pomarańczowy - 1500 przepisów (strona:44/100)

Dyniowe drożdżowe bułeczki 104

robiliśmy z dyni, wymyśliliśmy dyniowe drożdżowe bułeczki z dodatkiem rodzynek. Mimo pierwszych objawów zimy za oknem, dynie są dalej dostępne w sklepach, więc polecamy wypróbowanie naszego przepisu, pomarańczowe bułeczki z pewnością nadadzą kolorów tym szarym dniom. Składniki na dyniowe drożdżowe bułeczki 150 g puree z dyni 500 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 100 g cukru

niecodziennikpary
Galaretkowiec 125

pokrojeniu efekt był zachwycający i z satysfakcją przyglądaliśmy się tęczowym kostkom galaretkowca . Udostępnij Składniki na galaretkowiec 2,1 l jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej 2 galaretki żółte 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki zielone 2 galaretki niebieskie 2 galaretki czerwone 2 galaretki bordowe 200 g herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Po dwie galaretki każdego koloru rozpuścić w 1 / 2 litra gorącej

niecodziennikpary
Kluski z makiem 96

mąki pszennej 2 jajka 1 / 2 łyżeczki soli Masa makowa: 200 g maku niebieskiego niemielonego 200 g miodu 200 g bakalii (posiekane migdały, orzechy włoskie i laskowe, kandyzowana skórka pomarańczowa, rodzynki) 2-3 krople aromatu migdałowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Domowy makaron: Mąkę wysypać na stolnicę, na środku zrobić wgłębienie, wsypać w nie sól oraz wbić jajka. Zagarniając mąkę

niecodziennikpary
Mince pies 87

suszonej żurawiny 100 g rodzynek 15 g suszonych jagód 30 g daktyli 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 50 g migdałów 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100 g cukru 40 ml słodkiego czerwonego wina sok i skórka z 1 pomarańczy sok i skórka z 1 / 2 cytryny 4 goździki 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy

niecodziennikpary
Babka jogurtowa 102

cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g) 125 ml oleju 300 g gęstego jogurtu naturalnego 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropelek aromatu pomarańczowego lub cytrynowego Polewa z białej czekolady: 50 g białej czekolady 50 ml śmietany kremówki 30% Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia formy bułka tarta do wysypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka ubijać przez

niecodziennikpary
Luksusowa babka drożdżowa 132

drożdży 10 żółtek 200 g cukru 100 g masła 1 szklanka mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g) skórka starta z cytryny 30 g rodzynek 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 30 g płatków migdałowych 1 łyżka wódki 1 szczypta soli Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia formy bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, aż staną się płynne

niecodziennikpary
Pączki z piekarnika 92

wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 170 o C ( z termoobiegiem ). Wyrośnięte pączki posmarować mlekiem, blachę wsunąć do piekarnika, piec 15 minut . Wyjąć, odstawić do wystygnięcia. Pączki z piekarnika ozdobić pomarańczowym lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku ze świeżej pomarańczy, posypać kandyzowaną skórką pomarańczy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pączki z piekarnika pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Łatwe obiady z ryżem 94

tofu i warzywami Wieprzowina po chińsku z ryżem Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Szybki ryż z brokułami i marchewką Kurczak duszony z warzywami Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Kotleciki ryżowe z soczewicą Ryż z kurczakiem i jarmużem   Artykuł Łatwe obiady z ryżem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Sernik figowo - pomarańczowy z mascarpone 114

jeden z przepisów przekazywanych z ust do ust, który ewoluował na przestrzeni lat. Serniki to mój konik, uwielbiam łączyć smaki i aromaty a tutaj miałam ku temu okazje. Pomarańczowo - figowy sernik. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów! 81

imbir, cukier i woda, z czego najważniejsze jest to, że owoce są na pierwszym miejscu, nie cukier! Konfitura jest idealna na kanapki, lub jako dodatek do herbatki. Zdrowy dżem pomarańczowy z imbirem. Bez żelfixów!   Drukuj Czas przygotowania 60 min Czas gotowania 240 min Czas całkowity 5 godziny   Składniki 5 pomarańczy (najlepiej bezpestkowych, organicznych) 2 szklanki cukru

Apetyt na Zielone
Zupa krem z marchewki ,batata i dyni 90

wychłodzonym. Gotuję ją przede wszystkim dzieciom, można w niej sporo ukryć i przemycić. Czasem zdarza mi się używać zamrożonej przeze mnie dyni, co absolutnie nie wpływa na smak tego pomarańczowego , bardzo smacznego kremu. A smak zupy zapamiętacie na długo . Możecie zabierać ją do pracy w termosie. Wzmocni, doda energii i uspokoi żołądek. Jest niezwykle łatwa do przygotowania. Ugotujcie od razu

Z Kuchni Do Kuchni
Pączki kryzysowe 1095

cukru wsypałam do miski. Dolałam resztę mleka i wyrośnięty zaczyn. Dodałam wódkę i ocet. Ciasto zaczęłam wyrabiać mikserem z hakami. W trakcie wyrabiania dolałam przestudzone masło oraz skórkę pomarańczową. Ciasto wyrabiałam do momentu gdy zaczęło odchodzić od ścianek miski. Wyrobione ciasto przykryłam ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia na około godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blat podsypałam mąką i wyłożyłam wyrośnięte ciasto

Waniliowe Improwizacje
SEKRET UDANEGO SERNIKA 168

mleka, śmietany, masła, zwykle z dodatkiem żółtek, cukru, wanilii i innych składników, również bakalii. Zwykle bardzo słodka, podawana najczęściej w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami i skórką pomarańczową. Twaróg – do tradycyjnych polskich serników używamy twarogu zmielonego, co najmniej dwukrotnie. Idealnie byłoby go zmielić trzykrotnie. Mielenie pozwala bowiem pozbyć się grudek sera. Wybieramy najlepiej ser półtłusty lub tłusty. Jeśli nie mamy

Ciastka - domowe słodkości
Świąteczne ciasto drodżowe z domowej roboty masą makową 165

miodu w wersji wegetariańsiej 100 g orzechów włoskie/lakowe/pekan 50 g żurawiny i 50 g rodzynek (proporcje dowolne, można zastąpić daktylami lub morelami) 2-3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej – przepis na domową znajdziecie tu: http://www.greenscarf.pl/kandyzowane-skorki-cytrusowe/ czubata łyżka cynamonu i łyżeczka kardamonu jeżeli lubicie Suchy mielony mak zalej około 700 ml gorącej wody i odstaw na minimum pół

greenscarf
Makowiec biszkoptowy 114

Święta u babci zawsze zajadałam się makowcem biszkoptowym. Makowiec biszkoptowy zawsze uwodził mnie tym, że gotowana masa makowa była “gładka” – bez orzechów, rodzynków czy skórki pomarańczowej. Szczególnie rodzynki namiętnie wydłubywałam ze wszelkiego rodzaju makowych placków (co zostało mi do dziś), więc ten wypiek był dla mnie idealny. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, abyście wzbogacili masę makową

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania