pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:162/301)

Pstrąg pieczony w całości 207

wierzchu pstrągi nacinamy, także nakładamy cytrynę i solimy – najlepiej gruboziarnistą solą. To najprostszy przepis na pieczonego pstrąga, który nie zajmuje wiele czasu, a zawsze robi wrażenie wyglądem i oczywiście smakiem! Dodatkowego smaku i aromatu możecie dodać, wkładając do środka zamiast masła kawałek… boczku! Dzięki temu ryba nie będzie wysuszona a dodatkowy posmak sprawi, że z pewnością długo zostanie

MarcinChef
Bułki czosnkowo-ziołowe 189

ziołowym *** *** Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15 minut (piekłam z termoobiegiem) *** *** Bułeczki najlepiej smakują gdy są jeszcze ciepłe *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Spaghetti alla carbonara 150

Makaron to jedno z najwspanialszych dań, gdy nie mamy czasu na długie oczekiwanie na posiłek. Składniki: 2 jajka 10 plasterków wędzonego boczku makaron spaghetti (porcja dla

Kucharka Tarka i Miarka
Zapiekanka chłopska (bezglutenowa) 160

pieprz, czerwona słodka papryka i kapka oliwy. Na to ostatnia warstwa ziemniaków. Następnie około 6 plastrów boczku, a następnie na sam wierzch ścieramy żółty ser (na tarce o dużych oczkach) i paprykujemy. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. 5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę bez przykrycia

Kawa z mlekiem
Roladki z kurczaka w boczku 443

smarujemy miękkim masłem, na środku układamy farsz zawijamy w roladkę , a następnie owijamy w plastry boczku i spinamy wykałaczkami. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym (można upiec od razu z lekko podgotowanymi ziemniakami polanymi oliwą) dodajemy kilka gałązek rozmarynu,przykrywamy folią aluminiową  i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię

Bon appetit mon amie
Spaghetti alla carbonara 143

Makaron to jedno z najwspanialszych dań, gdy nie mamy czasu na długie oczekiwanie na posiłek. Składniki: 2 jajka 10 plasterków wędzonego boczku makaron spaghetti (porcja dla

Kucharka Tarka i Miarka
“W słoiku” – recenzja 141

pasztety.   Które przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki, macerat malinowy, kiszone pomidorki z winogronami, chipsy z cukinii, dżem z boczku i fig dressing z mango i imbirem. W słoiku Autorka: Kasia Marciniewicz Wydawnictwo: Publicat Data premiery

Ugotowane pozamiatane
Warzywny zawijaniec w kremowym sosie z grillowaną papryką 178

następnie nałóż farsz i zawiń. *Etap IV - możesz dodatkowo zawijańca zawinąć w szynkę parmeńską lub plaster boczku. Etap V - Kremowy Sos za pomocą bendera lub trzepaczki bardzo dokładnie zmieszaj serek apetina ze śmietaną. Następnie polej nimi zawijańce i posyp kawałkami mozarelli. Etap VI - Pieczenie Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni, Zapiekaj 15 minut

Wylizany Rondel
Pasztet cielęcy 190

nagrzanym do 180C bez termoobiegu grzaniem góra-dół, zmielić 2 lub 3 razy z mięsem, boczkiem, grzybami i odciśniętymi bułkami; wbić do masy jajka i wyrobić gładką masę, przyprawić w razie potrzeby; przełożyć do formy, zrobić na wierzchu wzorek widelcem (opcjonalnie) i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. smacznego:) podaję go z chrzanem lub ćwikłą

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka szparagowa 116

dnia poprzedniego, wymieszałam go ze szpinakiem, przełożyłam do naczynia do zapiekania. Na makaron ułożyłam szparagi z boczkiem, oraz końcówki szparagów od dłuższych sztuk które nie mieściły mi się w naczyniu. Na wierzch wbijam jajka, układam pomidorki koktajlowe i wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę temp 180 stopni około 15-20 minut aż białko się zetnie a żółtko będzie płynne

wesoła kuchnia
Kurczak w cieście francuskim 392

szpinaku i pieczarek i ściskamy mięso, aby farsz nie wyleciał. Owijamy piersi kurczaka w plastry boczku. Ciasto francuskie kroimy na dwie części i każdym kawałkiem ciasta owijamy obie piersi z kurczaka, łączenie ciasta ma być pod spodem. Ciasto francuskie smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy około 20-25 minut w 185 stopniach. Przed podanie kroimy piersi z kurczaka w dosyć grube plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 165

gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i rozgniatamy praską (najlepiej kiedy są jeszcze ciepłe). Mieszamy z twarogiem, boczkiem, cebulą, surowymi jajkami, mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. 3. Przygotowujemy sos: pieczarki myjemy, suszymy, kroimy

Szefowa kuchni
Flądra w idealnej panierce z boczku 143

granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy Boczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać bułkę tartą, boczek, kilka łyżek oleju, przyprawy, sok z ćwiartki cytryny. Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z ziemniakami i sałatą z warzywami

Corner With Recipes
Szaszłyki z łososia 184

samą, jak łososia. Obie cebule kroimy w krążki. Przygotowane składniki nadziewamy na patyczki – pieczarka, papryka czerwona, boczek, łosoś, papryka żółta, cebula różowa, papryka zielona, cebula biała – i zaczynamy od początku. Kolejność możemy sobie oczywiście zmienić, według uznania. Przygotowane szaszłyki układamy na ruszcie i pieczemy na grillu ok. 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30 minut

mojewypiekiinietylko
Kartoflak, nagus, babka ziemniaczana 324

wszystko wymieszać. Dużą blachę natłuścić olejem ( natłuściłam pędzelkiem bo nie dużo oleju potrzeba)  . Jeżeli boczek nie jest gotowy pokrojony, to należy go pokroić w plastry i poukładać na dnie natłuszczonej blachy. Wyłożyć na to masę ziemniaczaną. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 1 godziny 20 minut w temperaturze 180 stopni. Uwagi: Nie wiem , ale pewnie to zależy

Na słodko lub wytrawnie