Przepis na : obiad
Niedługo święta, a jak święta to i pierogi oczywiście. Te dzisiejsze wyjątkowo przygotowałam z białej, mało odżywczej mąki. Dzięki obfitującemu w wartościowe składniki farszowi powstał pewnego rodzaju kompromis między zdrową kuchnią a tą tradycyjną, którą praktykują nasze babcie i mamy. Racjonalne odżywianie nie polega na odmawianiu sobie wszystkiego, raczej chodzi o znalezienie balansu między tym co lubimy a tym co służy naszemu zdrowiu. Szczególnie w święta, kiedy możemy sobie pozwolić na odrobinę więcej Wrac... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...