pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:160/301)

Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 214

Cebulę podzielić na 6 części. Na blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st.  Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Tarta z bobem, boczkiem i serem fetą 147

tarce, fetę pokruszyć. Do miski wsypać ugotowany bób, rozgnieść go. Dodać do niego jajko, boczek i oba sery, wymieszać. Na wierzch można wysypać kilka całych ziaren bobu. Na ciasto wyłożyć farsz i dokładnie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut.  Jeść delikatnie ostygniętą  Smacznego

MarciochaKucharzy
Zawijasy z kurczakiem, szałwią i suszonymi pomidorami owinięte boczkiem 175

suszonego pomidora. Następnie owijamy plastrem boczku. Owinięte mięso nabijamy na dwa patyczki do szaszłyków i podsmażamy na patelni z obu stron. Tak aby się delikatnie zarumieniły. Szaszłyki przekładamy do naczynia i wstawiamy do pieczenia na 20 min. w temp. 180'C. Upieczone zawijasy zdejmujemy z patyczków i wykładamy na talerz. Jako dodatek możemy podać pieczone ziemniaki w ziołach

kulinarnyJa
Boczek rolowany 167

olej czosnek Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na  boczku [ z obu stron] , zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin..Po tym czasie podsmażyć z każdej strony na patelni , przełożyć na blaszkę.Piec w temperaturze około 180 stopni przez około 1-1,5 godziny.W trakcie pieczenia przewrócić na druga

Moje domowe kucharzenie
Roladki z piersi indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 174

indyka w szynkę lub boczek, w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. 5. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek, ułożyć w nim rolady i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. 6. Podawać roladki z indyka z serem mozzarella bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem ziemniaków i wybranych gotowanych warzyw. Roladki z indyka pieczone z serem mozzarella podawane na zimno(...)porcji: 500 g piersi z indyka 125 g sera mozzarella ząbek czosnku pieprz, sól, oliwa z oliwek dowolne dodatki: smażone na oliwie pieczarki, pokrojony w kostkę boczek, suszone śliwki, suszona żurawina, gotowany szpinak. Sposób wykonania: 1. Pierś z indyka na roladki podzielić na 3 filety o podobnej grubości i wielkości. Rozbić na cieńsze kawałki. Oprószyć solą. 2. Mozzarellę

Kuchcik gotuje
Polędwiczka pieczona w boczku 163

Hej! W mojej kuchni staram się używać zdrowych produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i

Tylko pysznie
Spacer na Jarmarku Bożonarodzeniowym i... Babka ziemniaczana z boczkiem 198

wypatrzyłam „babkę ziemniaczaną” i wtedy przypomniało mi się, jak moja Mama piekła taką babkę. Tak bardzo mi wtedy smakowała,   zwłaszcza odsmażana na patelni na drugi dzień. Ta moja wizyta na jarmarku spowodowała, że zapragnęłam zjeść taką babkę. Zaopatrzyłam się więc w jednym z domków w wędzony boczek, taki pachnący..., prosto z wędzarni. W domu zaczęłam szukać w starym zeszycie

Kuchnia u Krysi
Łazanki z kiełbasą i boczkiem – prosty domowy obiad 117

Łazanki z kiełbasą i boczkiem – prosty domowy obiad Dziś przepis na prosty domowy obiad. Łazanki z kiełbasą i boczkiem. Szybko i smacznie. Idealny obiad dla

Słodkie okruszki
Sznycle z indyka zapiekane pod sosem szpinakowym 89

innego, jak tylko zaprosić Was do przepisu na to danie. Jestem przekonana, że to danie zasmakuje wszystkim domownikom. Składniki (4 porcje): Mięso sznycel z indyka, 500g, 4 plastry boczku (160g), łyżka masła klarowanego, szczypta soli, pieprzu, tymianku i majeranku. Sos szpinakowy z suszonymi pomidorami Przepis na uniwersalny sos znajdziecie tutaj . Sposób przygotowania Do przygotowania tego dania będzie potrzebny sos szpinakowy(...)stron. Następnie każdy z kawałków obwijamy plastrem boczku. Tak przygotowane sznycle układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy je gotowym sosem szpinakowym z suszonymi pomidorami. Na koniec całe danie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, funkcja góra-dół na około 30 minut. Tym razem ten obiad przygotowałam razem z dodatkiem pieczonym talarków z ziemniaków i cukinii więc równocześnie zapiekałam

Natka Pietruszki
PIECZONA KAPUSTA 259

pieczonej kapusty dodaje się mnóstwo mięcha, kiełbasy smalcu. Moja jest bardzo delikatna,chuda ponieważ wszystko rozdrobniłam blenderem i dodatkowo dodałam suszoną żurawinę... Smak doskonały, rewelacyjny. Niebawem będą święta, gości pełen dom polecam na świąteczny stół.    Składniki:  500 g kiszonej kapusty  1 mała główka białej kapusty lub 1/2 dużej  25 dag surowego boczku(...)morska  pieprz ziołowy  oliwa do smażenia  malutki słoiczek koncentratu pomidorowego  Sposób przyrządzenia:   Obie kapusty ugotować do miękkości w oddzielnych garnkach.  W międzyczasie podsmażyć boczek i karkówkę. Ok. 10 min bez przykrycia na dużym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i ponownie smażyć z 10 min.Dodać sól, pieprz.Całość rozdrobnić delikatnie blenderem

pieprzny smaczek
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 90

pieprzem ziemniaki, przełożyć do mięsa. Cebulę, boczek i czosnek pokroić w drobną kostkę, cebulę wraz z czosnkiem zeszklić na maśle i dodać boczek. Smażyć do zarumienienia, dodać śmietanę i serek, przyprawić: czosnkiem, kurkumą, solą oraz pieprzem, zagotować i przelać sos do garnka. Wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, delilatnie ugnieść. Piec 40min w 190 stopniach. Autor przepisu: Patrycja Artykuł

Wasze Przepisy
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 91

pieprzem ziemniaki, przełożyć do mięsa. Cebulę, boczek i czosnek pokroić w drobną kostkę, cebulę wraz z czosnkiem zeszklić na maśle i dodać boczek. Smażyć do zarumienienia, dodać śmietanę i serek, przyprawić: czosnkiem, kurkumą, solą oraz pieprzem, zagotować i przelać sos do garnka. Wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, delilatnie ugnieść. Piec 40min w 190 stopniach. Autor przepisu: Patrycja Artykuł

Wasze Przepisy