Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.

Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.

Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.

Przepis na : obiad

Syllabus. Wstęp do ciastodynamiki stosowanej semestr 9, liczba godzin:15, liczba ECTS:1 Student opanowuje podstawowe umiejętności w dziedzinie nauk mąkoznawczych i wodoznawczych. Potrafi samodzielnie przygotować i rozwałkować ciasto pierogowe. Zaliczenie na ocenę. Kolokwium teoretyczne i test praktyczny z przygotowania pierogów np.ruskich, z kapustą i grzybami, z soczewicą, kaszą, uszek czy pierogów z owocami. Składniki: a)ciasto (na 30pierogów) 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli 1 łyżka oleju rzepakowego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu U Fiolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.