pierogi le - 2000 przepisów (strona:23/134)

Pieróg z kurczakiem i grzybami 127

Składniki:   200 g + 1 łyżka mąki, masło 125g + 50 g masła, 125 g białego sera,(kanapkowego), 150 g sera żółtego, 1 łyżka wody, 400 g

kulinarnajamka.blogspot.com
Jeżynowe pierogi z serem 212

warto wykorzystać je w każdej jadalnej formie. Zaręczam, że z kolorowym ciastem współpracuje się dużo bardziej przyjemnie, a gotowe pierożki radują nie tylko oko. Jeśli nudzi Cię lepienie białych pierogów, zapraszam na kolorowa odmianę. Wielbiciele pierogów na słodko będą zachwyceni. Pierogi podałam z jogurtem posłodzonym  różanym cukrem (przepis tutaj ). Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto(...)różanym cukrem, umieścić w lodówce  ciasto podzielic na 3 części. Kolejno cienko rozwałkować każdy placek, foremką wycinać krążki, nakładać po łyżeczce twarogowego farszu i dokładnie zlepić brzegi. Zlepione pierogi układać na ścierczce lub na blacie/ desce podsypanej mąką. Gotować w dużej ilości osolonej wody prze kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody wyjmować łyżką cedzakową. Podawać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis # 11 Żytnie pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 125

się do wypieków czy zagęszczenia zupy lub sosu. Zrobiłam z niej nawet pierogi a w planach mam jeszcze domowy makaron. Dzisiaj jednak chcę Wam pokazać przepis na domowe pierogi z tej mąki.  Nadzienie to połączenie kurczaka oraz szpinaku. Warto je ostrzej przyprawić by smak nie okazał się za mdły. Mają fajny ciemnobrązowy kolor i smak też zdecydowanie(...)ciasto.  Podzieliłam na mniejsze części. Każdą z części rozwałkowałam i wykroiłam koła. Na każde koło dodałam odrobinę farszu i zlepiłam pieróg:) W garnku zagotowałam wodę z odrobinę soli oraz oliwy z oliwek. Do gotującej się wody włożyłam pierogi i gotowałam przez około 5 minut ( do momentu kiedy nie wypłynęły na wierzch). Pierogi świetnie smakują z sosem tzatziki

Health-Fit-Life
Przepis # 18 Pierogi z jabłkiem 120

przyznam się, że nigdy nie jadłam pierogów z jabłkami. A że dostałam trochę jabłek postanowiłam je je jakoś sensownie wykorzystać. Lubię eksperymentować w kuchni więc wypróbowałam to połączenie - pierogi z żytniej mąki z nadzieniem jabłkowym. Całość polałam sosem pomarańczowym.  Składniki  Zaczęłam od przygotowania farszu tak by mógł wystygnąć. Farsz - około 0,5 kg jabłek - 1 łyżeczka(...)mniejsze części.   Każdą z części rozwałkowałam i wykroiłam koła. Na każde koło      dodałam odrobinę farszu i zlepiłam pieróg:) W garnku zagotowałam wodę z odrobinę soli oraz oliwy z oliwek. Do gotującej się wody włożyłam pierogi i gotowałam przez około 5 minut ( do momentu kiedy nie wypłynęły na wierzch).  Sos - 1 pomarańcz Wykonanie Pomarańcz

Health-Fit-Life
Pierogi z soczewicą i kaszą gryczaną 159

Wracając do ciasta – wychodzi elastyczne i daje się cienko rozwałkować. Znajdziecie je na kwestii smaku , szczerze polecam. Od siebie dodałam sok z jarmużu, żeby nadać pięknego, zielonego koloru. Pierogi z soczewicą i kaszą gryczaną 2016-12-21 18:27:13 Porcje 40 Oceń Zapisz przepis Drukuj Ciasto na pierogi 300 g mąki pszennej białej szczypta soli(...)wymieszaj z soczewicą i kaszą, dopraw do smaku. Podziel ciasto na 4 części i rozwałkuj cienko na stolnicy wysypanej niewielką ilością mąki. Wycinaj szklanką kółka, nakładaj farsz i zlepiaj pierogi. Wrzucaj po kilka sztuk pierogów na wrzącą wodę - gotuj 2 minuty od wypłynięcia. Smacznego! powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Pierogi z soczewicą i kaszą gryczaną pochodzi

Powiedz dietom nie
Pierogi z jabłkami 139

Pierogi z jabłkami nierozłącznie kojarzą mi się z dzieciństwem. Babcia zawsze gdy robiła pierogi z serem, kapustą czy mięsem i gdy zostawało jej ciasto, to lepiła właśnie na koniec takie pierogi z jabłkami. Nie było ich zbyt wiele, ale smakowały wybornie. Ja preferowałam gorące wyjęte z wody(...)wystygły, to były doskonałą przekąską dla mnie i mojego rodzeństwa na zimno do przegryzania. Zatęskniłam za nimi  i tak oto powstały pierogi ponadczasowe, tylko z jabłkiem, posypane cukrem pudrem i cynamonem. Składniki: Ciasto • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju • 1 jajko • mąka pszenna

To co kocham
Bezglutenowe ciasto na pierogi, ravioli - przepis podstawowy 125

końcu mam mój idealny przepis na pierogi z idealnie dobranej mieszanki do tego przeznaczonej. Pierogi czy  ravioli wychodzą i smakują jak najlepsze, tradycyjne, glutenowe wyroby. Sprężyste jędrne i spójne, a tym samym delikatne. Ciasto nie rozwala się, pierogi są bezproblemowe przy wyrabianiu i klejeniu. Dla mnie idealne. SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów(...)wody szczypta soli Mix wymieszaj z jajkami, oliwą, solą i wyrabiaj ciasto by było jednolite i elastyczne. Odstaw na 15 minut. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj i wycinaj pierogi. Nakładaj  przygotowany, ulubiony farsz i sklejaj. Przygotowane pierogi wrzucaj na lekko posolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Chruściki z ciasta na pierogi 176

Szykując pierogi zawsze staram się wyrobić nie tylko cały farsz, ale także i ciasto. Tym razem robiąc pierogi z kaszanką gryczaną specjalnie zostawiłam porcję ok. 500g ciasta pierogowego. Jeśli zostanie Wam ciasto, zróbcie chruściki z ciasta na pierogi. Składniki: - ok. 500g gotowego ciasta na pierogi ( z tego przepisu ) - 2 łyżki oleju kokosowego - 2 łyżki skrobi kukurydzianej(...)papierowych i oprószamy cukrem pudrem. Ważne jest, aby temperatura oleju nie była za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie zdążą się rozwarstwić. Chruściki z ciasta na pierogi to świetny sposób na zagospodarowanie pozostałego ciasta. Inspirację znalazłam u Kingi na blogu Green Morning . Gdy spróbujecie tych chruścików już nigdy nie wyrzucicie resztek ciasta. Gorąco polecam i życzę

mojewypiekiinietylko
Pierogi z soczewicą 156

ponieważ to domowe lepienie przypominające bardziej przemysłową produkcję na wielką skalę trwało blisko pół dnia, a spod zgrabnych dłoni mojej babci i mniej zgrabnych moich wychodziło ponad pół tysiąca pierogów. Tak czy inaczej z ogromną chęcią powróciłabym do tamtych czasów, choć zdają sobie sprawę, że już nigdy nie wrócą. Dziś, kiedy lepię te pożywne pierogi z soczewicą, staram(...)się, aby wszystkie czynności miały w sobie tę podobną magię. Tak więc wraz z mężem nalewamy sobie po lampce wina, włączamy ulubioną muzykę i na spokojnie, bez pośpiechu lepimy pierogi – również większą ilość na kilka dni.  Składniki na około 80 sztuk: Ciasto: 600 g zwykłej pszennej mąki ½ łyżeczki soli 2 szklanki (400 ml) bardzo gorącej wody ¼ szklanki oleju

Roślinna - blog wegański
Pierogi z makiem i bakaliami 152

maku wytwarza się środki odurzające, ale przepisu na nie wam nie podam. Za to chcę was zachęcić do pierogów, które mogą z powodzeniem zastąpić kluski z makiem. Pierogi z makiem i bakaliami. Można bawić się w gotowanie i mielenie maku jak ktoś lubi, ale wierzcie mi – ziemia się nie rozstąpi i piekło was nie pochłonie, jak użyjecie gotowej(...)masy makowej. Dla tych, którzy zdecydują się użyć surowego maku, na końcu przepisu pojawi się instrukcja, jak obchodzić się z makiem. Przepis wystarcza na około 80 pierogów średniej wielkości. Potrzebujemy na ciasto: 1 kg mąki pszennej łyżeczkę soli łyżkę oleju jedno jajko ciepłą wodę Do dużej miski przesypujemy mąkę, dodajemy sól i olej oraz jajko. Jajko jest konieczne, farsz

ladykitchen
Pierogi z jagodami 139

jest bardzo czasochłonne.   Ale w życiu wszystkiego trzeba spróbować. Zaczęło się od tego, że wybrałam się do lasu na jagody. A jak już miałam jagody to czas na pierogi ;-) Opłacało się. Wyszły pyszne i zniknęły bardzo szybko. Chyba za szybko. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!!!   Składniki na ciasto: 1 kg. mąki, 0,5 l gorącej wody, szczypta(...)Szklanką wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy łyżeczkę jagód. Następnie składamy ciasto na pół i dokładnie sklejamy brzegi tworząc przy tym „falę”. Jeżeli ktoś będzie miał problem ze sklejaniem pierogów można sobie pomóc widelcem. Gotowe pierogi układamy na tacy, tak aby się nie skleiły. Pierogi gotujemy w gorącej i lekko osolonej wodzie do momentu aż wypłyną

Passion of Cooking
Pierogi z truskawkami 222

się na moim blogu pierogi. Ja najbardziej lubię te z owocami i na słodko, a moje chłopaki, jak na facetów przystało, tych dużych i tych małych , wolą  pierogi ruskie i z mięsem. Dzisiaj wygrała moja wersja, pierogi z truskawkami. Składniki: Ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki letniej wody 1 jajko 1/4 łyżeczki soli(...)Jedną rozwałkować, a pozostałe nakryć, aby nam nie wyschło ciasto. Z rozwałkowanego ciasta wykroić kółka. Na każde kółko ułożyć truskawkę,  złożyć na pół i skleić brzegi palcami. Posklejane pierogi układamy na ściereczce . W garnku gotujemy wodę i solimy ją. Do wrzącej wody wkładać pierogi i gotować. Od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię wody gotować około

O kuchni z uczuciem
Klasyczne pierogi ruskie 170

dzisiejszy obiad zaprosiliśmy znajomych. Wabikiem na ich przybycie była Uczta pierogowa :D Zrobiliśmy 2 rodzaje pierogów: pierwsze klasyczne : ruskie, drugie były niespodzianką :) SKŁADNIKI: Ciasto: 50 szt pierogów 0,5 kg  mąki tortowej 1 łyżka oleju gorąca woda (ostygnięty wrzątek) Farsz: 0,5 kg ziemniaków 250g białego sera (chudego) 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka, szczypta cukru, olej(...)pół kostki masła, 1 cebula Z uwagi na to, że zaplanowałam zrobić 2 rodzaje pierogów, ten farsz postanowiłam zrobić dzień wcześniej. Gotujemy obrane ziemniaki w osolonej wodzie. W tym czasie pokrajaną w kostkę cebulę należy zeszklić na masełku, z dodatkiem soli i szczypty cukru. Ugotowane ziemniaki jeśli ktoś ma maszynkę do mięsa- zmienić. Ja niestety nie posiadam tego podstawowego

MarciochaKucharzy
Jesienne pierogi z dynią hokkaido 196

nieduża dynia typu hokkaido 250g białego sera chudego 1 cebula 1-2 ząbki czosnku mąka pszenna olej, sól, pieprz boczek, masło papryka chilli, lubczyk Tym razem farsz do pierogów zrobiłam dzień wcześniej. Umytą dynię należy przekroić na pół i oczyścić miąższ z pestek i włókien, pozostałą cześć pokroić na kawałki ok 2cm.Dynię typu Hokkiado nie trzeba obierać(...)solą i pieprzem. Po przestudzeniu, dynię wraz z cebulą i czosnkiem zblenderować. Dodać pokruszony ser biały, i delikatnie wymieszać. Spróbować i w razie czego doprawić do smaku. Ciasto na pierogi standardowo robimy ze sprawdzonego przepisu: http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Dobrze wyrobione ciasto należy rozwałkować na cieknie ciasto. Wciąć krążki szklanką, nałożyć farsz, i lepić pieroga za pierogiem

MarciochaKucharzy
Sezonowe pierogi z truskawkami, mięta i czekoladą 146

uwielbia :) Sezonowe pierogi z truskawkami SKŁADNIKI: truskawki   200-300 g mąki pszennej gorąca woda łyżka oleju śmietana cukier liście mięty,  gorzka czekolada  sól Ciasto na pierogi wykonujemy  ze sprawdzonego już przepisu: Najlepsze ciasto na pierogi   W międzyczasie można przygotować nadzienie i dodatki oraz wodę do gotowania pierogów. Truskawki pokroić(...)stolnicę i  rozwałkowywać  na cienki placek (około 2 - 3 mm). Szklanką wycinać kółka, na środek kłaść kawałek truskawki. Składać ciasto na pół i zlepiać dokładnie brzegi pierogów.   Do wrzącej wody, włożyć pierwszą partię pierogów (około 15 sztuk). Po ponownym zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego i gotować pierożki przez około 2 minuty licząc

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania