pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:60/100)

Domowy Kebab (Kebab z Kurczaka) 9917

Kebab to potrawa kuchni orientalnej o wielu odmianach. W Polsce najbardziej popularną formą jest "döner kebap (z tur.)" rozpowszechniony w Turcji jako danie składającej się z pieczonych na pionowym rożnie skrawków mięsa baraniego podawanych wraz z surówkami i owczym serem. Potrawa ta obecnie przekształcona została w danie typu fast food, jakie znamy chociażby z Polskich ulic. W jego skład(...)Kurczaka) - Składniki: 2 piersi z kurczaka przyprawa kebab gyros przyprawa arabska kebab shoarma czosnek w proszku (lub ok. 2 starte ząbki) słodka papryka w proszku pieprz dowolne warzywa, m.in.: kapusta pekińska czerwona kapusta ok. 3 pomidory duży ogórek cebula ponadto: ok. 6 chlebków pitta (np. z tego przepisu => przepis ) olej do smażenia sos czosnkowy (np. z tego przepisu

Słodka Strona
Bigos z piekarnika 353

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam swój pierwszy bigos. Nie był to jednak bigos tradycyjnie gotowany, a pieczony w piekarniku, który 

Marta Gotuje
Szare kluchy z boczkiem 149

Szare kluchy jet to danie tradycyjne w kuchni wielkopolskiej. Często podawane jest z modrą kapustą, jak również czerniną. Od 2007 roku produkt znany jako “szare kluski

kgwjanczewo
Surówka z marchewki i ananasa 22

temu zrobiłam surówkę z kiszonej kapusty z ananasem , wyszła wyśmienita. Postanowiłam coś podobnego zrobić z marchewkami. Wyszło smacznie. Aczkolwiek surówki z kiszonej kapusty nic nie jest chyba w stanie przebić, nie będę więc robiła żadnych porównań. Zresztą o gustach się nie dyskutuje. Chociaż jak teraz sobie tak pomyślę, to surówkę z marchewki zjedliśmy z pieczoną rybą. Ten rodzaj surówki

Kardamonovy
Paszteciki z mięsem wołowym i kapustą 121

różne okazje. Tym razem paszteciki wypełnione farszem, z mięsa wołowego i kapusty kiszonej,  podobnie jak pierogi w poprzednim wpisie. Ciasto: 2 kopiaste szklanki mąki typ 650. 2 łyżki gęstej śmietany 18% 250 g margaryny 1/2 łyżeczki soli szczypta drożdży instant, szczypta proszku do pieczenia 1 jajko Farsz: Przepis na farsz  można znaleźć  tutaj Dodatkowo: jajko do smarowania

Praktyczna pl
Okonomiyaki, pizza po japońsku, wege 179

słupkach, śmietana, majonez, ulubiony sos lub jogurt naturalny 1. W misce umieszczamy poszatkowaną kapustę oraz startą kalarepę i drobno pokrojoną cebulę, solimy, mieszamy, dodajemy mąkę i ponownie mieszamy.  2. Jajko roztrzepać z wodą, połączyć z resztą składników. Na patelni wlać małą ilość oleju, rozgrzać i piec placki, duże lub małe jakie wolicie!. Z każdej strony smażyć

Apetyczna babeczka
TORTILLA Z WARZYWAMI I KAWAŁKAMI INDYKA 168

dipy.  Meksykanie znają przynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach.  Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona

potrawyregionalne
Golonki pieczone w piwie 140

solą i pieprzem oraz odrobiną rozmarynu, Okryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec w temp 190 st przez 30 min. Następnie odkryć ziemniaki, wstawić brytfankę z golonkami i uruchomić termoobieg. Zapiekać ok 20 min aż do zrumienienia. Podawać z buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty

Gotowanie jest łatwe
Paszteciki z kapustą i grzybami 120

obsypać mąką i odstawić w cieple miejsce na ok pół godziny. Do wystudzonej kapusty dodać jajko i wymieszać. Ciasto wałkować na ok 4 mm kroić w trójkąty równoboczne . Nakładać nadzienie i sklejać składając w stożek paszteciki. Odstawić na kilkanaście minut do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok 15 min w temp 160 st. Na złoty kolor. Podawać do barszczyku

Gotowanie jest łatwe
Rolady z karkówki z kapustą kiszoną i pieczarkami 138

Kapustę odłożyć do wystygnięcia. Na plastry karkówki nakładać po dużej porcji farszu z kapusty, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałeczki i podsmażyć

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak caprese 60

pieczony kurczak –  kurczak pieczony –  pad thai z kurczakiem –  pulled pork –  kotlet schabowy –  gicz cielęca w warzywach –  boeuf bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł na kurczaka –  polędwica z marynowanym pieprzem –  placek po węgiersku –  młoda kapusta(...)piekarnika to super, nie musisz teraz przekładać całości do innego naczynia, jeśli nie to przełóż delikatnie kurczaka i sos, dodaj kilkanaście pomidorków koktajlowych, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz całość przez 30 minut, po czym wyjmij z piekarnika połóż na kurczaku po plasterku mozzarelli i wstaw ponownie na około 5 minut aby ser się rozpuścił. Po wyjęciu z piekarnika odstaw

nietylkopasta.pl
Kotlet schabowy w cieście naleśnikowym 67

Kotleta schabowego w cieśnie naleśnikowym możemy podać z ziemniakami z wody i na przykład kapustą zasmażaną. Dzięki temu zrobimy taki typowy polski obiad z odrobiną urozmaicenia. Tradycyjne dania kuchni polskiej Klasycznym daniem kuchni polskiej jest kotlet schabowy, który podawany jest z młodymi ziemniaczkami oraz kapustą zasmażaną, albo tradycyjnym polskim bigosem. Kotlet schabowy w cieście naleśnikowym składniki (na 6 kotletów(...)Następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, układamy na nim plaster ananasa, plaster żółtego sera i wstawiamy na 7-8 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Ser powinien nam się rozpuścić. Tak przygotowane kotlety schabowe w cieśnie naleśnikowym możemy podać wraz z ziemniaczkami i na przykład kapustą zasmażaną, albo buraczkami. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pieczonej papryki (dieta dr Dąbrowskiej) 133

Dąbrowskiej: młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej(...)buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Sałatka z pieczonej papryki (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 3 papryki 1 mała biała cebula 1/2 zielonego ogórka 1 ząbek czosnku sok z cytryny sól himalajska świeżo zmielony pieprz

Kulinarne przygody Gatity
kasza owsiana zapiekana z jesiennymi warzywami i boczkiem 91

kostkę marchewki, kaszę, musztardę i wywar. Gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Kapustę pokrój w większą kostkę, boczek w mniejszą. Wymieszaj z kaszą. Z rzymskiego garnka wylej wodę. Przełóż do niego kaszę, zamknij i wstaw do zimnego piekarnika. Włącz piekarnik na 180 st. C i piecz 40 minut

Eksperyment sobotni
Zapiekanka ziemniaczano kapuściana. 204

pokroić na plastry grubości 2 cm. Lekko rozbić ręką i porozkładać na kapuście. W szklance wymieszać ze sobą koncentrat pomidorowy i ketchup i wylać na mięso. Na sam wierzch poukładać resztę ziemniaków. Posypać przyprawą do ziemniaków. Wierzch naczynia przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika, piec około 1 godz. w temp. 180C. Chwilę przed wyjęciem zdjąć folię.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.