trochę rumu i voilà! Pyszna Piña colada w wersji imprezowej, która umili Wam wieczory spędzone ze znajomymi. Kto spróbuje? 🙂 Przygotowanie 5 minutes Ilość porcji: 2 Składniki: 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1 szklanka mrożonych kawałków ananasa 1 puszka mleczka kokosowego (lub 2 szklanki mleka) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy aż wszystko dobrze się
Mostek w kuchninawet trzykrotnie) 1 łyżka mąki pszennej 3 jajka 15 dag białego cukru 1 cukier waniliowy 50 g miękkiego masła Po 1 łyżce suszonej żurawiny, rodzynek i pokrojonej skórki pomarańczowej Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na białą masę. Następnie dodać masło i mąkę, a na koniec zmielony ser i wszystko zmiksować. Do masy serowej dodać owoce
Gotujemy i jemymiękkiego twarogu, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 250 g śmietany kremówki, skórka starta z 1 cytryny, lub z ½ pomarańczy, 300 g brzoskwiń z puszki, 1 pomarańczowa lub żółta galaretka do glazurowania Sposób przygotowania: Masło pokroić na kawałki. Dodać mąkę, 100 g cukru pudru i żółtko. Ze składników wyrobić gładkie ciasto po czym owinąć w folię spożywczą
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneteż sycąca i cudownie pachnąca. A dzięki zawartości rozgrzewających przypraw, idealnie nadaje się na jesienne chłody i słoty. Składniki (na 3 porcje): ok. pół kilograma dyni 200 ml pomarańczowej soczewicy cebula podsuszona chili 2 cm świeżego imbiru płaska łyżeczka mielonego kminku pół łyżeczki kozieradki łyżeczka papryki w proszku pak choi 5 boczniaków sól olej do smażenia Dynię obrać ze skórki
Weekendy w domu i ogrodzieminerałów. Należy również pamiętać, że brokuły są naturalnym antyutleniaczem czyli mają właściwości antynowotworowe. Składniki / 1 porcja: – 1 banan – ok. 3 różyczki surowego brokuła – 250 ml soku pomarańczowego świeżo wyciskanego – łyżka nasion chia Przygotowanie: Różyczki brokuła umyć a następnie zmiksować ze 250 ml soku i bananem. Dodajemy łyżkę nasion chia. Schłodzić w lodówce kilka minut i gotowe
I LOVE LIFEkakao 0,5 szklanki (100 g, 125 ml) oleju rzepakowego 0,75 szklanki (180 g, 180 ml) mleka 4 łyżki niskosłodzonego dżemu z owoców leśnych 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej sok z połowy pomarańczy 1 łyżeczka (4 g) sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia Dodatkowo: cukier puder Przygotowanie: 1) Do miski przesiać mąkę gryczaną oraz pszenną
Fitsweet.menich zapomnieć – na rok ;) W końcu przyszedł i czas na te ciasteczka aby je przygotować w wersji bezglutenowej :) I tak o to mamy dzisiaj dla Was bezglutenowe pomarańczowe delicje, które możecie bez problemu przygotować w domowym zaciszu :) Składniki na delicje
Kuchenne WariacjeUwielbiam serniki i pomarańcze. Dziś zapraszam Was na przepis, w którym połączyłam te dwa smaki. Pomarańczowy sernik na chałwowym spodzie dosłownie rozpływa się w ustach. Lekko orzeźwiający za sprawą pomarańczy z pyszną słodyczą prostego w przygotowaniu spodu. Nic tylko jeść. A i przygotowanie takiego sernika nie sprawia problemów. Pamiętajcie, że smak i konsystencja sernika zależy przede wszystkim od użytego sera
Słodkie okruszkirazem pokażę Wam w jaki sposób przygotować koktajl idealny na przeziębienie. Będzie to koktajl cytrynowo-pomarańczowy z dodatkiem miodu, kurkumy i imbiru. Kurkuma ma właściwości przeciwgrzybicze i antywirusowe. Jest idealna do wspomagania odporności naszego organizmu, ale także pomaga zwalczyć już nabytą infekcję wirusową i bakteryjną . Badania w pewnym stopniu udowodniły również, że pomaga w zwalczaniu objawu zespołu suchego oka . Przyprawa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki (na formę 30cm x 11cm): Ciasto: 250 g mąki pszennej 12 g drożdży instant 4 łyżki cukru skórka otarta z jednej pomarańczy 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie) 1 duże jajko 80 g masła 3/4 szklanki mleka Kruszonka: 100 g mąki 50 g cukru 50 g masła Przygotowanie: Kruszonka: Mąkę, cukier i masło zagnieść i schłodzić w lodówce
Ze smakiem i z pasjąprzyprawy do piernika 2 łyżeczki cynamonu 1 płaska łyżka kakao szczypta soli 1 szkl posiekanych orzechów włoskich 1,5 szkl marchewki, startej garść posiekanych rodzynków garść kandyzowanej skórki pomarańczowej Krem: 200 g serka philadelphia 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: cynamon do oprószenia Przygotowanie: 1. Ciasto marchewkowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka ubić
Nastoletnie WypiekanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na lekki, orzeźwiający koktajl z arbuza, banana, brzoskwini i herbatki pomarańczowej. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce. Polecam Post Koktajl z arbuza pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepapierze, aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe polewamy lukrem zrobionym poprzez wymieszanie cukru pudru z sokiem cytryny i ewentualnie odrobiną gorącej wody. Na końcu posypujemy płatkami migdałów lub skórką pomarańczową. Smacznego
DefinicjaSmakuRobiłam je wspólnie z dziećmi. Są bardzo łatwe do zrobienia tylko wymagają czasu, ponieważ każda warstwa musi zastygnąć. Ale jakie pyszne w smaku :) Tym razem nadzienie zrobiłam o smaku pomarańczowym, które nie było twarde jak w kupnych pralinkach. Nadzienie było o konsystencji kwaśnej śmietany. Jak dla mnie bajka. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady
Amatorka kuchennaZupa krem marchewkowy z pomarańczą...Kremowa, gęsta zupa o intensywnie pomrańczowym kolorze.Z dużą ilością marchewki i soku z pomarańczy.Zabielona słodką śmietanką, doprawiona chili.Oprószona koperkiem i startą skórką pomarańczową.Pycha! Składniki:1 kg marchwi;2 średnie pietruszki;Biała część pora;Sok wyciśnięty z 3 średnich pomarańczy;Skórka starta z 1 pomarańczy;Płaska łyżeczka chili;1 łyżka ulubionej przyprawy
Gospodyni Miejska