Lubię robić gołąbki, gdzie gotowaniem ryżu 🍚 się nie przejmuję, bo w woreczkach go gotuję. 🍴 Lubię jak ryż kaszą gryczaną smakowo jest przełamany, a farsz na ostro jest doprawiany.💋 Lubię pieczarki więc farsz z ich dodatkiem przygotowałam, ale na dwa sposoby je wysmażałam. 😍 Dodałam startych i pokrojonych, wcześniej na maśle podsmażonych. Koperek i pieprz cayenne dodał smaku ciekawego w liściach włoskiej kapusty schowanego. Pieprz Cayenne nie dość, że dodaje fajnej smakowej ostrości, to ma super zdrowotn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.