Lubię jesień. Na zewnątrz przestaje być nieznośnie gorąco, świat nabiera przyjemnych dla mojego oka, brązowo-pomarańczowych kolorów, a spadające liście przyjemnie szeleszczą pod nogami. Wreszcie mogę
Vegan TasteSkładniki: miks sałat łosoś wędzony figi pomidorki koktajlowe- czerwone i pomarańczowe małe kulki mozzarelli oliwa z pestek dyni Wszystkie składniki układamy na talerzu, polewamy oliwą z pestek dyni. Fantastyczna kolorowa sałatka. Idealna jako lekka kolacja lub lunch do pracy. Do tego wygląda fantastycznie
MojaQchnia.pltakie składniki. I z tego wyszło mi kilka słoiczków kolorowej sałatki. Składniki : 3 duże zielone pomidory 2 młode, żółte cukinie 3 cebule papryki po 1 sztuce: czerwonej, żółtej i pomarańczowej 3 zielone ogórki Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 szklanki wody 1 i 1/2 łyżka soli 1/4 szklanki oleju kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczka gorczycy
Proste Potrawytylko świetnym źródłem białka, ale także – lub przede wszystkim – zdrowych tłuszczy i kwasów omega-3. Poza tym zielona cukinia tak ładnie komponuje się z intensywnym, wręcz pomarańczowym kolorem łososia, że tworzą parę idealną. Pod każdym względem! Placki i racuchy – śniadaniowi faworyci Keto placki z cukinii zachwycają nie tylko wyglądem, ale także prostotą wykonania. Startą cukinię łączy się
Modern Cave GirlPrzepis drinka Mistolin składa się z wódki, soku pomarańczowego oraz odrobiny soku żurawinowego, który zmienia lekko kolor i nadaje charakter dla tego drinka
Koktajle i drinkipieczenia 250 g masła szczypta soli Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek cukier do smaku 1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków szczypta imbiru 1 łyżeczka startej drobno skórki pomarańczowej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Przygotować masę jabłkową: jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć jabłka do garnka, podlać odrobiną wody i gotować
Kocham..lubię..gotuję..łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 50 g cukru pudru (zmielony słodzik) masa jabłkowa ▪ 1,5 kg jabłek (szara reneta lub idared) ▪ 50 g słodzika/cukru ▪ 2 łyżeczki cynamonu ▪ 1 galaretka pomarańczowa masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe bez cukru ▪ 2 łyżki słodzika/cukru ▪ 3 szklanki mleka Przygotowanie: ciasto 1. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder i miękkie zimno masło pokrojone
zdrowo i aktywniesmażymy w głębokim tłuszczu (najlepiej na smalcu) pod przykryciem do momentu, w którym się zarumienią. Po wystygnięciu prószymy je cukrem pudrem lub lukrujemy. Polukrowane pączki można posypać kandyzowaną skórką pomarańczową
Gotujemy i jemyzamroziliśmy. Polecamy Wam menu na ten tydzień, bo jest łatwe, a zawiera naprawdę ciekawe dania. Jeśli przeraża Was zrobienie pięciu obiadów , zróbcie dwa, np. dwa rodzaje kurczaka: w sosie pomarańczowym i sojowym. Życzymy wszystkiego smacznego w tym tygodniu. Niedzielni Kucharze Agnieszka i Eugeniusz Artykuł Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSłońce za oknem cudnie grzeje, więc pora na jakieś orzeźwienie :) U mnie dzisiaj jest to pyszny koktajl bananowo - pomarańczowy :) Składniki: - 1 szklanka mleka - 3 mrożone banany - 2 pomarańcze Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy
Zainspirowana w kuchniinnych produktów i dodatków, dzięki którym możemy uzyskać kurczaka na milion sposobów. Ostatnio przygotowałam kurczaka z kukurydzą, w sosie śmietanowym, który dzięki dodatkowi koncentratu pomidorowego nabrał pięknego, pomarańczowego koloru. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 puszka kukurydzy, 1 cebula, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 150 ml śmietany 18% do zup i sosów bądź 30%, 1 łyżeczka suszonego
Moja kraina smakówpodwieczorek? Tak naprawdę 1 porcja owoców to np. 1 duże jabłko, miseczka czereśni lub truskawek, 2 kiwi, garść winogron, 1 banan lub 1 pomarańcza. Co ciekawe - świeżo wyciskany sok pomarańczowy może mieć więcej kalorii niż 1 pomarańcza, a to właśnie 1 pomarańczą zjedzoną w całości najemy się bardziej! Jeżeli nie masz problemów z nadwagą - nie jedz samej porcji owoców
MintTastepolecamy własne eksperymenty - warto dodać do nalewki jakiś inny owoc lub listek (wiśni, śliwy, porzeczki...), kawałek kory (cynamonu, dębu) czy jeszcze inne aromatyczne dodatki (goździki, laska wanilii, skórka pomarańczowa). Zamiast cukru możemy dodać miodu. Nalewka zyska wtedy zupełnie nowy smak! NALEWKA Z PĘDÓW SOSNY I SYROP Z PĘDÓW SOSNY Na przełomie kwietnia i maja sosna wypuszcza nowe pędy
dobra gospodyni dom wesołym czynifasolki szparagowej (garść) 100 g boczniaków 1 szklanka groszku (mrożonego) 2 łyżki oleju Zielenina do posypania makaronu Sezam do posypania dania Dresing 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki octu winnego lub ryżowego 1 łyżeczka miodu lub cukru 1 łyżka otartej skórki z cytryny 1 łyżka sosu sriracha lub 1/3 łyżeczki papryczki chili 1 łyżka oleju sezamowego
Niedzielny kucharz