory ocet winny sól
Mama Gotujerodziny czy gości z dodatkiem np.chleba żytniego. Bardzo prosta i szybciutka w wykonaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 opakowanie łososia wędzonego (130 g) -1 brokuł -2 pomidory lub parę szt koktajlowych -1 kulka mozzarelli -pieprz, sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Łososia rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki. 2. Różyczki brokuła blanszujemy i kroimy również na mniejsze kawałki (wystarczy
Zdrowie i pysznie na talerzudodatek do drugiego dania. Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :) Składniki: 1 woreczek mixu sałat dostępnych np: w Biedronce 1/2 szklanki oliwek 2 awokada kilka pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 1 torebeczka sosu sałatkowego greckiego 100 g kwaśnej śmietany sól pieprz do smaku Wykonanie : Sałaty myjemy i odsączamy z nadmiaru
Sama słodycz i szczypta chiliDzisiaj zapraszam na absolutnie rewelacyjną przekąskę we włoskim stylu. Banalnie prosta w przygotowaniu focaccia z pomidorami, zielonymi oliwkami i rozmarynem zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia i
Wyprawy kulinarneKolorową, pachnącą surówkę z pomidorów, ogórków świeżych i ogórków małosolnych. Skusicie się? Zachęcam również do przeczytania przepisu na ogórki małosolne . Składniki: 3 zwykłe pomidory lub około 14 koktajlowych 2 -3 świeże, małe ogórki gruntowe 2 -3 małe ogórki małosolne 1 średnia czerwona cebula 3/4 - 1 płaska łyżeczka oregano 3/4 - 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
Smak mojego domuteraz już kolejny pomysł na sałatkę. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 2 piersi kurczaka, 200 g kiełków soi, 2 cebule, liście sałaty, 2 duże pomidory albo garść pomidorków koktajlowych, 2 łyżki pokruszonych orzeszków ziemnych, 3 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki oleju arachidowego, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka octu winnego xeres. Przygotowanie: Kroimy mięso kurczaka. Rozdrabnimy (kruszymy) orzeszki
MODA NA BIOszpinaku i czerwony pomidor :) Całość zwieńczyły przyprawy i posiekana natka pietruszki. Smacznego! Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 1 Składniki: 2 jajka Cebula Garść liści szpinaku ½ pomidora (można zastąpić pomidorkami koktajlowymi) łyżka masła Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Na patelni rozgrzewamy ½ łyżki masła i wrzucamy posiekaną cebulę. Podsmażamy na złoto kolor. Szpinak myjemy i odcinamy twarde ogonki
Kolizje SmakówDziś bardzo prosty przepis na mule na maśle i z pomidorami. Zabrakło białego wina ;) Trzeba było improwizować ;) Składniki: 1 kg świeżych lub mrożonych muli 2-3 duże pomidory lub małe opakowanie koktajlowych 1 duża cebula 4-5 ząbków czosnku 1 szklanka bulionu lub wody do podlania 2-3 łyżki masła natka pietruszki sól pieprz łyżeczka ziół prowansalskich Mule
Jemy Pijemypozbawiamy stwardniałych części. Rozgrzewamy szeroki rondel lub garnek, dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego. Gdy ten się rozgrzeje wrzucamy cebulę i dodajemy przyprawy. Obsmażamy mieszając. Po chwili dodajemy pomidory z puszki, można dołożyć koktajlowych, gdyż są niezwykle słodkie. Doprawiamy solą.Możemy dodać 2 daktyle, złagodzą kwaskowaty posmak pomidorów z puszki. Kolejno dodajemy starty imbir, czosnek i gotujemy pod przykryciem około
Z Kuchni Do Kuchniwykonaniu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno w te upały😎😓 Składniki: -100 g kaszy jaglanej -pół puszki tuńczyka -1 papryka -1 cebula -1 duży pomidor lub parę szt koktajlowych -2 jajka -100 g jogurtu naturalnego -masło do wysmarowania formy Przygotowanie: 1. Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy do przestygnięcia. 2. Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę
Zdrowie i pysznie na talerzu