Papryka faszerowana kaszą orkiszową i wędzonym boczkiem

Papryka faszerowana kaszą orkiszową i wędzonym boczkiem

Papryka faszerowana kaszą orkiszową i wędzonym boczkiem

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kg papryki żółtej 200 g kaszy orkiszowej 300 g boczku wędzonego ( parzony) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 100 g sera żółtego 1 jajko pęczek pietruszki 1 litr bulionu 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzy ziołowego  sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Paprykę myjemy, odcinamy górną część, wyjmujemy nasionka, lekko solimy w środku papryki. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, boczek, mielone, zupa pomidorowa, kasza, tarta, ciasto, kasza orkiszowa, obiad, jajka z farszem, ciasto orkiszowe, pieczony boczek

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.