pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:63/100)

Sałatka tajska z dresingiem orzechowym / Thai salad with peanut dressing 327

polana obłędnym dressingiem na bazie masła orzechowego z miodem i imbirem z pewnością zachwyci absolutnie wszystkich! Jeżeli jesteś fanem tego typu dań, polecam także moją orzeźwiającą sałatkę z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą i sałatkę z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce – wszystkie absolutnie przepyszne. Dorzuciłam ekstra trochę rukoli gdyż miałam jeszcze jakąś resztkę, jednak nie jest(...)English Sałatka tajska z dresingiem orzechowym (4 porcje) Składniki na sałatkę: 1 1/2 szklanki upieczonego lub ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę lub rozdzielonego widelcem 4 szklanki posiekanej kapusty lub sałaty lodowej 2 marchewki, starte lub pokrojone w cienkie plasterki 1 ogórek, z usuniętymi pestkami i pokrojony w plasterki 2 dymki, pokrojone w cienkie plasterki wraz ze szczypiorkiem

karmelowy
Bułeczki z pieczarkami 104

wstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) Z ww. składników powstaje około(...)pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być dobrze odparowane, w przeciwnym wypadku ciasto drożdżowe nam namoknie podczas pieczenia, „puszczą szwy” a farsz się wydostanie. Ciasto wyjąć

moj przepis na
Kotlety z młodej kapusty 251

dodaniem mąki warto spróbować, czy masa jest wystarczająco słona - kapusta była wcześniej osolona, więc nie chcemy przesolić naszej masy :) W zależności od potrzeb dodajemy więcej lub mnie soli i/lub sosu sojowego. Dodajemy mąkę i wszystko mieszamy. Mokrymi rękami formujemy średniej wielkości kotleciki i układamy je na blasze z papierem do pieczenia. Pieczemy

Bananowe Pole
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 183

wydrążamy środek, tak aby powstała łódeczka.  Siekamy drobno kapustę i buraka kroimy w drobną kostkę, smażymy na masełku, dodając posiekany drobno koper z czosnkiem. Dodajemy miód i doprawiamy smażymy jeszcze ok 3-4 minut, aż lekko skarmelizują nam się warzywa. Gotowym farszem napełniamy ziemniaczki i układamy do formy do pieczenia.  Ziemniaki skrapiamy oliwą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku

Niezły Młynek
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 167

Witajcie :) Święta już blisko, więc wszyscy zabiegani maksymalnie. My też zarobieni w uszkach, barszczu i pierogach z kapustą i grzybami :) a w sumie jeszcze dużo do

vegetanie
RYŻ SMAŻONY Z WARZYWAMI I SMACZNE SKRZYDEŁKA 83

bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie, podałam go z pysznymi skrzydełkami w sosie pomidorowym, polecam przepis.  RYŻ : 2-3 woreczki ryżu basmati - szczypta kurkumy 2 cebule ćwiartka kapusty pekińskiej 300 g groszku z marchewką sól do smaku 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego SKRZYDEŁKA :  1 kg skrzydełek dowolna przyprawa sól(...)przyprawą do kurczaka i  pozostawiamy je na kilka godzin w lodówce aby przeszły przyprawami.  Następnie każde skrzydełko przecinam na dwie części. Układam na blaszce. Skrzydełka piekę w piekarniku aż będą miękkie. Około 1 godziny, temperatura 180- 190 *, po 20 minutach temperaturę należy zmniejszyć do 160*. Przygotujemy sos do skrzydełek. - Do garnka  przejkładam 2 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli
Fasolowe brownie z orzeszkami ziemnymi, czyli kolejna zdrowa rozpusta 284

Niekonwencjonalne wypieki chyba przestały już kogokolwiek zaskakiwać. W sieci można natknąć się na mnóstwo intrygujących przepisów- od ciasta z kapusty kiszonej po słodkie placki burakowe. Mimo, że ciężko uwierzyć w ich zachwycający smak, to zdecydowanie warto eksperymentować, bo można stworzyć coś naprawdę pysznego, czego dowodem jest dzisiejsze ciacho. Do przygotowania tego słynnego wypieku, podobnie jak w przypadku chlebka bananowego ( KLIK(...)soli i dokładnie wymieszać Orzeszki i czekoladę drobno posiekać i dodać do masy Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko łyżką Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia- moja to 22,5x22,5cm  Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia Smacznego! https://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog http://bafavenue.pl

peanutbuttermonster
Gołąbki z tartych ziemniaków oraz kaszą bulgur 376

ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczkę papryki wędzonej 1 łyżka majeranku 1 łyżka natki pietruszki sól i pieprz świeżo zmielony Wykonanie: W dużym garnku gotujemy wodę, wkładamy kapustę parzymy oddzielamy liście oraz przekładamy do miski aby wystygło. Kaszę płuczemy wkładamy do garnka, wlewamy rosół gotujemy 10 minut na wolnym ogniu dodajemy posiekaną pietruszkę mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)resztę przypraw. Mieszamy dokładnie aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą. W półmisek żaroodporny wlewamy pomidory z cebulą wymieszane z wodą i wkładamy zwinięte gołąbki wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy o koło 1 ,5 godz w temperaturze 160 stopni. Smacznego

kgwjanczewo
Gargouillou – Michel Bras 122

Fenkuł Fasolka szparagowa Groszek cukrowy Buraki Marchewka Czerwona kapusta Cukinia Por Rzodkiewka Kalafior Dresing Kalafiorowy Kakafior ugotowany Czosnek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Śmietana gęsta Ziołowy Świeże zioła, bazylia, pietruszka, mięta, kolendra, tymianek, oregano…itp. Oliwa z oliwek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Paprykowy Pieczona czerwona papryka Pieczona cebula Pieczony

RafalCook
PASZTECIKI DO BARSZCZYKU CZERWONEGO 188

sól W/w składniki oprócz kapusty zmiksuj w blenderze, kapustę drobno posiekaj i dodaj do farszu. Dopraw. Blat ciasta rozwałkuj na prostokąt, u dołu prostokąta wykładaj farsz zroluj odetnij nadmiar ciasta i odcinaj po kawałeczku paszteciki. Czynność powtarzamy aż skończy się ciasto i farsz. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem, sezamem lub czarnuszką

SMYKWKUCHNI
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską – najprostsze! 173

oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso, kapustę, cebulę, mannę, ryż, jajka, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie

Mój pomysł na
Gołąbki na ostro z ryżem, kaszą i pieczarkami 194

odkładamy na bok. Na desce układamy liść kapusty, nakładamy od strony łodygi farsz i zawijamy w kopertę, najpierw gruby koniec, później brzegi liści do środka i rolujemy. Na patelni roztapiamy masło i delikatnie podsmażamy na nim gołąbki z dwóch str. (zaczynamy od str. z łączeniem). Dużą formę żaroodporną do pieczenia wykładamy liśćmi jeśli nam zostały lub smarujemy masłem i układamy

Moniki Smakołyki
Kurczak pieczony w sosie madziarów 187

minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160C i zapiekać przez 4 0 minut - mięso długo pieczone w niskiej temperaturze jest niesamowicie miękkie, kruche i pysznie rozpadające się na widelcu . Po tym czasie naczynie z kurczakiem na chwilę wyjąć, ostrożnie rozerwać i wyjąć rękaw do pieczenia - uwaga na uchodzące, gorące powietrze, można łatwo się oparzyć! - a kurczaka w naczyniu z powrotem(...)wstawić do piekarnika . Zapiekać 1 0-20 minut aż na mięsie utworzy się apetyczna, chrupiąca skórka.     Serwowałam z brązowym ryżem u gotowanym na sypko i kiszoną kapustą

Grunt to przepis!
Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie 441

Idealne na obiad, pyszne i syte – gołąbki bez zawijania w jasnym sosie. Przyznam Wam szczerze, że od dziecka owszem lubiłam połączenie mięsa z ryżem, ale

Słodkie okruszki
Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim 377

stron na patelni i włożyć do kapusty razem z tłuszczem w którym się smażył , wlać też resztę marynaty w której mięso się marynowało. Tak przygotowany garnek przykryć i wstawić do zimnego piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się nagrzeje do tej temperatury , wtedy zmniejszyć do 200 i piec 15 min pod przykryciem i 15 min bez przykrycia. Podawać

Gotowanie jest łatwe
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PORA, KUKURYDZY I PAPRYKI 357

Wiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do

Przepisy Aleksandry