poszła aronia. Pierwszy raz robię aroniówkę, więc przepis zaczerpnęłam ze Złotej Księgi Nalewek. Wydaje się być dość atrakcyjny, z dodatkiem miodu, goździków, cynamonu, wanilii i skórki pomarańczowej. Jeśli macie ochotę, to róbcie razem ze mną. Gdy moja będzie gotowa, to zmienię zdjęcie profilowe na aroniówkę w kieliszku. Skłądniki: • 400 g aronii
To co kochamćwiartkę świni i musieli przygotować różne polskie specjały. Mama odpowiedzialna była za dekorację stołu i wykonywała między innymi takie róże z czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryki. Dekoracja stołu zdobyła wyróżnienie, a Polacy drugie miejsce. Jestem z niej dumna! Składniki: • 6 naleśników z tego przepisu • 1 brokuł • 500 g sera białego kanapkowego
To co kochammamy wpływ na skład mieszanki. Ja mieliłam przyprawy w starym elektrycznym młynku do kawy. Jeśli nie chcecie bawić się ze skórką cytrynową i pomarańczową, to można kupić gotowe suszone w bardzo dobrym gatunku. Taka domowa przyprawa do piernika zapakowana w ozdobny słoiczek, może być również doskonałym prezentem przedświątecznym. Moja przyprawa pochodzi
To co kochamZapraszam na nalewkę pomarańczową, bardzo aromatyczną i pożądaną w okresie zimowym. Pachnie świętami, ale robi się ją 2 tygodnie, więc już za późno. No chyba, że na Sylwestra i Nowy Rok. Na zdjęciu jest ta ze spodu, najlepsza bo z miąższem pomarańczy, ale po przecedzeniu przez gazę robi się
To co kochampomarańczy delikatnie obrać i pokroić w kostkę. • Zalać spirytusem, dodać sok z grejfruta i odstawić na tydzień. • Po tygodniu zlać nalew, dodać sok pomarańczowy i cytrynowy oraz cukier rozpuszczony w wodzie. • Odstawić ponownie na tydzień, po tym czasie zlać nalewkę przez kilkukrotnie złożoną gazę. • Rozlać do butelek
To co kochamwszelakie babki i to właśnie ten wypiek zalega. Tym razem poleciłam coś łatwiejszego lamingtony. babka kostka masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 - 4 łyżki soku pomarańczowego 200 g wiórków kokosowych Babka taka zwykła w foremce alu... jakie są do kupna w cukierni. Może być piaskowa, z dodatkami co kto ma lub lubi. Kroimy
Dieta moja pasjaroku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ). Robi się je szybko i łatwo, a efekt powala. Są to moje ulubione babeczki. Słodki smak smak ciasta z pomarańczową nutą przełamuje kwaskowata malina. Wszystko dopełnia kremowa polewa z białej czekolady. Dekoracja z czekoladowych jajeczek to miły bonus. POLECAM " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Mufiiny
Wypieki i Rumieńcekawy, kakao, wanilii i odrobiny migdałów. Firma wprowadziła do sprzedaży likiery Baileys o smaku kawowym, kremu karmelowego, miętowo-czekoladowy, orzechowy z orzechami laskowymi, biszkoptowy i o smaku trufli pomarańczowej. Każdy z nich jest bardzo wyraźny, każdy bazuje na oryginalnej recepturze – whiskey, śmietanka i smak. Podobnie do Baileys skomponowany jest likier Carolans – tam mamy mieszankę kilku rodzajów whiskey
Karo in the Kitchenbiszkopt gryczany Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 porcji Składniki 3 łyżki erytrol lub inne słodziwo 3 łyżki mąka gryczana czubate 4 szt jajko 1 łyżeczka esencja pomarańczowa lub łyżka soku z pomarańczy skórka otarta z pomarańczy Sposób przygotowania Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z erytrolem. Do masy z żółtek dodajemy mąkę
Kucharzycautrzymują bardzo długo, dlatego często lubię je piec :) Składniki na 25-35 rogalików: 300 - 350 gr mąki pszennej 30 gr drożdży świeżych żółtko (białko do posmarowania ) parę kropel esencji pomarańczowej lub waniliowej ( nie koniecznie ) 3/4 szklanki letniego mleka szczypta soli 1/4 szkl cukru + 1 łyżka 50 gr masła lub margaryny marmolada różana bądź pigwowa 1. Mleko podgrzewamy
Gotowanie...to proste !dodatkowo błyskawiczna w przygotowaniu. Jeśli nie macie pomysłu na dodatek do obiadu gorąco polecam tą surówkę. Składniki: 1 kapusta pekińska mała puszka kukurydzy 1 papryka (czerwona, pomarańczowa lub żółta) 80 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta cukru łyżka drobno posiekanego koperku sok z cytryny sól pieprz Kapustę opłukać i poszatkować. Paprykę pokroić w kostkę, a kukurydzę
kuchnia doskirazem "na tapecie" znalazło się pieczywo z dodatkiem warzyw . Gospodynią aktualnej Listopadowej Piekarni jest autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Zgodnie z jej wyborem piekliśmy wszyscy bułeczki marchewkowe w uroczym, pomarańczowym kolorze i o lekko słodkawym smaku. Zgodnie z zasadami wszyscy zabraliśmy się za kucharzenie w miniony weekend 11-13 listopada , a swoje dzieła piekarnicze zobowiązani byliśmy opublikować na blogach
Grunt to przepis!szklanki cukru pudru 2-3 łyżeczki cukru wanilinowego 5 podłużnych biszkoptów 100 g migdałów 50 g orzechów włoskich 100 g orzechów brazylijskich garść rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej lub cytrynowej kilka kropelek aromatu migdałowego 3-4 łyżki śmietany 12% do posmarowania 1 jajko + 2 łyżki mleka do dekoracji 3 szklanki cukru pudru kilka łyżek gorącej wody
Ugotowaćbezsmakowa, a bardzo ubogaca witaminowo nasz napój. W połączeniu z marchewką i jabłkiem tworzy pyszny, słodki, orzeźwiający, idealny na perfekcyjne rozpoczęcie dnia sok. Moja córcia bardzo narzekała na pomarańczowy kolor, bowiem jest miłośniczką zielonych soków (kto ma dzieci, ten wie, jak ważna jest dla nich barwa napoju i jedzenia :-)). Wiele z nas nie docenia surowej cukinii, ba!, nawet
Jeść, by żyć w zdrowiu