pomarańczowy - 1500 przepisów (strona:52/100)

Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami i truskawkami. Drożdżowiec luksusowy. 179

truskawek  500 g białego sera w kostce (może już być mielony) 1 jajo łyżka skórki z otartej z pomarańczy 3 łyżki cukru Biały ser miksujemy z jajkiem, skórką pomarańczową i cukrem na gładką masę. Owoce myjemy. Truskawki kroimy na połówki. Układamy na ciasto najpierw owoce, następnie przykrywamy warstwą sera.  Kruszonka: 100 g masła 100 g mąki pszennej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową 113

użyłam gruszkowo-limonkowej z pieprzem) masa: 500g ricotty, 200g twarogu półtłustego (niemielonego), 3 jajka, 2/3 szkl cukru pudru, 2/3 opakowania budyniu waniliowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej, kilka kropel olejku pomarańczowego Wykonanie: spód : W rondelku rozgnieć herbatniki, dodaj kakao i kardamon, całość podlej kilkoma łyżeczkami słodkiej herbaty. Wymieszaj do połączenia się składników. Gotową masą herbatnikową wylep dno tortownicy (21cm) wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek 105

posmarować konfiturą, wyłożyć krem, przykryć ostatnim krążkiem biszkoptowym. Całość wysmarować kremem, ozdobić wiórkami kokosowymi oraz przepołowionymi kulkami Raffaello, cukrowymi gwiazdkami i zielonym cukrem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone 165

serka mascarpone 4 łyżki śmietanki 36% 1 szklanka cukru pudru 6 dużych jajek ziarenka z 1/2 laski wanilii skórka otarta z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżeczki esencji pomarańczowej 250g jagód cukier puder do posypania wierzchu po upieczeniu Wykonanie: spód: ciasteczka i orzechy rozdrobnić w blenderze, wymieszać z roztopionym masłem; taką masą wylepić tortownicę 26cm wyłożoną papierem do pieczenia

Raj dla Podniebienia
Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione 108

Składniki 200-250g kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 400g twarogu półtłustego zmielonego 4 łyżki cukru pudru 3 jajka 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego skórka otarta z 1/4 cytryny krem migdałowy 1 szklanka migdałów 1 łyżka oleju 1-2 łyżeczki rumu lub likieru amaretto 2 łyżeczki cukru brązowego wierzch kilka orzechów nerkowca kilka migdałów

Raj dla Podniebienia
Quinoa chocolate fudge cake... 200

Takie ciasta to ja lubię! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): Ciasto: 1,5 szklanki quinoa (komosy ryżowej) 1 szklanka suszonych daktyli 2 szklanki wody (u mnie sok pomarańczowy) 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu klonowego (lub innego słodziwa) 2 łyżki nasion chia 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Masa truskawkowa

Domowa Cookierenka Agi
Szybki deser z mascarpone, galaretką i owocami 205

serka mascarpone - duży kubek 1 kubeczek śmietany 30% - ok. 200 ml 1-2 łyżki cukru pudru – jeśli ktoś lubi słodsze to nawet 4 łyżki 2 galaretki – ja użyłam pomarańczowych Owoce – np. borówki, jagody, maliny… co kto lubi Galaretki rozpuścić w dwóch miskach. Jedną galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Drugą galaretkę rozpuścić w przepisowej ilości 500 ml gorącej wody

Ze smakiem bez glutenu
Paella z ośmiornicą i kurczakiem 153

ryżu dodaje się owoce morza, ryby, mięso, kiełbasę chorizo, warzywa- wszystko to w różnych proporcjach i kombinacjach. W Walencji najlepszą paellę przygotowuje się na powietrzu, na płonącym drewnie pomarańczowym, w ten sposób naczynie nazywane paellerą, otoczone jest płomieniami, a potrawa wchłania aromat palącego się drewna. W domowych warunkach, bez specjalnej patelni i ogniska też jesteśmy w stanie przygotować dobrą paellę

Smakowity Blog Kulinarny
Tapioka z granolą czekoladową i naturalnym kisielem wiśniowym 270

dowolnej granoli i dowolnych owoców. Również do mleka można użyć syropu smakowego – dzięki temu zrobicie taki deser, na jaki tylko macie ochotę. Zobacz również: Naturalny domowy kisiel – tapioka Tapioka – pomarańczowy pudding Waniliowa tapioka z musem ze świeżego mango Tapioka – pudding ze świeżymi owocami

MarcinChef
Rokitnik w cieście. I o ekscytacji ogrodnictwem 180

prezentować czegoś oklepanego, jak malinowa krajanka czy ciasteczka Kaja (kiedyś dokładniej Wam o nich opowiem), szukałam przepisu pasującego do mojego tematu: jesieni . I wtedy pomyślałam o rokitniku - kwaskowym, intensywnie pomarańczowym i owocującym właśnie na jesień. Klasyczna tarta cytrynowa z bezą, po delikatnym tuningu, stała się tartaletkami z rokitnikiem. I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Słodko-kwaśna, prosta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowa pascha wielkanocna – przepis 154

trzykrotnie mielonego 25 dkg masła 4 żółtka ugotowane na twardo 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka gorzkiej czekolady migdały – posiekane lub płatki orzechy włoskie lub laskowe kandyzowana skórka pomarańczowa 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego jałowa gaza opatrunkowa – 1 opakowanie, rozmiar 1 metr na 1 metr Owoce lub bakalie do dekoracji Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego

Patchwork
Mazurek z makiem i bakaliami 200

suszonymi daktylami, figami, żurawiną i orzechami pekan, polany gorzką i białą czekoladą. Idealny dla miłośników maku. Do masy makowej można dodać inne, ulubione bakalie np. rodzynki lub skórkę pomarańczową, zależy co kto lubi Zapewniam, że szybko zniknie ze świątecznego stołu Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 150 g masła 4 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany

Oryginalny smak
Sernik Szachownica 161

trzykrotnie lub jak w moim przypadku wiaderkowy - polecam Piątnice 5 jajek 150 gr masła 3/4 szkl cukru pudru lub 1 szkl jeśli lubicie bardziej słodki sernik zapach waniliowy lub pomarańczowy - jeśli lubimy 1. Masło ucieramy razem z połowa cukru ze szklanki (cukier dzielimy sobie tak aby zostało nam go trochę tez do utrwalenia białek). 2. Białka oddzielamy od żółtek

Gotowanie...to proste !
najlepsze ciasto z białej fasoli... 172

łyżek/orkiszowe, ostropest 1 łyżka, mleko 3,2% 100 ml, śmietana 12% 100 ml, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 4 łyżki, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, śmietana 30 % 250 ml, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, orzeszki ziemne - ile potrzeba nie miałam jogurtu i użyłam mleko ze śmietaną(jogurt naturakny 200 ml), składniki do ciasta temp

W Mojej Kuchni Lubię
MAZUREK MLECZNO - KAJMAKOWY + FILMIK 130

DODATKOWO :  płatki migdałów  skórka pomarańczowa kandyzowana kolorowe posypki, oraz pisaki cukrowe dowolne orzechy                                                               PRZYGOTOWANIE :  Margarynę kroimy na kawałki, przekładamy wszystkie składniki do miski i zagniatamy elastyczne

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania