Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem

Niedawno robiłam pierwsze w tym roku gołąbki z młodej kapusty. Tym razem do farszu zamiast ryżu użyłam kaszy gryczanej. Wyszły pyszne! Polecam!Składniki:1 duża główka młodej kapustyFarsz:2 szklanki kaszy gryczanej2,5-3 szklanki wody + sól + 2 łyżki masła500-600 g mięsa mielonego (u mnie od łopatki)2 cebulesól, pieprzmajeranekprzyprawa do gołąbkówSposób wykonania:1. Kaszę płuczemy, zalewamy wodą, solimy i dodajemy masło. Gotujemy przez 15 minut, aż kasza wchłonie wodę, odstawiamy, przykrywamy garnek ręcznikiem,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kasza, kasza gryczana, mięso, kapustą, zupa pomidorowa, mielone, sosy, ryż, mięso mielone, papryka, sos pomidorowy, ciasto, lekkie ciasto, ryż smażony, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, pyszne ciasto, lekkie dania, sos do mielonego , sos do ryżu

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.